Şimdi Ara

TÜREVDE EN YAKIN NOKTA SORULARİNİ NASİL YAPİYORUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bi parabol veriyo bi nokta veriyo noktanin parabola en yakin oldugu noktayi soruyor ya bunlari nasil yapiyoz

ornek soru

y=x^2+9 egrisinin uzerinde ve (-3,0) noktasina en yakin olan nokta (m,n) olduguna gore 2m^3+19m kactir

cevap -3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Durna07 -- 28 Mayıs 2015; 0:02:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Şakacı şey.
  • Zor soru

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?

Şakacı şey.

wut

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• Soru gitmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MfgorunumluTm -- 28 Mayıs 2015; 0:01:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı abi şimdi parametrik ya hem x'i hem de y'i a ya göre türev al ordan 1+cosa/2a+1/a geliyor a yerine de pi/2 yazarsan yukarısı bir aşağısı da pi +2/pi geliyor ordan işlem de senin cevaba çıkıyor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensorler hakkinda bir kac soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazankr68

Hacı abi şimdi parametrik ya hem x'i hem de y'i a ya göre türev al ordan 1+cosa/2a+1/a geliyor a yerine de pi/2 yazarsan yukarısı bir aşağısı da pi +2/pi geliyor ordan işlem de senin cevaba çıkıyor :)

onu hallettim hocam saol yeni soru yazdim ona bakarsan sevinirim

• up

• noktaya a ,a^2+9 de 2 nokta arasindaki uzakligik yap min degeri bul cikiyor cevap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: börkeneklibörek

noktaya a ,a^2+9 de 2 nokta arasindaki uzakligik yap min degeri bul cikiyor cevap

hocam bilale anlatir gibi anlatirmisin

• Hocam islemlerden korktugin icin yapamadin buyuk ihtimalle.
    Korkulacak bir sey yok...
    Parabol uzerinde bir nokta aliyoz m;m^2+9 diye aonra bunun verilen noktaya en.yakin uzakligini sormus 2 nokta arasindaki uzakliktan y ler farkinin kareleri xler farkinin kareleri farkini toplayin karekok icine alip turevi 0 a isaretleyin ki en kucik degeri alsin

kareleri farki fln sacmalamisim birdan.anlatilmiyor 2 noktalar arasi uzakligin turevini 0 a esitleyin iste anlatma ozurluyum yeminlen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi börkeneklibörek -- 28 Mayıs 2015; 0:16:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOLCU07

quote:

Hacı abi şimdi parametrik ya hem x'i hem de y'i a ya göre türev al ordan 1+cosa/2a+1/a geliyor a yerine de pi/2 yazarsan yukarısı bir aşağısı da pi +2/pi geliyor ordan işlem de senin cevaba çıkıyor :)

Aga şimdi nokta doğrunun üstünde olduğu için sağlaması gerekir. Diyelim en yakın noktanın apsisi a olsun o zaman ordinat a^2+9 olur sonra iki nokta arası uzaklıktan karekok içinde (a+3)^2 +(a^2+9)^2 olur sonra türev alırsın max min sorusu olduğu için karekok olduğu için de sadece içinin türevi yeterli olur ordan ilk yerden 2a+6 diğerinden de 2.(a^2+9).2a gelir toplamları 4a^3+38a+6=0 olur zaten farketti isen senden 2a^3+19a yı soruyor yani yarısını bu da 6yı karşıya atıp yarısını alınca cevap -3 olur :)

• quote:

quote:

quote:

Aga şimdi nokta doğrunun üstünde olduğu için sağlaması gerekir. Diyelim en yakın noktanın apsisi a olsun o zaman ordinat a^2+9 olur sonra iki nokta arası uzaklıktan karekok içinde (a+3)^2 +(a^2+9)^2 olur sonra türev alırsın max min sorusu olduğu için karekok olduğu için de sadece içinin türevi yeterli olur ordan ilk yerden 2a+6 diğerinden de 2.(a^2+9).2a gelir toplamları 4a^3+38a+6=0 olur zaten farketti isen senden 2a^3+19a yı soruyor yani yarısını bu da 6yı karşıya atıp yarısını alınca cevap -3 olur :)

saol haci cok iyi anladim eyw

• quote:

quote:

quote:

quote:

saol haci cok iyi anladim eyw

Birşey değil :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.