Şimdi Ara

Çelik Kapı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
12
Favori
99.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çelik kapıda fiyatı şişiren şey asla ve asla güvenliği,sac kalınlığı ve kilit kalitesi değildir.
    12 yıllık bir kapı imalatçısı olarak şunu derimki size. 700 800 TL ye bile çok güvenlikli bir kapıya sahip olabilirsiniz.
    kapıda fiyatı şişiren unsur kapının estetiğidir.
    siz komple ahşap giydirme bir kapı isterseniz ve son derece güvenlikli olsun derseniz işte o zaman fiyatlar 1500 tl den başlar.
    söz konusu güvenlik ise;
    kapı sac kalınlığı
    kapıda göbek sacı ve demir lama takviyesi
    kapı montaj şekli
    kapının kilit sistemi
    aksesuar kalitesidir esas olan.
    bir kere çelik kapı diye birşey yoktur.
    her kapı dkp sacdır. bu kalede olsa böyledir, tutkunlarda,dorset te. aksini söyleyen yalan söylüyordur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

selam arkadaşlar
    piyasadaki en iyi silindir bu mu?
    bu ise bu site nasıl?

http://www.hirdavatfirsati.com/p-3584-Bareller-(Kapi-gobegi-silindir)-Kale-164-YGS-Yuksek-Guvenlikli-Silindir-164-YGS-.html

Çelik Kapı

bir de bu tuzaklı silindirler gerçekten işe yarıyor mu?
    mesela silindirin ucunu kırdıktan sonra geriye kalan 4 bilyayı maymuncukla açmak kolaylaşmıyor mu?

http://www.hirdavatfirsati.com/p-3406-Bareller-(Kapi-gobegi-silindir)-Kale-164-KTB-S-68-mm-Tuzakli-Sistem-Barel-164-KTB-S-.html

Çelik Kapı

Piyasadaki (şu anda) en iyi silindir dediğin gibi Kale YGS yüksek güvenlikli barel, hem altında çelik takviyesi var hem de maymuncukla açılmaya kalkınca kendini bozuyor ve açılmıyor. Tabi hırsıza kilit olmaz demişler, sonuçta çilingirler giriyorlar bi şekilde evlere. Ama maximum güvenliği sağlamaya çalışıcaz sonra artık allaha emanet.

Tuzaklı barelle ilgili soruna gelince de yukardaki barel tabi ki daha iyi ama, sonuçta adam önce onun önündeki çelik rozeti kırıp, sonra bareli kırıp , sonra da maymuncukla açıcaksa zaten kapıyı açık bırak nasılsa girecek koymuş kafaya. Tuzaklı barel de bence çok faydalı en azından hırsızı hazırlıksız yakalıyorsunuz ve kısıtlı süre olduğu için açmaya çalışmıyor bareli daha fazla. Sonuçta maymuncukla açmak bareli kırıp açmaktan çok daha zor. (sanki hırsızım valla detaylara bak) :)

Son olarak söz konusu sitenin güvenliği ile ilgili adamlar kale kilit'in bayisi zaten, kale kilit sitesinde de verilmiş bayiler arasında :http://www.hirdavatfirsati.com/s-13-Yetkili-Satici-Belgelerimiz.html bu bayiler zaten min trilyonluk ciro yapıyor, heralde 20-30 tl lik barel için sizi dolandırmazlar, rahat olun yani. ;) Fiyatlar da diğer anahtarcılarla büyük yapı marketlerle falan yarı yarıya, hiç boşuna kazıklanmayın. Bir anahtarcı bu bareli 100 tl den aşağı değiştirmez.

Kapısını değiştiremeyen ve yeni eve geçmiş olanlar kesinlikle kapı göbeklerini değiştirsin. Ben 2 sene sonra anahtarın yedeğini yaptırmış olup da bu anahtarla eve giren kapıcıları biliyorum. Anahtarlarınızdan birini bile kaybetseniz hiç riske girmeyin bence, üç kuruşluk şey. Çoğu kişi sırf üşendiği için yapmıyor bu işlemi, halbuki artık her şey çok kolaylaştı. Sipariş verseniz ayağınıza geliyor, 2 vida söküp değiştiriyorsunuz. Yeni kapı almak gibi maliyetli de değil. Siz bilirsiniz ama bence alıncak risk değil. Tedbir kuldan takdir allahtan.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mimarin

alt kilidi çelik takviyeli silindir ile
    üst kilidi tuzaklı silindir ile değiştirdim

sonuçta anahtarı emlakçıdan almıştım
    nasıl güvenebilirim ki?
  • quote:

quote:

nasıl güvenebilirim ki?

