< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Celp Dönemleri hk bilgilendirebilecek var mı?
-
-
Normal askerlik için (6 ay er / 12 ay yedek), 1 Aralık - 28/29 şubat arası başvurular mayıs celbine tabii olur. Nisan sonu gibi sınıflandırma açıklanır, mayıs-haziran-temmuz aylarından birinde askere gidersiniz.
Ama son 1-2 senedir 6-9 ay sınıflandırma bekleyenler, bir sonraki celbe kaydırılanlar oluyor. Size de denk gelir mi bilemiyorum.
Yedek subaylık / astsubaylık kovalamıyorsanız, bir an önce yapıp geleyim diyorsanız, 2-3 ocak gibi yoklama başvurunuzu yaparsınız. Teknik olarak yoklama kaçağına düştüğünüz için kesin mayıs celbiyle alırlar. Bir 30 TL falan para cezası çıkar (günlüğü 9-10 TL mi ne). Mayıs haziran temmuz aylarından birinde askere alınırsınız.
Bedelli yapacaksanız şimdi bile başvurabilirsiniz. Burada celp tercihine (normal askerliğe göre) daha çok uyuluyor. Ocak ayını başa almadan, celp tercihinizi yaparsınız. İlk 3 sıradaki aylardan biri çıkacaktır. Bedelli için son tarih (ücret yatırma da dahil) 31 aralık mesai bitimi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kusura bakmayın cevabınızı ancak görebildim.
Bedelli kesinlikle düşünmüyorum.
Bu detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim, Allah razı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bir sonraki celbe kaydırılanlar arasında yaşı büyük olanlar da var mıdır yoksa onları öncelikli olarak mayıs-haziran-temmuz aylarına mı alıyorlar? Yaş vs etkiliyor mu bu durumu?
-
Emin değilim. 2018de beni 30unda bekletmemişlerdi. Youtubeda askerlik videosu çeken bir kanalın yorumlarında (eğer trollemiyorsa) yaş 28-30a geldi hala askere gitmeyi bekliyorum diye birkaç yorum görmüştüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bedelli parasını denkleştiremedim 40 bin yapabildim mecburen 1 Ocak sonrasına kalacak o yüzden ne kadar kaydırırlarsa o kadar birikim yapabilirim diye düşündüm. Mayıs celbinde başvuru yapacağım ceza yememek için. Siz demiştiniz Nisan ayında yerler açıklanır diye. Nisan'da yerler açıklandıktan sonra bedelliye kesin çevirebiliyorum değil mi?
-
https://forum.donanimhaber.com/er-cikarsa-bedelli-askerlige-cevirtmek-rehber--150912294
Hatta bakaya kalanlar bile bedelliye çevirebilir
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/07/20220713-1.htm
Merhaba bende 1994 doğumluyum tecilim 31 aralıkta bitiyo hangi işlemleri yapmam lazım ve ne zaman askere giderim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam merhaba, ben şu an askerlik işlemlerini başlatsam, kaç günde hallederim yoklama işlemlerini?
Aile hekimi hastaneye sevk etmezse max 3-5 güne hallolur.
Tamamdır hocam, teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X