Şimdi Ara

Cemaat hangi partiye oy verecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum seçimlere az bir süre kaldı. Herkes az çok oy vereceği yeri biliyor. Bu saatten sonra yaklaşık %25-30'luk kararsızlar ve umursamazlar dışında oy vereceği partiyi değiştirecek kişi olacağını sanmıyorum.

Benim merak ettiğim konu bir zamanların akp savunucusu, şimdinin en sert akp karşıtı cemaat bu seçimde hangi partiye oy verecek?

Geçtiğimiz yerel seçimdeki politikaları aşağı yukarı şu şekilde idi: Batıda AKPye oy vermeyin. Doğuda BDP ve AKP'ye oy vermeyin. AKP harici en güçlü parti kimse ona oy verin.

Tabiki o yerel seçimdi. Bu daha önemli ve kritik bir seçim olacak. BDP'nin barajı geçebilmesi için BDP mi desteklenecek? Yoksa bir umut oyları beklentinin üzerinde gelir denilip CHP mi desteklenecek? Ya da MHP, BBP, Saadet vs. mi?

• Cemaatmi hangi cemaat?
    Cemaatmi kaldı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SP-BBP ittifakına verecek diye biliyorum, emin değilim. Zaten Türkiye'de %1 oyları var ama yine de SP-BBP'nin %3 alması için çok önemli.
  • Açıkçası ben Çok Yanlış bir partiye(Hdp, Chp, Mhp) oy vermek yerine Yanlış(Akp) bir partiye oy vermeyi tercih ederim. Keşke Saadet daha güçlü olsa da ana muhalefet olabilse. Saadet+BBP birleşecekse eğer geç kaldılar. Ama cemaat eğer böyle bir oluşumu desteklerse kendilerini tebrik ederim. CHP'ye destek verdikleri için gözümden çok düşmüşlerdi.
  • Liderlerinin dolaylı yoldan demek istediğine göre akp harici kime oy verirseniz verin tabi bu duygu sömürüsü elbetteki bir partiye odaklanmışlardır. Buda chp ve mhp olabilir. Ve büyük ihtimal cahapeye oy vericeklerdir diye düşünüyorum.!
  • Biri insan yönlendirmeye çalışır, diğer troll de hesapta CHP vermiş de akp 'ye dönüyor.
    Komik olmayın gençler. Kendinizi biraz geliştirin.
  • Hocam çevremdeki cemaatçiler yukardan emir gelmiş
    türkler MHP ye
    kürt cemaatçiler HDP ye atsın denmiş.

Özellikle HDP nin barajı geçmesi ilk amaçlarıymış.

Arkadaş vatansever biriydi HDP yi duyunca bi ton küfretmiş.(tabi içinden=
  • Saadet'e verecekler diye biliyorum ben
  • Forumda cemaatçi var adam akpye oy atacam diyor bir de cemaati bu hale getirenin gibilerinden laflar ediyor.

Akp onu işe koymuş da vefasızlık olmasın diyeymiş tamamen çıkar ilişkisi yani.

İsim verebilirim buralarda o arkadaş belki de kendi yazar.

• quote:

Orijinalden alıntı: powerboyksk

cemaatden olun yada olmayın akp ye oy verirseniz eğer çalan hırsızlara oy vermiş olacaksınız ve 4 sene daha çalamlarına kendi elinizle attığınız oy ile hırsızlığa ortak olacaksınız

ayrıca bu işin ahiretide var ahiretdede hırsızlarla haşrolacaksınız (hırsızlarla birlikte anılacaksınız)

şimdi mantıkla düşünelim şu bu partiye verin demiyorum chp nin durumu ortada topal ördek yani mhp yavaş ve derinden ilerliyor diğer küçük partilere oy vermek zaten oyunu çöpe atmaktır.

işçi partisi gitti adını vatan partisi yaptı ama zihniyet aynı

cemaatin sanıldığı gibi çok müthiş siyasi dengeleri değiştirecek bir oy potansiyeli yok ama sanmıyorumki hdp ye versinler resmen teröriste geçit vermketir.

sakal bu durumda bu basit analizle mhp yi gösteriyor bayrağına dinine imanına milliyetine dört dörtlük bağlı parti mhpdir

iftira edildiği üzere cenaze siyaseti yapmıyorlar kimse istemez evladı şehirt düşsün genç yaşında elinden uçsun gitsin

mhpde önemli oranda kürt yurttaşda var ve emin olun hiç bir ayrımcılık yok.

mhp sanıdığı gibi kanla beslenmiyor kanla beslenen arıyorsanız adres hdp dir pkk uzantısı

evet cemaatden olan kardeşler mantık ve akıl mhp diyor olmadı yatmadı kafanıza chp ye atın ama ayakkabı kutularında para çalanlara asla oy atmayın vebali boynunuzadır.