İyi yapmışsınız, kafanız rahat olsun. Barel seçimleriniz de iyi olmuş, ama alt tarafa tuzaklıyı takarsanız daha iyi olur, çelik takviyeli de iyi ama kırılma şansı onun da var, o yüzden bence tuzaklı barel daha güvenli ondan. Güvenli bareli alta takmak da daha mantıklı genel olarak.

• quote:

quote:

quote:

nasıl güvenebilirim ki?

İyi yapmışsınız, kafanız rahat olsun. Barel seçimleriniz de iyi olmuş, ama alt tarafa tuzaklıyı takarsanız daha iyi olur, çelik takviyeli de iyi ama kırılma şansı onun da var, o yüzden bence tuzaklı barel daha güvenli ondan. Güvenli bareli alta takmak da daha mantıklı genel olarak.

haklısınız düşünmemiştim
    zamanım olursa değiştireyim bari
    peki silindiri kıramamaları için takılan rozet işe yaramıyor mu?

• Elektro manyetik kilitler var.
    500 Kiloya kadar dayanıklı hatta daha yüksek baskıya dayanabilen var.Bunlar Evler icin uygun mudur.Yada çelik kapılara montaj uygunmu.
  • arkadaslar biraz arastirdim guvenli bir kapi icin piysada talep edilen fiyat 2000 civari
    ben falez celik kapiyi koctas'da kesfettim ancak koctas fiyati su aralar 1300 civari. mobiyali dizayn montaj gelip kapi olcusu alma dahil. ilgilenenler arastirsin.

ancak bu guvenlik icin baslangic kisim. mul-t-lock ya da benzer kompeks yapiya sahip kilit alarak kapi guvenliginizi %100 sagliyacaginizi dusunmeyin. youtubede 4 5 dakikada bu klitleri nasil actiklarini gosteren videolar var.
    ancak bu adamlar tabi uzman sizin kapiza gelen kisi ne kadar el becerikli bilemeyiz.

kanca kilitli celik kapi
    iyi bir kilitden
    ve kapinin arkasina montajina dikkat etmeniz sarti ile bosluk olmamali surgulu celik kilit koymanizda fayda var http://www.denizdukkani.com/southco-surgu-kilit--paslanmaz-celik--yuzeye-montaj/u16677
    surgulu kilit disardan kiliti olmayacak sadece siz icerden kapatabileceginiz bir sistem. olacak acikcasi ben evde degilken eve giren hirsiz umrumda degil alacagi tek sey laptopum olur. oda 4 yilik bir cihaz :D

sirasi ile hangi maddeyi neden yazdigimi soyleyim.

kancali kilit kapinin kisman kastırılarak acilmasini engeler. ancak adam iyi bir mengene ile gelmis ve kapi arkasi iyi doldurulmamis ise yine acar.
    multi t lock gibi daha kaliteli kilitleri acmayi beceremiyecek hirsizlar olacaktir ya da hirsizaa zaman kaybetirecektir.

arkadan surgu kiliti bir sekilde acacak olan hirsizin ses cikarmadan iceri girmesini engeliyecek yegane cozumdur. kiliti acan kanca cozumu acar ancak sadece arkadan acılan bilen surgu iyi sifir boslukla monta edildiginde guvenlik saglar diye dusnuyorum

bu orta halli bir cozumdur. daha fazlasi bence mantıklı degil ve pahaliya gelir.

