Şimdi Ara

+350 Oy CENG Veya EE Anketi (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
8.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

+350 Oy CENG Veya EE Anketi

(En Son Oy Tarihi: 15.3.2024)
Giriş

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt

Oylar da aynısı söylüyor hocam peki neden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayar ya da yazılım okumak istiyorum. Odtüde okumanın bir vizyon katacağı kesin ama benim puanım pek istediğim gibi gelmedi. 74 bin geldi. Bu sıralama ile ancak istanbulda ki adı duyulmamış özellerin bursluları falan geliyor. Örneğin topkapı falan ya da manisa celal bayar üni. Yazılım ve bilgisayarda bazı insanlar okudugun okul önemli değil o kadar asıl kendine ne kattığın falan diyip duruyorlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Bir yıl daha verip odtü falan mı yapmaya çalışmalıyım ya da sektöre girip kendimi olabildiğince geliştirmeli mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ee varken c*ng mi

• akifakif32 A kullanıcısına yanıt
    Boun da çok iyi ama bir Odtü değil.

• inanıyorumm İ kullanıcısına yanıt

Hocam benim pek yardımcı olabileceğim bir karar değil bu. Şöyle bir göz atarsak

Üniversite tabii ki önemli. Üniversitenin ismi de yeri geldiğinde önem kazanıyor aldığın dersler de. Zaten eğitim kalitesi en büyük etkenlerden biri.

Mezuna kalıp iyi derece yapan insan çok. Forumda da mevcut. Fakat zor mu zor. TYT koruma kalktı, seneye 2023 ne olur soru işareti...

Bilgisayar müh. bölümleri sürekli bir artışta. Seneye daha yüksek sıralama gerekecek.

Sıralamanızı daha üste taşırsınız diye düşünüyorum. Sadece 1 sene daha yks çalışmak ister misiniz o sizin kararınız.

Bölümdeki bir tane hocamız şöyle bir cevap vermiş,

----

"Bilgisayar Mühendisinin ne yaptığını çok iyi biliyorum. Hayatta edinmek istediğim yegane meslek. Ancak ÖSYM başarım düşük, ne yapmalıyım?"

-Cevabımız hiç duraksamadan şu olacaktır: Ne yapın edin bu öğrenimi yapın. Ülkemizde en yüksek puandan başlayan ve daha mazbut puanlara doğru uzanan bir dizi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü var. Şüphesiz, sizin gibi çok istekli ve bilinçli bir bireyi aramızda görmek isteriz. Ancak puanınız bu bölüme yetmiyor ise bu dünyanın sonu değil. Eğer bu mesleği belirttiğiniz kadar çok edinmek istiyorsanız en kötü Bilgisayar Mühendisliği eğitimi başka bir dalı okumak durumunda kalmaktan yeğdir. Dört yıl boyunca (ve ondan sonra) kendinizi eğitmek elinizde. Nasıl olsa zamanınızı vermeniz gereken konularla, bilgi edinmek istediğiniz konular aynı, gerisi size kalmış durumda.

Yapmamanız gereken en önemli şey, başka bir disipline gidip bir yandan da kendinizi Bilgisayar Mühendisliği konusunda eğitebileceğinizi sanmanız. Ne kadar iradeli de olsanız buna zaman bulamayacaksınız. Ayrıca size temel teşkil edecek bir bilgi de almıyor olacaksınız. Bu hata, pek çok kişi tarafından yapılmaktadır. Deneyimimiz, bu usulle başarıya ulaşabilen insan sayısının ihmal edilebilecek kadar az olduğudur. Ayrıca bu durumda elinizde diploma olmayacak ve hep 'alaylı' muamelesi göreceksiniz.

----

Söylediklerine katılıp katılmamak kişinin tercihi.

• sanırım bilgisayar yönünde karar kıldın fakat okul seçemiyorsun. o zaman şehir seçmeye çalış derim. itü gayet güzel mesela, eğitiminden de şüphen olmasın ancak istanbul'da okumak sadece maddi değil fiziksel açıdan da yorucu olabilir bir yerden bir yere gitmek en az bir saat filan. (bilkent'e yüzde 50 para verebileceğim diyorsan maddi sıkıntın olmadığını varsayıyorum üstelik itü seçersen burs da alacaksın, bence bu durum ihmal edilmemeli) ankara'da okumak bu bakımdan görece çok daha rahat olacaktır. sektör genelde istanbul'da ancak ankara'da da gayet güzel firmalar var. karar senin, bol şans

• yurtburs.itu.edu.tr
    Başarı Bursu
    https://yurtburs.itu.edu.tr/burs/basari-bursu
  • İlahi hocam amma troll adamsınız

Özyeğin reputable bir üniversite değil. O yüzden

Anladım hocam teşekkürler

vay be hocam, yılaaaar önce EE yazmayın işsiz kalırsınız tıp yazın diyordunuz, aklıma tercih zamanlarım geldi  

mezunu olarak oyumu bilkent ee'ye verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 26 Temmuz 2022; 22:37:31 >
  • CENG tabiki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilkent Ee mezunu musunuz hocam

evet 3 yıl oldu bitireli

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.