Şimdi Ara

Çelik taban aslında Polinox mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
13.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: batu25

quote:

Çelikte bakteri üremez, plastikte ürer tezini neye göre oluşturdunuz? Yalnız ag++ iyonlarıyla (gümüş) elektrolize edilen yüzeylerde bakteri, mikrop vb canlıların üremesi engellenebiliyor. Çeliğin bu konuda katkısını bilmiyorum.

Çelikte üremez demedim plastiğe oranla adaha az olur dedim. Bunu günlük yaşantımızda çeliğin ve plastiğin kullanım alanlarına bakarak da rahatça anlayabilirsiniz.

Açıkçası bilemiyorum olur mu olmaz mı. Ama, çelik tabanlı makinelerin de ( kendim de çelik olsun diye tutturanlardanım) pervaneler, filtrelerin etrafı, filtre tutma sapı hep plastik. 1995te aldığımız boschta ise pervaneler çelikti. 90da aldığımız arçlk leydi nasıldı hatırlamıyorum. Acaba miele ne durumda?

Leydide de alt pervane çelik üstteki plastik onun dışında pek fazla plastik parça yok. Bir de tabi suyun toplandığı kısım plastik. (Taban değil) miele de günümüzde en az plastik parça kullanan marka. Alt pervane çelik üst pervane plastik ve sepet aksesuarları da sepet tellerinden tasarlanmış durumda. Mesela üst sepetteki fincan rafları genelde plastik olurken miele de onlar da sepet telleri gibidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Çelikte bakteri üremez, plastikte ürer tezini neye göre oluşturdunuz? Yalnız ag++ iyonlarıyla (gümüş) elektrolize edilen yüzeylerde bakteri, mikrop vb canlıların üremesi engellenebiliyor. Çeliğin bu konuda katkısını bilmiyorum.

Çelikte üremez demedim plastiğe oranla adaha az olur dedim. Bunu günlük yaşantımızda çeliğin ve plastiğin kullanım alanlarına bakarak da rahatça anlayabilirsiniz.

Açıkçası bilemiyorum olur mu olmaz mı. Ama, çelik tabanlı makinelerin de ( kendim de çelik olsun diye tutturanlardanım) pervaneler, filtrelerin etrafı, filtre tutma sapı hep plastik. 1995te aldığımız boschta ise pervaneler çelikti. 90da aldığımız arçlk leydi nasıldı hatırlamıyorum. Acaba miele ne durumda?

Hocam benim söylemek istediğimi birtek sen anlamışsın .
    Yok şuraya yemek artığı,yağları geliyor koku yapar demek bence yanlış .
    Bu makinenin suyunu topladığı yer PLASTİK , Filtre kenarı PLASTİK , Fıskiyeler PLASTİK . Taban çelik diğerleri PLASTİK .
    Eee ? Ne anladım bu işten şimdi ?
    Yerlileriyle tek farkı tabanın çelik olması ve sadece tabanı çelik diye 500TL fark vermiş oldum .

• quote:

Orijinalden alıntı: WaLLkHaN1905

quote:

quote:

quote:

Hocam benim söylemek istediğimi birtek sen anlamışsın .
    Yok şuraya yemek artığı,yağları geliyor koku yapar demek bence yanlış .
    Bu makinenin suyunu topladığı yer PLASTİK , Filtre kenarı PLASTİK , Fıskiyeler PLASTİK . Taban çelik diğerleri PLASTİK .
    Eee ? Ne anladım bu işten şimdi ?
    Yerlileriyle tek farkı tabanın çelik olması ve sadece tabanı çelik diye 500TL fark vermiş oldum .

Hocam sen 500 tl fark vermişsin. Ya ben? 2011de 1200-1300 tlye bsh grubunun M serisi bulaşık makineleri dururken ki forumda sürekli bahsi geçen serisi de M serisiydi; ben gittim 2,300 TLye T serisi aldım, en üst modeli olsun diye :) beterin beteri vardır :)

yani sırf çelik diye o fiyat farkının olmadığına inanmak istiyorum. biraz da işte alman malı olsun vs. benim kullandığım mpdelin tasarımı çok güzel, kırmızı ışıklı falan filan. içinde mavi led lamba var, ıvır zıvır bi dolu şey daha. kendimi öyle avutuyorum. ama şu anki aklım olsa miele alırdım.

