Şimdi Ara

CENG İÇİN HACETTEPE Mİ MARMARA MI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralamam 9k İstanbulda ingilizce devlet istiyorum şimdi. 19k ile marmara var..
    11klık Hacettepe'ye mi gitmeliyim...???
    Linkedin'den mezunların iş olanakları yakın..
    Aslında hedefim Bahçeşehir Yazılım Müh idi.. Aile devlet üni olmazsa olmaz diyor çaresizim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği konusunda Marmara'dan kayda değer miktarda üstün fikrimce. Bunu forum geneline falan da şöyle bir bakındığında görebilirsin diye düşünüyorum. Ama bu yıl 9 k ile Hacettepe'ye girememe ihtimalin ciddi miktarda var, onu da söylemek gerek
  • Tethark kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o da var. Zaten yurtdışı düşünüyorum odtü itu olmadıktan sonra üni isminin çok da önemli olmadığını düşünüyorum haksız mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın. Hep söylediğimiz gibi kendini geliştir kendini geliştir kendini geliştir. Hacettepede okuyorum soruların varsa sorabilirsin. Whatsapp grubu kuruldu, bölümden diğer arkadaşlar da var, sorularını cevaplamaya hazırlar. Ayrıca yurt dışı düşünüyorsan yarın Amerika'da çalışan bir mezunumuzla canlı yayın yapacağız oraya da bekleriz. Davet linki için özelden ulaşabilirsin.
  • Yani ben tam olarak katılmıyorum açıkçası. Ülkemizdeki ODTÜ, İTÜ falan da dahil olmak üzere üniversitelerin hiçbiri uluslararası arenada kime sorsan bilinecek, ismiyle fark yaratacak üniversiteler değil öncelikle böyle bir gerçek var ortada. Ama üniversite ne kadar iyiyse o kadar avantajlı olman olası. Bir üniversite yurtdışı konusunda öğrenciye üç şekilde avantaj sağlar bence

1-Öğrencide iyi bir araştırma kültürü yaratarak, öğrencinin yaptığı araştırmalar, çalışmalar itibariyle kendini daha birikimli hale getirmesini sağlayabilir ki bu yapılan başvurularda (gerek şirkete, gerek akademiye) illa ki fark yaratır
    2-Bölüm ve bölümün hocalarının yurtdışı bağlantıları ve uluslararası çalışmaları okulun tanınırlığını artırıp, öğrencinin alacağı referansın değerini yükseltebilir
    3-Uluslararası sıralamalardaki konumları ve sahip olduğu akreditasyonlarıyla, okulu ve hocaları tanımayan kişiler için daha güçlü bir ilk izlenim oluşmasını sağlar

Bu bahsettiğim üç madde de, sadece ODTÜ'de ya da İTÜ'de olan şeyler değil. Okul bu konularda ne kadar iyiyse bununla paralel şekilde öğrenci yurtdışına giden yolda o kadar avantajlı olur denebilir. Ve bir okulun bu konularda ne kadar iyi olduğunu ölçmek için, sıralamasının kaç bin olduğuna bakmak yeterli bir değerlendirme kriteri olmaz. Tabii ki ODTÜ ve İTÜ devlet üniversiteleri içerisinde ülkemizde en faydalı olacak üniversitelerden ikisidir orası doğru ama bu gerisi anlamsız demek değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tethark -- 5 Ağustos 2020; 23:14:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ mü TOBB mu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.