• o çelik rozetler malesef olması gerektiği gibi yapılmıyor, çelik kapıcılar sırf ucuzuna kaçtığı için. vida yerinden matkapla delerek kolaylıkla çıkarabiliyorlar o çelik rozetleri. görüntü var ama işlev çok yani.
  • Bu kadar yorumu okudum ama binlerce liramız maalesef yok. Kartal-Yakacık civarına yakın olan bir dairemize kapı için tavsiyelerinizi bekliyorum. Civarda 399 liraya kapı yapıyorum diyen oldukça fazla ama ben kapı gerçekten iyi olsun istiyorum. Zaten olması gerekenler yukarıda hep yazılmış.
    Kapı imalatı yapan formdaş var ise nasıl bir kapı yapacaklarını ve tekliflerini de buraya yazabilir.

Nokta atışı yapacak tavsiyeleriniz lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 3 Ekim 2012; 17:09:48 >
  • quote:

o çelik rozetler malesef olması gerektiği gibi yapılmıyor, çelik kapıcılar sırf ucuzuna kaçtığı için. vida yerinden matkapla delerek kolaylıkla çıkarabiliyorlar o çelik rozetleri. görüntü var ama işlev çok yani.

Üstat,
    Yukarıdan okudukça 800-900 Liraya sağlam kapı yorumunu da okuyunca acaba demeye başladım. Biz bu işi adresle pekiştirsek de donanım haberde kalıcı hale getirsek. Zira kale kapı alamayız. Mecbur en iyisini en hesaplı fiyata almak zorundayız. Kapı yakacık da monte edilecek. Mobilyası ceviz olacak yok kiraz olacak böyle bir gösteriş derdim de yok. Düzgün görünsün yeter önemli olan işlevi.
    Cevap bekliyorum.
  • En iyisi kale kapı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alitopuat

En iyisi kale kapı

Kale kapı elbette en iyisi ama parası da var. Velhasıl yukarıda yazdıklarım doğrultusunda ben işi çözerim diyen olursa mesajları bekliyorum. Kapı takılacağı yer Kartal, Yakacık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeravalar

quote:

o çelik rozetler malesef olması gerektiği gibi yapılmıyor, çelik kapıcılar sırf ucuzuna kaçtığı için. vida yerinden matkapla delerek kolaylıkla çıkarabiliyorlar o çelik rozetleri. görüntü var ama işlev çok yani.

Üstat,
    Yukarıdan okudukça 800-900 Liraya sağlam kapı yorumunu da okuyunca acaba demeye başladım. Biz bu işi adresle pekiştirsek de donanım haberde kalıcı hale getirsek. Zira kale kapı alamayız. Mecbur en iyisini en hesaplı fiyata almak zorundayız. Kapı yakacık da monte edilecek. Mobilyası ceviz olacak yok kiraz olacak böyle bir gösteriş derdim de yok. Düzgün görünsün yeter önemli olan işlevi.
    Cevap bekliyorum.

Biz İzmir'de çelik kapı aksesuarları ve kale kilit ürünlerini sattığımız için burada çelik kapıcı müşterimiz çok, o yüzden de hangisinin sağlam ve iyi yaptığını biliyoruz üç aşağı beş yukarı. Onlarla ilgili bilgi verebilirdim. Ama sizin yeriniz İstanbul'da , o yüzden de yanlış bir yönlendirme yapmak istemiyorum. Sadece bir kaç tüyo verebilirim.

Gezerken kullandıkları sac kalınlıklarına dikkat edebilirsiniz, kilitler için iyisini seçip ondan isteyebilirsiniz (kancalı olanları var, döner sürgülü olanları var, otomatik kilitlenenleri var :https://www.hirdavatfirsati.com/c-172-Kilitler-(Kale-Kilit-vb-)-Celik-Kapi-Kilitleri.html adresinden inceleyebilirsiniz, çünkü çelik kapıcıya bunu istiyorum dediğinizde 50,00 tl fark vermeniz gerekir derler, halbuki fark maximum 10-15 tl dir) , barellerin çok değişik çeşitleri çıktı onları kullanabilirsiniz, bazı firmalar levye girmesin diye kanadı özel yapıyor onu sorabilirsiniz.