unutmayın bakara-makara 700 bin dolarlık kol saati içişleri bakanının oğlunun 20 trilyonluk serveti boy boy gemicikler 17-25 aralıkda suçüstü yakalandılar

vicdanı olan sandıkta bunlara adam akıllı bir tokat atacak oyuyla

MHP'nin bayrağa, milliyetine, ırkına bağlılığına bir lafım yok. Fakat din ve iman ile ilgili görüşleri bildiğim kadarıyla Türk-İslam sentezi üzerine kurulu. Yani milliyetçi bir islam çizgisi vardır ki bu dinimiz açısından biraz sorunlu görünüyor.

MHP'de önemli ölçüde Kürt yurttaş olduğu ise yanlış bir tespit. MHP'nin kaç milletvekili Kürt ya da başka bir ırktan? MHP doğuda ne kadar oy alabiliyor?
    BBP veya Saadet bu konuda daha başarılı.

AKP'ye oy veren çarpılır mevzuuna gelince... Eğer AKP, 1 TL bile çalıp kendi cebine attıysa, Allah onlara ya bu dünyada ya ahirette hesabını soracaktır. Bu konuda kafamda hiç soru işareti yok. Ben bir vatandaş olarak kendi cebime girene, kendi cebimden çıkana bakarım. AKP'nin bazı eksikleri olmasına rağmen şu an ekonomik olarak en başarılı parti. Toplamda artıları eksilerinden daha fazla. MHP veya CHP geldiğinde aynı başarıyı sürdüremeyeceğini biliyorum çünkü ellerinde kadro yok, plan yok, program yok.

• A partisine B partisine kuru kuru oy vermek, bu AKP diktası ile savaşmaya yetmez. Tayyip'e karşı savaşmanın tek yolu, diktatör Zaman gazetesine savaş açtığında gidin Zaman gazetesine abone olun. Halk TV'ye karıştığında açın Halk TV izleyin. Bank Asya'yı yıkmaya çalıştığında gidin paranızı Bank Asya'ya koyun. A şirketine vergi cezası kestiklerinde gidin alışverişinizi onların marketlerinden yapın.

Seçim günü 'Gittim oyumu verdim işim bitti' demeyin. Adil olmayan bir seçime umut bağlarsanız bu savaşı başlamadan kaybetmiş oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSDream

A partisine B partisine kuru kuru oy vermek, bu AKP diktası ile savaşmaya yetmez. Tayyip'e karşı savaşmanın tek yolu, diktatör Zaman gazetesine savaş açtığında gidin Zaman gazetesine abone olun. Halk TV'ye karıştığında açın Halk TV izleyin. Bank Asya'yı yıkmaya çalıştığında gidin paranızı Bank Asya'ya koyun. A şirketine vergi cezası kestiklerinde gidin alışverişinizi onların marketlerinden yapın.

Seçim günü 'Gittim oyumu verdim işim bitti' demeyin. Adil olmayan bir seçime umut bağlarsanız bu savaşı başlamadan kaybetmiş oluruz.

Seçimlerin adil olmadığına katılmıyorum. Cemaat, Cihan Haber Ajansı adına tüm okullara neredeyse tüm sınıflara gözetmen gönderiyor. Ayrıca diğer parti ve haber ajansları da gözlemciler gönderiyor. Ve seçin sonunda tüm gözlemcilerin gözleri önünde sayım yapılıyor. Zaman Gazetesi de 2011 yılına kadar seçimlerin adil olduğunu savunuyordu.

Şunu bir anlasanız yolun yarısını aşmış olacaksınız: Milletin getirdiği adamı yine millet aşağı indirir. Bunun için de çalışmanız ve proje üretmeniz gerekiyor.

• Saadet ve BBP birleşti.Cemaat oyları bu partilere akacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheEnd1928

Bu mesaj silindi.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 0:37:33 >
  • yahu kardeşim şaşıyorum cemaatin tek başına bir partiyi iktidar edecek oyu yokki?

saadet-bbp birleşmişde cemaat oylarını bekliyormuş

akpye bunlar destek verdiğinde (cemaat) bunların oyu yüzde 4-5 kadardı ama şımarık çocuuk gibi herşeyi istiyorlar

cemaate dikkat siyasi oy elimde felan fısstık diyerek menfaat devşirmek cemaat bilesinizki atatürk ve derim kanunlarına bir numaralı düşmandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRAFT

quote:

Orijinalden alıntı: LSDream

A partisine B partisine kuru kuru oy vermek, bu AKP diktası ile savaşmaya yetmez. Tayyip'e karşı savaşmanın tek yolu, diktatör Zaman gazetesine savaş açtığında gidin Zaman gazetesine abone olun. Halk TV'ye karıştığında açın Halk TV izleyin. Bank Asya'yı yıkmaya çalıştığında gidin paranızı Bank Asya'ya koyun. A şirketine vergi cezası kestiklerinde gidin alışverişinizi onların marketlerinden yapın.

