Şimdi Ara

Cemaat bi yardım edin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar,Marmara üni. Dış ticaret Uzaktan eğitim 2 yıllık okumaktayım.Hem çalışıp hemde okurum bunuda örgün eğitimden rahatça yaparım çakallığına yatıp Uzaktan eğitim seçtim.Bilen bilir.Kendimi işime verdiğimden dolayı vize,final,büt bu kavramların anlamını bile bilmiyorum.Vizelerde hafta içi çalışma saatime denk geliyor.Çoğuna gidemeyeceğim.Ben nasıl sınıf geçerim arkadaşlar?Büt sınavı,vize ve finali telafi edermi?iki sınavdan 0 alsamda?Lütfen sözlük yazarı gibi cevap vermeyiniz.Paramız olsa adam gibi normal okurduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaRaGuRT -- 13 Kasım 2013; 0:40:37 >

• Vize : Dönem içerisinde yapılan ara sınavlar. Genelde bu haftalarda başlıyor veya bitiyor çoğu Üniversitede. Sınav haftası boyunca dersler yapılmıyor, sadece sınavlara girip çıkıyorsun. Vize haftasını uygulamayan okullar/fakülteler de oluyor ama çoğunda uygulama böyle.

Final : Dönem bitiminde, dönem sonu sınavları olarak uygulanır.

Bütünleme : Final sınavı sonrası ilgili ders/derslerden başarısız olanların girebileceği bir sınavdır. Bütünleme sınavları, Final sınavı yerine geçer.

Şöyle anlatayım; Hangi sınavın ne kadar etki edeceğine dersten derse değişiklik gösterebildiğini söylemek mümkün.

Örneğin, A dersinin başarı notuna ; Vizeler %50 Final %50 şeklinde etkiliyor olabilir. B dersinin başarı notuna ise ; Atıyorum Ödevler %20 Vize %30 Final %50 şeklinde etkiliyor da olabilir. Dersin Öğretim Üyesi, vize dışında Quiz denilen kısa sınavlardan yapabilir ya da burada da yazdığım gibi ödev verebilir. Bu durumda vizenin ağırlığı düşmüş oluyor. Finaller genelde %50 etkiler Üniversitelerin çoğunda, Marmara nasıl bilmiyorum ama genelde böyle.

Bütünlemeyi ise şöyle açıklayayım ; Bir dersin vizesine girmediniz ve 0 aldınız. Finaline girdiniz 30 aldınız ve dersten kaldığınızı farz edelim. Bu durumda Bütünleme sınavına katılmanız gerekiyor. Bütünleme sınavının özelliği ise Final notunun yerine geçmesi. Detaylandıracak olursak; Vizesinden 0 alıp, Finalinden 30 alıp kaldığınız bir dersin, bütünlemesine girip atıyorum 70 alırsanız, almış olduğunuz bu not Finalinizde aldığınız 30'un yerine geçer ve dersle ilgili harf notunuz şöyle hesaplanır; Vize : 0 Final : 70

Tabii bir dersin vizelerine girmeyip, sadece final sınavlarına katılarak bir dersten geçmek oldukça zor.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MLoveR

Vize : Dönem içerisinde yapılan ara sınavlar. Genelde bu haftalarda başlıyor veya bitiyor çoğu Üniversitede. Sınav haftası boyunca dersler yapılmıyor, sadece sınavlara girip çıkıyorsun. Vize haftasını uygulamayan okullar/fakülteler de oluyor ama çoğunda uygulama böyle.

Final : Dönem bitiminde, dönem sonu sınavları olarak uygulanır.

Bütünleme : Final sınavı sonrası ilgili ders/derslerden başarısız olanların girebileceği bir sınavdır. Bütünleme sınavları, Final sınavı yerine geçer.

Şöyle anlatayım; Hangi sınavın ne kadar etki edeceğine dersten derse değişiklik gösterebildiğini söylemek mümkün.

Örneğin, A dersinin başarı notuna ; Vizeler %50 Final %50 şeklinde etkiliyor olabilir. B dersinin başarı notuna ise ; Atıyorum Ödevler %20 Vize %30 Final %50 şeklinde etkiliyor da olabilir. Dersin Öğretim Üyesi, vize dışında Quiz denilen kısa sınavlardan yapabilir ya da burada da yazdığım gibi ödev verebilir. Bu durumda vizenin ağırlığı düşmüş oluyor. Finaller genelde %50 etkiler Üniversitelerin çoğunda, Marmara nasıl bilmiyorum ama genelde böyle.

Bütünlemeyi ise şöyle açıklayayım ; Bir dersin vizesine girmediniz ve 0 aldınız. Finaline girdiniz 30 aldınız ve dersten kaldığınızı farz edelim. Bu durumda Bütünleme sınavına katılmanız gerekiyor. Bütünleme sınavının özelliği ise Final notunun yerine geçmesi. Detaylandıracak olursak; Vizesinden 0 alıp, Finalinden 30 alıp kaldığınız bir dersin, bütünlemesine girip atıyorum 70 alırsanız, almış olduğunuz bu not Finalinizde aldığınız 30'un yerine geçer ve dersle ilgili harf notunuz şöyle hesaplanır; Vize : 0 Final : 70

Tabii bir dersin vizelerine girmeyip, sadece final sınavlarına katılarak bir dersten geçmek oldukça zor.

Kolay gelsin.

Hocam çok teşekkür ederim aslında eğitim sistemimizde sizin anlatma şekliniz gibi olsa bugün bu kadar hatalı kararlar vermezdik.Anlaşılan onca emeğim ve 1 yılım heba oldu,aöf yolu bize gözüktü Tekrardan teşekkür ederim,sağolun.

• Rica ederim.

O kadar umutsuz olmayın, Üniversite'nin yönetmeliğini okuyun. Daha detaylı bilgiler de alın. :)

Bence bir şekilde ara sınavlarınıza katılın. Zaten yılın 1 haftası ya da 2 haftası - artık okuluna göre değişiyor- ara sınav oluyor. Sınavı olup gidiyorsunuz. Ders yok. O yüzden bir şekilde sınavlarınıza katılın, sonrasında da finallerinize katılın. :)

Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    babalar yardım edin
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.