@gsmtr de açıklamış.Uygulamanın amacı mobil şebekeleri keşfetmek ve haritasını çıkartmak. Hangi baz istasyonu nerede, donanımları nelerdir, kodu nedir, nerede sinyal gücü ne kadardır gibi. Faydası nedir? Kişiden kişiye değişir ancak en genel faydası şebeke özelliklerini merak ettiğiniz bir yer varsa fikir sahibi olabilirsiniz, örneğin evinizi, işinizi taşıyacaksanız önem arz ediyorsa mobil servis kalitesi bulunmaz bir nimet. Onun haricinde bu hobi işi esasen. |
Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] (24. sayfa)
-
-
Rica ederim
-
Hocam merhaba opencellid.org diye bir site kesfettim ulkelere gore baz istasyonu sayisi ve kapsamayi gosteriyor. Nasil bir site bir bilginiz var mi? Verileri nereden elde ediyor?
-
-
Birkaç veriye baktım da, 2017 diyor çoğunda. Güncellenmiyor mu yoksa sadece eklenme tarihini mi esas alan bir sistem mi anlamadım.
-
AĞUSTOS AYI VERİLERİ
Toplanan Puan
Türk Telekom 420.139
Turkcell 547.645
Vodafone 373.623
Keşfedilen İstasyon
Türk Telekom 598
Turkcell 330
Vodafone 257
Yeri İşaretlenen İstasyon
Türk Telekom 75
Turkcell 92
Vodafone 69
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1Muhtemelen kullanıcını müdahale imkanı bulunmayan bir mobil uygulama üzerinden veri topluyor olabilir veya bir ihtimal kendileri de ölçüm yapmış olabilir ama Cell Mapper kadar işlevsel ve tutarı değil. Cell Mapper şuan alanının en iyisi.
Alıntıları GösterKatiliyorum, bu uygulamadaki gibi cell mapperda bur operatorde kesfedilmis toplam baz istasyonu sayisini gorebilir miyiz ulke genelinde?
-
Tabi li görebiliyoruz, ben verileri nereye bakarak hesaplıyorum
Network Stats kısmına bakabilirsiniz web'den. -
Sincan fevzi cakmak mah. De haritalama yapildi
-
-
Kızılay'da telefonunuz 5G destekli ve hattınız da 5G'ye açıksa logo alabilirsiniz (ancak bağlanmaz).
-
Hicam s20 fe kullaniyor snapdragon versiyon 4g
-
-
Eline sağlık. Bir inceleyeyim o tarafları bakalım. Epey hücre toplamışsın. -
EYLÜL AYI VERİLERİ
Toplanan Puan
Türk Telekom 561.440
Turkcell 1.229.230
Vodafone 985.693
Keşfedilen İstasyon
Türk Telekom 377
Turkcell 403
Vodafone 263
Yeri İşaretlenen İstasyon
Türk Telekom 117
Turkcell 223
Vodafone 164
-
Ek bilgi olarak yazayım, eylül sonu itibariyle Telekom keşfedilen istasyon sayısında Vodafone'u geçti.
-
Ekim ayı verilerine de katkım oldu baya sanırım :)
17 Eylül'den bugüne toplam 188 kule (552→740) sabitlemişim. -
Eline sağlık, bakalım ay sonuçları geldiğinde veriler nasıl olacak?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X