Şimdi Ara

Cenabetken Oruc Tutuluyomus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/5936/cunubun-oruc-tutmasi-nasil-oluyor.html?keyword=C%C3%BCn%C3%BC

Yeni ogrendim bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cenabetken Oruç Tutulur mu?

Cenabetken oruç tutulup tutulmayacağı dini açıdan tartışmalı bir konudur.

İslam hukukunda cenabetin, yani cinsel ilişkiden veya boşalmadan sonraki halde oruç tutulmasının geçerli olmadığı belirtilir. Ancak bazı mezhepler, cenabetin orucu bozmadığına inanır.

Hanefi mezhebine göre, cenabetken oruç tutmak caiz değildir. Cenabet hali, orucun şartlarından biri olan temizlik şartını bozar. Bu nedenle, cenabet halinde oruç tutan kişinin orucu geçersiz sayılır.

Şafii mezhebine göre ise, cenabet orucu bozmaz. Ancak cenabet halinde namaz kılınamayacağı için, oruçlu kişinin öğle ve ikindi namazlarını kaza etmesi gerekir.

Diğer bazı mezheplerde de cenabetin orucu bozmadığına dair görüşler vardır. Ancak bu görüşler çoğunluk tarafından kabul görmemektedir.

Sonuç olarak, cenabetken oruç tutmak İslam hukuku açısından caiz değildir. Oruçlu kişinin cenabet halinden temizlenmesi ve sonrasında orucuna devam etmesi gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Değilde orucluyken cek bozulur sahurdan once yaptıysan yemek yemeden banyo yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabuss94

Değilde orucluyken cek bozulur sahurdan once yaptıysan yemek yemeden banyo yap

Yav iste banyo yapmadan tutuluyomus

• Oruç tutulur fakat namaz kılamazsın ve abdestler geçersiz sayılır.Günaha girmiş olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ηihat

quote:

Orijinalden alıntı: kabuss94

Değilde orucluyken cek bozulur sahurdan once yaptıysan yemek yemeden banyo yap

Yav iste banyo yapmadan tutuluyomus

ama cenabet dolaşmak günah points getirir
  • 10 dakikadır çek ile olan bağlantısını kurmaya çalışıyorum
  • Allah allah,ben tutulamaz sanırdımİyi o zaman bugün sahurda gusül abdesti alıp boşa su akıtmanın manası yok o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hetfield -- 20 Temmuz 2013; 0:30:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sakal yuzunden memur olamiyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İftara kadar gusüllenmek lazım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Hetfield

Allah allah,ben tutulamaz sanırdımİyi o zaman bugün sahurda gusül abdesti alıp boşa su akıtmanın manası yok o zaman

Senin yüzünden bana da günah yazılcak sen al gusül abdestini
  • Cünüp yemek yemek bile önerilmiyor ağzı yıkayıp yiyin deniliyor.Sizce cünüpken oruç tutmak ne kadar mantıklı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nm0

Cünüp yemek yemek bile önerilmiyor ağzı yıkayıp yiyin deniliyor.Sizce cünüpken oruç tutmak ne kadar mantıklı ?

Adam harbiden sonuna kadar haklı.
  • bu konuları açarken ne içiyorsunuz? beyler
  • Cünüp şekilde oruç tutulmaz. Eğer istemeden rüyanızda oldu ise kalkıp gusül abdesti almanız gerekir.
  • La millet eksik anlayacak şimdi birgün hocanın biri abdest alınan sudan bi miktar içmek serbest demiş adam da ramazanda bunu uygulamış bide hocaya hoca efendi bu sene sayende çok rahat oruç tuttum demiş

O yüzden bu konular kritik

• quote:

Orijinalden alıntı: Çizgi_

Cünüp şekilde oruç tutulmaz. Eğer istemeden rüyanızda oldu ise kalkıp gusül abdesti almanız gerekir.

sitede tutuluyor demiş
  • Hocalar fetva veriyor şunlara bak sen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

quote:

Cünüp şekilde oruç tutulmaz. Eğer istemeden rüyanızda oldu ise kalkıp gusül abdesti almanız gerekir.

sitede tutuluyor demiş

Dun ben arastirmistim yeme icme terbiyesi yaptigimiz icin cenabetlik farkli bi is oruca etki etmiormus

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

quote:

sitede tutuluyor demiş

tutuluyor demesi oruca bir zararı yok anlamında.Öbür türlü cünüp gezmek günahtır.
  • orucun amaci nefsi kontrol etmektir zaten.cenabet başlayabilirsiniz ama gün içinde gusül almaniz gerekir.gün içinde olursaniz oruç kabul olmaz.

• Cünüpken oruca niyet edilir ancak kalktığında duş alacaksın. Sonuçta 2 namaz arası cünüp gezmemek gerekiyor. Demek oluyor ki sabah namazında niyetleniyorsun, öğleye kadar kalkıp abdestini alacaksın. Yani 12-1 e kadar kalkın bi zahmet abdest alın. Cünüp cünüp oruç açmayın. Şimdi olanaklarımız çok arttı her daim sıcak suya ulaşabiliyoruz. Eskiden yokmuş her dakika sıcak su. O yüzden b.kunu çıkarmayın arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.