Şimdi Ara

cember ve parabol 3 noktada kesisiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (X-1)kare + (y-a)kare=9 cemberiyle y=(x-1)kare parabolu 3 noktada kesisiyorsa a kactir diyordu 3 dedim ama?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• doğru yapmışsın kardeş
  • herkes 3 sıkmış ben de dahil, mantıklı açıklama bekleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bu konu için üye oldum

herkes 3 sıkmış ben de dahil, mantıklı açıklama bekleniyor

aynen
  • parabolün odağı da çemberin merkezi de x=1 üzerindeydi. yarıçap da sabitti. sadece çemberin konumuyla oynayabiliyorduk. bu şekilde 3 yerde kesişmesinin tek yolu yarıçap tam parabolün tepesine gelmeli diye düşündüm. bastım 3ü geçtim. çok düşündüm ne ispatlayabildim ne başka bişey düşünebildim. çok rahat 15dk bununla uğraştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaFleur- -- 15 Haziran 2014; 17:05:05 >
  • 3 deyince 1 teğet 2 kesen oluyor. Ben de test mantığıyla 3 sınır diye 2 dedim.
  • parabolle çembere ortak çözüm yapıyoruz parabol 0,1 en geçiyo tepe 1,0
  • bu konu için üye oldum B kullanıcısına yanıt
    analitik hepsinde zaten kesiştiği boktayı bulmak için y li ifadeyi yerine yazcan 3 buldum bende işlem hatası yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

analitik hepsinde zaten kesiştiği boktayı bulmak için y li ifadeyi yerine yazcan 3 buldum bende işlem hatası yoksa

ben de oradan yürüdüm, bi de çember ve parabol 3 noktada nasıl kesişebilir diye denedim sadece 2 kesme ve 1 teğet olma durumunu bulabildim, a=3 olursa x=1 noktasında teğet oluyorlar fakat diğer 2 nokta kesişmesi sağlanıyor mu onları deneyemedim
  • Ben çizip baktım, oralarda merkezi olup 3 noktada kesmesi için noktalardan biri tepe olmak zorunda oluyordu. Yoksa 2,4 vb. sayıda nokta kesiyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.