İnşallah sağlam bir kapıyı uygun fiyata bulabilirsiniz. işin çok aldatmacası var ama daha kötüsü aynı malzemeyi çok daha pahalıya almak da var. kumaş arıyorum bu sıralar, bilmediğim bir şey ve çok değişik fiyatlar var, o yüzden neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Allah kolaylık versin. :)

• Üstat, sizi birgün İstanbul a davet edelim. Tanıdığınız kapı imalatçısı Anadolu yakasında elbet vardır. Beraber gidip siparişi verelim
  • Arkadaşlar merhaba,

Komşularımızdan birinin kapısının kilidini patlatarak içeri girmişler.

Bizde bir normal tahta kapı var, 2 tane kilidi var. Birini tuzaklı birini de çelik takviyeli kale alacağım. (Sizlerin önerileri doğrultusunda)

Ancak bu tahta kapının önünde bir de eski tip demir kapı var. Aşağıda fotoğraflarını görebilirsiniz. Onun kilidini değiştirmenin de yararlı olacağını sanıyorum. Önerileriniz nedir? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 17 Ekim 2012; 23:02:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

Arkadaşlar merhaba,

Komşularımızdan birinin kapısının kilidini patlatarak içeri girmişler.

Bizde bir normal tahta kapı var, 2 tane kilidi var. Birini tuzaklı birini de çelik takviyeli kale alacağım. (Sizlerin önerileri doğrultusunda)

Ancak bu tahta kapının önünde bir de eski tip demir kapı var. Aşağıda fotoğraflarını görebilirsiniz. Onun kilidini değiştirmenin de yararlı olacağını sanıyorum. Önerileriniz nedir? Teşekkürler...

Çelik Kapı

Çelik Kapı

Merhabalar,

Demir kapı yeni yapılmış olsaydı http://www.hirdavatfirsati.com/p-3439-Celik-Kapi-Kilitleri-Kale-257-L-fiseli-plus-celik-kapi-emniyet-kilidi-257-L-.html adresindeki fişeli emniyet kilidini tavsiye ederdim. Kasa anahtarı gibi bir anahtarla açılıyor, o yüzden anahtar uyduramıyorlar. Bir de kenarlarında çelik takviyesi olduğu için matkapla da delemiyorlar. Tabi bareli olmadığı için barelin kırılma derdi de yok.

Ama malesef sizin kapınız eski, kilidinizi değiştirebilirsiniz ama çalışıyorsa ona da gerek yok fazla. Belki bir demirci üstteki kilidi takabilir ama kapının sereninin falan uygun olması gerekiyor kilidin genişliğine ve tabi açmak gerekiyor yerini. Demirci bir dünya para isteyebilir o iş için.

Söylediğiniz gibi tuzaklı sistem barel ve çelik takviyeli barel (veya biraz daha fazla para verebilirim diyorsanız kale YGS barel) almanız mantıklı.

• Bugun tırnaklı çelik kapı siparişi verdim...Beton dolgulu monte edecekler. 750 TL ye anlaştık. Umarım güvenliğimizi sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinh

Bugun tırnaklı çelik kapı siparişi verdim...Beton dolgulu monte edecekler. 750 TL ye anlaştık. Umarım güvenliğimizi sağlar.

Ersin Bey,
    sipariş nereye verildi? İstanbul mu? (Anadolu, Avrupa yakası)
    Teslimat ne zaman?Özellikleri nasıl olacak? Velhasıl detay bilgi olursa memnun oluruz. Acele etmiyorum ama benim de sipariş vermem lazım.
  • @mimarim
    http://balgatanahtarci.com/hirsizliga-son/
    Böyle bir ürün var. Tavsiye edermisiniz. Yoksa yeni kapı almak dahamı mantıklı.
    Kilit ve uzun cubuk montaj dahil fiyatı 300 TL.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
  • iyi akşamlar,yaklaşık 11 yıllık kale çelik kapım var açılması iyice zorlaştı.bir söküp de bakayım dedim,barelleri kapının kolunu üstteki ve alttaki 3'lü kilidi sıkıntısız söktüm özel sprey yağla yağlayıp taktım.üst bareldeki sorun aşılmış oldu ama altdaki sorun devam ediyor.barellerin takıldığı ortadaki kilidi sökemedim.kapıyı kilitlediğimizde altdan ve üstten kasaya dil giriyor ona bir şekilde bağlı sökemedim. konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.