• quote:

quote:

quote:

Miele de tabandaki fıskiye çelik, diğer iki fıskiye plastik Emrah Bey.

• Felice Forte F kullanıcısına yanıt

• Nacizane bir yorum yazmak istiyorum. 500tl farkın tamamı çelik tabana gitmiyor. Almanya üretim ve yerli üretim farkı genelde BSH'ta bu civarda. Yerli üretim dandiktir demiyorum tabi ki ama herkesin hem fikir olduğu bir konu var o da almanya üretim olanların daha kaliteli ve sağlam olduğudur. Ne forumda ne de başka bir yerde aksini duymadım. Gözümden kaçan bir şey varsa bu konuda affola.

Ben de bulaşık makinası alıcam. Olaya çelik taban olarak değil alman üretim olarak bakıyorum. Tabiki arada ortalama 500tl fark var. Misal Bosch ta 1700tl ye şunu buldum ve almayı düşünüyorum:
    http://www.bosch-home.com/tr/store/product/SMS63M38TRSilencePlus/SMS63M38TR

Bir alt modeli ve yerli üretim olanı da şu(1200gibi):
    http://www.bosch-home.com/tr/store/product/SMS68L28TRSilencePlusSerie6/SMS68L28TR

Pahalı olanda göze çarpan farkları ise çelik taban, almanya üretimi, kapağını bıraktığınızda kendi kapatması ve sepet içlerinde katlanan mekanizma olması. Başka ufak tefek farkları da olabilir. Ama en büyük fark almanya üretimi olması.
    Bence şunu düşünmek lazım bu farklar için 500tl fark ödemeye gerek var mı? Yok diyorsanız zaten direk alt modeli alabilirsiniz. Yoksa olayı sadece çelik taban farkına indirgemek yanlış olur.

• Öncelikle hayırlı olsun...
    polinox malzeme hakkında bir bilgi paylaşımı yapmak isterim.aslında halk arasında plastik olarak bilinen bir madde den çok daha farklıdır... bakınız:http://www.evaletler.im/polinox-nedir/
    arkadaşların da bahsettiği bibi o makine yurtdışından geldiği için biraz daha fiyatı yüksek.ve kapağını açtığınız zaman made in germany yazısını görmüşsünüzdür.program olarak da yüksek bi makine 6 programlı...
    makineye ozon sirke limon tuzu gibi şeyler kesinlikle dökmeyin bu malzemeler makineyi bozuyor...birde üst kısımda bardaklar varken yüksek sıcaklık olan programlarda yıkamayın.çok yüksek sıcaklıklarda bardakların üzerindeki vernik akar ve buğsu bir görüntü ortaya çıkacaktır.evinizde de arıtma varsa tuz kullanmanıza da gerek kalmayacaktır...
    teşekürler...

Polinox Nedir?
    Eğer bulaşık makinesi istiyorsanız ve birkaç markaya göz attıysanız mutlaka “Polinox” terimini mutlaka duymuşsunuzdur. Polinox’u kullanan markalar iyi olduğunu söylüyor, kullanmayan markalar kötü olduğunu söylüyor ve tabi tüketici olarak da aklımız karışıyor. İnternet ortamında da Polinox ile ilgili yeterli bilgi maalesef verilmiyor ve herkes birşey söylüyor.

Polinox, bulaşık makinesinden önce havacılıkta yani uçak kanatlarında kullanılan bir malzemedir. Bunun yanında son yıllarda dayanıklılığından dolayı otomotiv sektöründe de araçların çamurluk kısımlarında kullanılmaktadır. Çamaşır makinelerinin kazanlarında da Polinox kullanılmaktadır. Ütü tabanlarında, mutfak banyo sistemlerinde, klimalarda, bilgisayar sektöründe veri işleme birimlerinde de kullanımaktadır. Yani Polinox bilinenin aksine plastik değildir.