Seçimlerin adil olmadığına katılmıyorum. Cemaat, Cihan Haber Ajansı adına tüm okullara neredeyse tüm sınıflara gözetmen gönderiyor. Ayrıca diğer parti ve haber ajansları da gözlemciler gönderiyor. Ve seçin sonunda tüm gözlemcilerin gözleri önünde sayım yapılıyor. Zaman Gazetesi de 2011 yılına kadar seçimlerin adil olduğunu savunuyordu.

Şunu bir anlasanız yolun yarısını aşmış olacaksınız: Milletin getirdiği adamı yine millet aşağı indirir. Bunun için de çalışmanız ve proje üretmeniz gerekiyor.

Seçimlerin adil olmadığına katılmamanıza katılmıyorum.

AKP'nin en bilindik olayı cemaatten de gelen bir davranış şekli olarak kanunların arkasından dolanmak, hukuki boşlukları değerlendirmek ve her türlü yetkiyi "islam adına" kendi menfaatine kullanmaktır.

Bu amaçla beldeler ilçeler ile birleştirilir, ilçe ve belde sınırları genişletilir, yeni belde ve ilçeler kurulur, seçim sistemine dair milletvekili sayılarının belirlenme kriterlerinde değişiklikler yapılır vb... Sırf en başından beri vaatleri olmasına rağmen seçim barajı bile bu avantajı kaybetmeme adına indirilmez. Bu örnekler ile yerel seçi,mler ve genel seçimlerden bir potpori sunmuş gibi oldum ama olsun örnek bunlar.

Yeri gelmişken AKP'nin devlet imkanlarını parti kullanımına her seçimlerde sonuna kadar sunması da ayrı bir adaletsizliktir. Yasaklanana kadar yayınlanan reklamları, seçim öncesi kendi politik liderleri olduğu hepimizce malum olan adamın milli değerler ile ilgili reklamlar yaparak bu seçimlerde bu yasağa da takılmamayı akıl etmiş olması hep bu arkdan dolanmalardır.

Sonuç itibariyle geleceği öngörmek için önce geçmişe bakılır. Geçmişe bakınca ben bunları görüyorum, bugün de devam ediyor. Gelecekte yani seçim gününe kadar da devam edeceğine eminim. Siz bu adaletsiz düzenin bir parçası olup sadece kendi cebinize girenden mesul olduğunuzu düşünüyorsanız gerçeklere gözünüzü kapatıyorsunuz demektir.

Ha bu arada AKP'ni de bir programı yoktu Kemal Derviş'in vardı. Onun programını uyguladılar. Kendisinin programını o olmadan uyguladıklarında bu kadar memnun kaldıysanız aşçının bir de kendisini yemeğiyaptığında neler olacak görmek istemez misiniz? BU da kadro yok, plan yok, program yok cümlenize gelmiş olsun

• yigit105 Y kullanıcısına yanıt
    Eğer akp aldığı oyu, bu saydığınız ilçe sınırı değiştirme ve milletvekili sayısı belirleme gibi hukuki boşluk ve arkadan dolanmalardan alıyorsa gerçekten bravo.
    Bu saydığınız sebepler en fazla %3-5 farkettirebilir. Seçim barajı ile akp, chp ve mhp yaklaşık %10 fazla milletvekili sağlıyor. Şahsi fikrim barajın kalkmaması fakat %5'lere düşürülmesi.

Akp'nin bence de en büyük hatası rant dağıtımını adil yapmayıp kendi yandaşlarına dağıtmasıdır. Bu çerçevede belediye kaynakları ve reklamlar konusunda haklısınız.

Kemal Derviş'in ekonomik programı kemer sıkma politikası ve IMF+Dünya bankasından yaklaşık 15 milyar $ sıcak para ile krizi yayma programıydı. Hatırlarsanız 1 yıl sonra Kemal Derviş, kendi hükümeti ile fikir ayrılığına düştüğü için istifa etmişti. Ali Babacan gerçekten ekonomiyi iyi yönetiyor. Bunu geçtiğimiz yıllarda Kemal Derviş kendisi de itiraf etmişti.

Geleceği öngörmek için geçmişe bakılır. Kesinlikle katılıyorum. Geçmişi iyi okumak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CRAFT

Eğer akp aldığı oyu, bu saydığınız ilçe sınırı değiştirme ve milletvekili sayısı belirleme gibi hukuki boşluk ve arkadan dolanmalardan alıyorsa gerçekten bravo.
    Bu saydığınız sebepler en fazla %3-5 farkettirebilir. Seçim barajı ile akp, chp ve mhp yaklaşık %10 fazla milletvekili sağlıyor. Şahsi fikrim barajın kalkmaması fakat %5'lere düşürülmesi.

