ODTÜ bilgisayar. Net. Ülkenin en iyi bilgisayar mühendisliği bölümü. ODTÜ kampüs ve ortamı da çok güzeldir tek eksisi Bilkent'in imkanları kadar iyi imkanları olmaması(lablar sınıflar vs.) |
+350 Oy CENG Veya EE Anketi (4. sayfa)
+350 Oy CENG Veya EE Anketi
(En Son Oy Tarihi: 15.3.2024)
-
-
Teşekkürler hocam bana da şuan ODTÜ mantıklı geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
hocam ben hala itü düşünüyorum ya istanbulun ve itünün imkanlarindan dolayi birakin ankarayi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapmayın hocam ya ODTÜnün eğitim kalitesi çok iyi diyorlar yurtdışı imkanları vs de çokmuş kırın inadınızı ODTÜye gidelim
hocam muhtemelen itüye de gitsek odtüye de gitsek pişman olmayız bence sizin aklınızda sıralamam boşa gidecek endişesi var bu 2 3 ay sonra tamamen unutulacak çünkü 4 5 yıl hayatımızı geçireceğimiz şehri, üniversiteyi seçiyoruz ve bunun yanında burslar da var itünün verdiği burs enflasyona göre arttirmamasina raümen 12x4x3000tl hiç de az değil ve sadece istanbulda olmasi bile basli basina tercih sebebi
ayrica cengde eğitim kalitesi itüden odtüye fark edeceği kadar önemli değildir bence hatta bence courseradan udemyden alacagimiz kurs bile daha verimli olabilir eğer gerçekten öğrenmeye hevesli olursak
Hocam bilemiyorum burs benim için çok önemli değil fakat hocaları falan için dedim ben baktığımda uluslararası unilerde araya 50 üniversite falan giriyor bir de İstanbulda yaşam pahalı o verdikleri para yetmez Ankara benim için daha avantajlı gibi
kendiniz icin en iyisini siz bilirsiniz hocam beraber itüye gitsek iyi olurdu
Haklısınız hocam
EE son 50 yıldır hep zirvede. Bilgisayar da EE nin alt dalı sonuçta, hangisini severim diyorsan ona yönel bence. Ben bilgisayarı yapan mühendis olmak istiyordum EE seçtim, fakat uzmanlık çok önemli. EE dekilerin hepsi hem elektronik hem elektrikte uzman değil yani. Örneğin benim uzmanlığım Elektroniğin de alt dalı olan Gömülü Sistemler. Bana göre yapay zeka geleceğin ve bugünün en ihtiyaç duyulan alanı. Güç Elektroniği özellikle elektrikli araçların artmasıyla çok da önemli bir alan haline geldi Güç Elektroniği , Yapay Zeka, Gömülü Sistemler gibi alanlarda uzman ithiyacı tüm dünyada çok fazla. Bölüm olarak içerisinde genel olarak Elektrik Elektronik Bilgisayar Yazılım Yapay Zeka olan herhangi birisini tercih ettiğin sürece bu dediğim alanlara yönelebilirsin. Diploma bir A4 kağıdıdır. Seni mühendis yapacak şey ise bilgi birikimin ve tecrübelerindir.
Üniversite ve bölüm marka algısı. Bu açıdan uzun sürelerdir isim yapmış, piyasada mezunu her yaştan çok olan bölümler sizi iş mülakatlarında öne geçirecektir.(İtü Odtü Boun vs) Bu alana ilginiz yoksa koşarak uzaklaşın. Sevmediğin bir işte başarılı da olamazsın.
Aslında düşünüyorum da bölümün çok da bir olayı yok kendini geliştirmek %90 senin ellerinde. Robot kulubü Otonom Araç Kulubü vs gibi teknik kulüplerin etkin olduğu üniversiteler sırf ortamından dolayı çok avantajlı oluyor. Üniversite ortamı çok önemli, ortamdan kastım öğrenci kalitesi. Kalitenin ise homojen dağılmış olması da çok önemli. Aynı sınıfta ilk 100 den bir öğrenciyle ilk 100k dan öğrenci olması homojen bir dağılım olmuyor. Hani diyorlar ya en yakınındaki 5 kişinin ortalaması gibi olursun zamanla diye o yüzden öğrenci-akademisyen ortamının en az sizin seviyenizde ve üzerinde olması makbuldür.
-
Çok teşekkür ederim hocam verdiğiniz değerli bilgiler için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X