Şimdi Ara

Çelik Sibop Ne Fark Eder (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Lastiğe değil sibop kapağına kaynamıştı kapağı açıp hava basacaktım en son keserek çıkarttık
  • Hiçbir farkı yok. İşlev aynı görüntüsü farklı. Sibopu kesip gıcıklık edenlere inat çelik olunca kesemiyorlar ama onu kesecek adam gider lastiğe de bıçağı saplar geçer yani. Göze hoş görünüyor ben bundan başka artısını göremedim.

• Klise Adam kullanıcısına yanıt

Hayır çelik

• Audi A6'nın lastiği patlamış. 1 lastik 1700 liraydı stepne üstünde gittim taktırmaya. Baktı araba şekil tabi lastikçi başladı abi sizin lastikler kıymetli işte siboplar eskimiş değişelim bunları çelik takalım falan. Dedim kaç para. 250 tl deyince dedim gerek yok 200 olsun falan baktım netten 40-50 en babası zaten. Eyvallah dedim ya kalsın bi dahaki sefere inşallah. Yukardaki arkadaşın dediği gibi faydası 3-4 katına kitleyebiliyolar.  

• Bir yakınımın yeni aldığı ve taktıracağı Michelin lastiklerin bayisi, fabrika çıkışlı orjinal normal siboplu lastiklerin değişimi için çelik sibop takılmasını istemiş. Bunun geçerliliği nedir ki? Tanesine 60 lira gibi anormal bir fiyat söylemiş üstelik

Araç Volvo S60, 17" lastik var.

Edit: Şu başlıkta da epey hararetli şekilde tartışılmış. Çelik sibop olayının para söğüşleme olduğu yönünde ciddi kanaat var sanırım.
    https://forum.donanimhaber.com/celik-sibop-gerekli-midir--125053350

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Ocak 2023; 0:5:10 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam çelik sibop daha sağlam, darbeye eğilmeye basınca vs karşı dayanıklı. Eğilip bükülmüyor. Kamyonlarda otobüslerde offroad araçlarında vs tercih edilir. Kauçuk sibop kuruyup hava kaçırabiliyor zamanla. Normalde her yeni lastikte yeni sibop takılması gerek aslında.

Binek araçta çok gerek yok çelik sibopa ama takarsanız da birşey kaybetmezsiniz. Tanesi 60 lira dediğiniz yaklaşık olarak 3 euro yapar. Kaliteli çelik ise 3 euro az bile.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Benim anlamadigim bisey var.

Sensör sibopla bütün mu? Sensör kalsın sibobu değiştireyim oluyor mu?

Aracim 2015 model, 2018de lastikleri değiştirdim. Siboplari nasıl değişcez dediğimde lastikci; yok abi onlar değişmez 10 sene gider o dedi kaldı öyle

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Sensör veya algılama sistemi araca markaya modele göre değişiyor sanırım. Marka model yazıp aratın olmadı. Orjinali fabrikasyon sensörlüyse sağlamdır herhalde üretici firmalar riske atamaz. Sonradan takılma yan sanayi sensörler risklidir muhtemelen. VW grubu abs dönüş sensörü üzerinden ölçüyor sanırım. Araç direk bar değeri veriyor ise sensörlüdür muhtemelen.

Ben klasik lastik siboplarla karşılaştırdım. 235 65 16 lastikte büyük sibop bulamayınca çelik takmıştı lastikçi mecburen. Ondan sonra lastik havası inmedi bir daha.
  • Sene 2016 , 205 55 R16 lastik almıştım, o zaman çelik sibop da taktırmıştım Lastikçi değiştirirken net hatırlıyorum 35psi bastı ve basış o basış

3 sene çelik sibop kullandım. Aracı çok kullanmadığım için kış lastiği o zamanlar gerek duymamıştım. Kapaklarının kaynama durumlarını göze alarak satıcının gönderdiği plastik kapakları takmıştım. Hiç havası inmedi yani bir kez bile lastiklere hava basma ihtiyacı hissetmemiştim (2019 da 3 yıllık hava ile sattım)

Şu sıralar çok kullanıyoruz kışlık lastik seti de aldım tek jant var üstündekiler, bu sebeple çelik ihtiyacı duymadım 6 ayda bir lastikçide yeniletiyorum sibopları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 28 Ocak 2023; 10:18:19 >
  • Celij sibop işi tamamen hikaye.. Agirligiyla balans ayarına kotu yonde etki eder hatta.. Wonder marka sibop cikti vw passatin üzerinden.. Ama bulamıyorum nette.. Kaliteli sibop arayanlar için soledim.. Tr413 kisa model olan..
  • Çelik her türlü iyidir. 10 yıldır değiştirmedim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.