Akp'nin bence de en büyük hatası rant dağıtımını adil yapmayıp kendi yandaşlarına dağıtmasıdır. Bu çerçevede belediye kaynakları ve reklamlar konusunda haklısınız.

Kemal Derviş'in ekonomik programı kemer sıkma politikası ve IMF+Dünya bankasından yaklaşık 15 milyar $ sıcak para ile krizi yayma programıydı. Hatırlarsanız 1 yıl sonra Kemal Derviş, kendi hükümeti ile fikir ayrılığına düştüğü için istifa etmişti. Ali Babacan gerçekten ekonomiyi iyi yönetiyor. Bunu geçtiğimiz yıllarda Kemal Derviş kendisi de itiraf etmişti.

Geleceği öngörmek için geçmişe bakılır. Kesinlikle katılıyorum. Geçmişi iyi okumak gerekiyor.

Kemal Derviş popülist uygulamalara karşıydı. Bu nedenle istifa etti. Ali Babacan'ı da 2007'ye kadar seçime yönelik davranılmadığı için ve finansal piyasaların bağımsızlığını koruduğu için övdü ve ondan sonra bir miktar bozulma olduğunu da kaydetti. Ayrıca Ali Babacan'ın da Kemal Derviş için övgüleri bulunuyor. Bunun yanı sıra Ali Babacan bazı konularda hükümetle, özellikle gölge başkan ile çok ters düşebiliyor. Faizi düşürme konusunda bunu gördük. Zaten ben de kadro yok demenize alın size kadro şeklinde cevap verdim. Gördüğünüz gibi para piyasalarında tavır değişmeyecek.

Programı da çok basit geçmişsiniz. Kemal Derviş bugün merkez bankasının özerk olmasını, bankacılık sisteminin çok güçlü olmasını sağlayan adamdır. Finansal piyasamız onun sayesinde düzeldi. Program kapsamında stand-by anlaşmaları imzalandı. Bu stand-by anlaşmalarında özelleştirmeler de birer birer aynen yazılıdır. Bir yandan stand-by anlaşmalarını teker teker uygullayıp "biz IMF'nin dediğini yapmayız" diyen bir hükümetten bahsediyoruz.

İl ilçe değiştirmerleri elbette örnek olarak verdim. Ancak bu işler % olayı da değil sadece. Sonuç itibariyle milletvekili sayılarını kaydırıyorlar. Yani %'yi oynatmadan daha çok billetvekili çıkarabiliyorlar. Ama yine de örnektir. Zaten reklamlar ve devlet kaynakları konusunda katılmışsınız.

Ayrıca en önemli konu da son yolsuzluklardır. Üst düzey bankacıların mal varlıkları sürekli kontrol altındadır. Ayrıca elden belli bir tutarın üstünde para alınması da yasaktır. Bir vesikaya bağlamak zorundasınız. Kimse de milyonlarca lirayı verip ev satın alıp bunun satışını sonraya bırakmaz. Bunların hepsi hükümetin en üst kademesinden en yüksek tonda savunuldu ve hatta nasılsa beraat ettiler. Ben bundan öte köy yok derim

• Cemaatte o fikri tam anlamıyla benimsemiş biri hayatta saadet partisine veya milli görüşle az çok alakası olan bi oluşuma yönelmez. Gerek Saadet gerek AGD farketmez. Hatta İHH dan bile nefret derecesinde uzak dururlar. AKP ile dostlarken , İhh nın akp ile ilişkileri iyi olmasına rağmen ihh ya pek geçit veremzler kimse yokmu yu göz önüne koyarlardı, çünkü İHH nın milli görüşlede arası iyi ve içinde büyük bir milli görüşçü topluluğu barındırıyor. Kısacası; CHP ye verirler saadete vermezler.
    Neden mi ?
    en basitinden milli görüş islam birliği der, cemaat dinlerarası diyalog. Milli Görüş yerli sanayi , milli güç der, cemaat amerika dostluğu der. Milli Görüş önce ahlak ve maniyat der, cemaat önce feto der. Milli görüş şuurlu muslümanlık der , cemaat ılımlı islam der. Gibi gibi. Bu arada cemaatin bu hatalarına akp de dahilidir ve zamanında bunlara koltuk çıkmış sonuna kadar desteklemiştir. hatta bazılarını hala devam ettiriyor AKP (diyalog gibi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sakalsız mümin -- 24 Nisan 2015; 21:32:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.