Baktim hala islememis garip < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] (23. sayfa)
-
-
Ankara kayseri arasi veriler islenmis telekomun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
HAZİRAN AYI VERİLERİ
Toplanan Puan
Türk Telekom 557.179
Turkcell 1.176.573
Vodafone 1.136.159
Keşfedilen İstasyon
Türk Telekom 337
Turkcell 212
Vodafone 173
Yeri İşaretlenen İstasyon
Türk Telekom 83
Turkcell 87
Vodafone 53
-
Hocam bu toplanan verileri operatorler ne amacla kullaniyor? Ornegin telekom sehirlerarasi yolculukta berbat bana kalirsa. Bu toplanan veriler bu gibi sebeke problemlerini cozmek icin kullaniliyor mu?
Operatörlerin Cell Mapper'dan yararlanıp yararlanmadıklarını bilmiyoruz ancak yaratlanmaları iyi olur bedava drive test
@maxi909 hocamın şüphelendiği bir olay var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 2 Temmuz 2024; 12:29:5 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne gibi bir olay hocam?
Operatörlerin CellMapper verilerini iş ve işleyişleri açısından kullanıp kullanmadıkları bilemeyiz ama eğer arada bakıp genel fikir ediniyorlarsa çok güzel bir şey aslında.
-
Evet, mesela turk telekom sehirlerarasi performansi berbat, defalarca sebeke kesiliyor. Evet sehir merkezlerinde iyi ancak sehir merkezinde hepsi iyi zaten.quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Operatörlerin CellMapper verilerini iş ve işleyişleri açısından kullanıp kullanmadıkları bilemeyiz ama eğer arada bakıp genel fikir ediniyorlarsa çok güzel bir şey aslında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şehirlerarası yollardayken eğer "şebeke yok" ya da "yalnızca acil durum çağrıları" yazmıyorsa dert etme hocam. Eğer "şebeke yok" tarzı bir şey yazıyorsa ya da "yalnızca acil durum çağrıları" gibi yazı çıkıyorsa onlar daha büyük problemler esasen.
Şehirlerarası yoldasın, otobüstesin mesela ve video izliyorsun. Belirli yerlerde donma takılma yaşanabilir ama eğer dersen ki hiçbir şekilde donmasın, takılmasın işte o zaman daha fazla baz istasyonu, daha fazla kapasite, daha fazla maliyet ve daha fazla fatura beraberinde geliyor. Zaman içerisinde her yer makul seviyelerde kapsama içerisinde olacaktır ama kaç yıl sürer bilmiyorum yine de bu konuda pozitif olmak gerek.
Unutmadan şunu da ekleyelim. Otobüstesin diyelim 80-90km ile gidiyor. Bazen telefon çok sık baz istasyonu değiştirdiği için de takılmalar olabiliyor internet kullanımında. Yani telefonun şebeke performası da önemli. Mesela benim kullandığım telefonun şebeke performansı ile yeni veya daha iyi şebeke yönetimi olan bir cihazın performansı aynı olamaz.
Her şeyi üst üste koyduğumuzda elimizdeki cihazların performansı da önem arz ediyor şebeke veya kapsama konularında.
-
Mesele de o zaten hocam, cogu zaman sebeke yok yaziyor. Ankara- bursa ankara- kayseri arasi bircok kez yasadim bu durumu. Elimdeki cihaz 865 li s20 fe modem gayet iyi.quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Şehirlerarası yollardayken eğer "şebeke yok" ya da "yalnızca acil durum çağrıları" yazmıyorsa dert etme hocam. Eğer "şebeke yok" tarzı bir şey yazıyorsa ya da "yalnızca acil durum çağrıları" gibi yazı çıkıyorsa onlar daha büyük problemler esasen.
Şehirlerarası yoldasın, otobüstesin mesela ve video izliyorsun. Belirli yerlerde donma takılma yaşanabilir ama eğer dersen ki hiçbir şekilde donmasın, takılmasın işte o zaman daha fazla baz istasyonu, daha fazla kapasite, daha fazla maliyet ve daha fazla fatura beraberinde geliyor. Zaman içerisinde her yer makul seviyelerde kapsama içerisinde olacaktır ama kaç yıl sürer bilmiyorum yine de bu konuda pozitif olmak gerek.
Unutmadan şunu da ekleyelim. Otobüstesin diyelim 80-90km ile gidiyor. Bazen telefon çok sık baz istasyonu değiştirdiği için de takılmalar olabiliyor internet kullanımında. Yani telefonun şebeke performası da önemli. Mesela benim kullandığım telefonun şebeke performansı ile yeni veya daha iyi şebeke yönetimi olan bir cihazın performansı aynı olamaz.
Her şeyi üst üste koyduğumuzda elimizdeki cihazların performansı da önem arz ediyor şebeke veya kapsama konularında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
O gördüğün "şebeke yok" yazan veya "yalnızca acil durum çağrıları" yazan yerleri not et hocam operatöre bildirmek lazım onları.
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/mobil
Bu adresten bildirebilirsin lokasyonları.
-
Eyvallah hocam bilmiyordum
https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/tsys/giris.html
Buradan da bildirebilirsin. Listeden istediğin operatörü seçebilirsin hocam.
-
Tesekkurler hocam
Rica ederim hocam
-
TEMMUZ AYI VERİLERİ
Toplanan Puan
Türk Telekom 349.482
Turkcell 883.590
Vodafone 1.035.153
Keşfedilen İstasyon
Türk Telekom 351
Turkcell 321
Vodafone 224
Yeri İşaretlenen İstasyon
Türk Telekom 184
Turkcell 118
Vodafone 48
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 1 Ağustos 2024; 21:21:53 > -
Yenişehir-sincan tren hattı, keçiören atapark, ve demetevler mahallesinde haritalamalar yapıldı. Yenisehirden sincana gidiste telekomda sebeke yoktu fabrikalarin oldugu durakta.
Bu uygulamanın amacını anlamadım ne işe yarıyor tam olarak bize faydası ne?
-
Hocam uygulamanin amaci şu, bulundunuz bolgedeki yada yolculuk yaptiginiz yerdeki operatorun sebeke cekim gucunu kayit edip haritalamaniza yariyor. Aslinda oldukca kullanisli. Hangi operator hangi bolgede hangi bantlari kullaniyor cekim gucu nasil diger kullanicilarin katkilari sayesinde fikir edinmis oluyorsunuz bölge bölge.
Elinize sağlık hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X