MART AYI VERİLERİ Toplanan Puan Türk Telekom 154.655 Turkcell 249.959 Vodafone 178.754 Keşfedilen İstasyon Türk Telekom 68 Turkcell 73 Vodafone 138 Yeri İşaretlenen İstasyon Türk Telekom 22 Turkcell 44 Vodafone 34 |
Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] (21. sayfa)
-
-
Ulak benden baz istasyonu ismi istiyor. Bu uygulama ile baz istasyonu ismini görebilir miyiz?
-
eNB kodu olur, onu verirseniz yeterli olur. Onu da uygulama ana ekranında görebilirsiniz. İhtiyacınız olursa yardımcı da olabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Nisan 2024; 14:30:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bununla bağlanmak istediğimiz baz istasyonunu seçebiliyor muyuz ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bağlandığımız istasyonu ne Cell Mapper'la ne de başka bir uygulama ile seçemeyiz ancak işin şöyle ufak bir hilesi var.
Diyelim ki iki tane baz istasyonu var. eNB 1 ve eNB 2
eNB 1 sadece 1800 Mhz'den yayın yapıyor, eNB 2 ise sadece 2100 Mhz'den yayın yapıyor olsun.
Band selection (seçimi) yaparak bu iki istasyondan istediğimize bağlanabiliriz. Örneğin band selection'ı B3 (1800mhz) yaparsak eNB 1'e bağlanırız, B1 (2100Mhz) yaparsak eNB 2'ye bağlanırız.
Peki band selection'ı nasıl yapacağız. NSG lazım. Eğer NSG yükleyemiyorsanız ve telefonunuz Samsung ise bunun için bir uygulama var, bunu kullanabilirsiniz.
play.google.comSamsung Band Selection - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.ray.samsungbandselection
Tabi NSG yükleyebiliyorsanız (root ve lisans gerektirir) sadece band selection değil cell lock, EARFCN lock gibi fonksiyonlara da sahip olursunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
NİSAN AYI VERİLERİ
Toplanan Puan
Türk Telekom 261.923
Turkcell 335.077
Vodafone 332.705
Keşfedilen İstasyon
Türk Telekom 133
Turkcell 133
Vodafone 234
Yeri İşaretlenen İstasyon
Türk Telekom 86
Turkcell 106
Vodafone 110
-
-
Cell Lock ile olur ama bunun için NSG lazım, kişinin PCI ve EARFCN'i bilmesi lazım, biraz bilgi istiyor yani. Bununla uğraşmaktansa Samsung ise telefon band selection daha iptidai olsa da kolay bir çözüm.
-
MAYIS AYI VERİLERİ
Toplanan Puan
Türk Telekom 358.426
Turkcell 330.274
Vodafone 214.874
Keşfedilen İstasyon
Türk Telekom 130
Turkcell 129
Vodafone 160
Yeri İşaretlenen İstasyon
Türk Telekom 127
Turkcell 148
Vodafone 97
-
Telekoma en cok katkiyi ben yaptim heralde :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstatistiklerde üye isimleri verilirken Telekom birinci sırada ben vardım hocam şimdi değişti mi sıralama bilmiyorum Bunlar tatlı rekabetler tabi çok hoş oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 5 Haziran 2024; 16:29:42 > -
Evet keşke o sıralama geri gelse 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eveeeet
-
Elinize sağlık, kullanıcı adınız nedir?
Ne tarafları haritalıyorsunuz?
-
Tgegotham2, degisiyor. Ankara kirikkale, eskisehir bursa arasi, ankara anadolu bulvari vs
Forumdaki kullanıcı adınız yeni o zaman :)
Elinize sağlık.
-
Tesekkur ederim :)
Ankara kayseri arası haritalama yapacagim bugun ttkom ile
-
Haritalama tamamlandi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X