Bulaşık makinesindeki kullanım sebebi ise yüksek sıcaklığa dayanıklı, paslanma sıkıntısı olmamasıdır. Ayrıca biberonlarda da kullanılan Polinox antibakteriyeldir. Çelik taban kaplamalı bulaşık makinelerinin de yine çelik altında kalan havuzu Polinox ile kaplandığı için çelik tabanlı bir bulaşık makinesi alsanız bile iç taban yine Polinox olacaktır. Polinox bilinenin aksine koku da yapmıyor. 120°C sıcaklığa kadar da dayanabilen Polinox oldukça uzun bir ömür sunuyor.

Polinox 15 Kasım 2001 tarihinde BSH tarafından Avrupa Marka Tescil Topluluğu’na müracat edilerek 2003 yılında Makina Ürünleri , Bilgisayar ve Yazılım Ürünleri ve Elektrik ve Bilimsel Ürünleri , Çevre Kontrol Aracı Ürünleri (aydınlatma, ısıtma, soğutma, pişirme) kategorilerinde patent altına alınmıştır.

• Ablam evinde polinox taban siemens kullanıyor, şu ana kadar koku sorunu hiç olmadı. Sadece kullanici yorumu olarak yazmak istedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar cok plastik o kadar cok koku,Defarmasyon, Yüksek sicaga maruz kaldigindan sagliga zarari da daha fazla.

• yagarimişinegu Y kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Faydalı oldu.

• Merhabalar.. Polinox malzemeler bulaşık makinelerinin sadece tabanında kullanılmazlar. Bulaşık makinesinin tabanı ilk gözümüze çarpan yer olduğu için bizim dikkatimizi çekmektedir. Polinox; bulaşık makinesinin tabanının altında bulunan iç tabanda, bulaşık makinelerinin su fıskiyelerinde ve raflarında da kullanılmaktadır. Tabanı çelik olan bulaşık makinelerinin bir çoğunun alt tabanları yine polinox malzemeden yapılmaktadır. Polinox malzeme normal şartlar altında koku yapmamaktadır ama!!! Bu ama! dan sonrası çok önemli lütfen dikkatle okuyun.

Bulaşık makinesine koyduğumuz bulaşıklarda kalan yiyecek ve içecek artıkları bulaşık makinesinin alt tabanına akmakta ve burada bizim yıkama yapacağımız zamana kadar beklemektedir. Polinox tabanda bekleyen bu yemek artıkları zaman içerisinde bakteri oluşumuna ve bu sebeple kokuya neden olmaktadır. Çelik tabanlı bulaşık makinelerinde ise; çelikte bakteri oluşumunun polinox malzemeye göre çok çok daha az olmasından dolayı bu koku oluşmamaktadır.

Beyaz eşya satıcıları size ''çelik tabanlı ürünlerinde alt tabanının ve diğer bir kaç parçasının polinox malzeme olacağını ve polinox malzeme eğer koku yapacak olsaydı; çelik tabanlı ürünlerin alt tabanının polinox olacağı için onlarında koku yapması gerekirdi'' şeklindeki açıklamasını çokta fazla dikkate almamalısınız. Polinox malzemenin koku yapma nedeni az öncede anlattığım gibi tabana akan yemek artıklarının polinox tabanlı bulaşık makinelerinde bakteri üremesine ve dolayısıyla bu bakterilerin koku oluşturmasına neden olmasıdır. Taktır sızındır tabıkı ıcınızın nasıl rahat edeceğine karar verın şu kotu şu alınmaz diye yorum yapılamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordufuk

Benim bu dediklerim tamamiyle üst yetkililerin ağzından çıkan kelimelere dayanır 15 senedir bah firmasının yetkili bayiliğnğ yapmaktayız her ay toplantılara katılırız anlıcağınız baştan salma bilgiler değil şimdi kalkabilirsiniz iyi akşamlar

Bilgi için teşekkürler.

• FerhatCNBLT F kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.