Şimdi Ara

CENGIZ HAN Türkmüdür ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
12.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CENGİZ HAN'I bilmem ama ben DENİZHAN olarak TÜRK'üm....
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

CENGİZ HAN'I bilmem ama ben DENİZHAN olarak TÜRK'üm....

Vay be koçum benim
    NE MUTLU TÜRKÜM diyene
  • Cengiz Han'ın ırk kökeni hakkında yapılan incelemeler sonucu çeşitli görüşlere varılmıştır.Bu görüşlerin en geçerli olanına göre Cengiz Han, Türk'tür. Bunun kanıtları olarak şunlar gösterilebilir:

1. Cengiz Han, Moğolca ile birlikte Türkçe de konuşmakta idi.

2. Cengiz Han konuşmalarında kendini Türk olarak tanımlamıştır.

3. Cegiz Han'ın soyu Çinliler'ce ''Şa-To'' adı verilen Türkler'e dayanır ki bu Türkler, Kök-Türkler'in devamıdır.

4. Cengiz Han, (3. maddeye bağlı olarak) tıpkı Kök-Türk kaganları gibi kumral ve açık renk gözlüdür.

5. Efsaneler, Cengiz Han'ın soyunu (tıpkı Türkler'in Bozkurt Destanı'nda olduğu gibi) Bozkurt'a bağlar. Eğer Cengiz Han Moğol olsa idi efsaneler onun soyunu kurda değil köpeğe bağlardı; çünkü Moğol geleneğinde kurt değil köpek önemlidir ve Moğol kültüründe Cengiz Han'dan önce kurt önem taşımamaktadır.

6. Cengiz Han, bugünkü Afganistan'da kendisini ziyeret eden Kadı Vahideddin Fuşanci'ye ''Peygamberimiz Hz.Muhammed her şeyi önceden bilmiş diyorsunuz; acaba benim ortaya çıkışım için ne demiş ?'' diye somuş; kadı da ''Uturkû al-Turka mâ tarakûkum, yani Türkler size dokunmadıkça siz de onlara dokunmayınız'' demiş olduğunu nakletmiş ve Cengiz Han da bunun çok bilgece bir söz olduğunu söyleyerek kendisinin Türk olduğunu belirtmiştir.

7. Bir Arap, Cengiz Han'ın oğlu Ögedey Kağan'a, babasını düşünde gördüğünü ve kendisine bir söz söylediğini naklettiğinde Ögedey Kağan ona ''Babam bunu sana hangi dille anlattı'' diye sormuş. O da Arapça anlattı deyince Ögedey, babasının Türkçe ve Moğolca'dan başka bir dil bilmediğini söylemiştir. Sonuç olarak Cengiz Han, Türk soyundan gelir. Fakat Türk ve Moğollar'ca ortak olarak hükümdar kabul edilmiş ve saygı duyulmuş bir kişidir.

CENGİZ HAN ve BOZKURT

''Moğollar'ın Gizli Tarihi'' adlı eski eser, Cengiz Han'ın soyu hakkında şunları söyler: ''Cengiz Han'ın kökeni, yücelerdeki göğün takdiri ile doğmuş ''Börteçine (Gökkurt, Bozkurt) idi.''
    Bu açıkça, Türk Bozkurt Destanı'nın moğollaştırılmış halidir. Fakat burada önemli olan, Cengiz Han'ın tıpkı Eski Türk kaganları gibi, Bozkurt'a bağlanmak istenilmesidir. Türkler'de, önemli şahsiyetler ile Bozkurt arasında bir ilişki kurmak gelenektir. Ve bu gelenek Cengiz Han'la birlikte, Türkler'den Moğollar'a da sirayet etmiştir.

Cengiz Han büyük bir Türk Başbuğudur.Türk'ün kutlu ülküsü TURAN'ı gerçekleştirmiştir.

• Delil ortada allah razı olsun
    Gerçi inanmayan adam yine inanmaz
  • Orjinalden alıntı: Tanganakan

Orjinalden alıntı: ottoman_solider
    Afrikalı zenciler hangi milliyeten ?
    Ayrım yapılacağı için ırk yoktur ki.Sorgulamak bile bu ayrımcılığı yani insan ayrımcılığı yapmak demektir.Bizler İnsan Irkıyız.İnsanların kendi içinde ayrı bir ırk oluşturması bence mümkün değil.Eğer ırk diye bir kavram olacaksa hayvanlarda da olması gerekir.Yani kanatlı bir insan veya trake solunumu yapabilen insan gibi
    Zenci ırkın, Çinli ırk ile aynı olduğunu kimse iddia edemez. Ederseniz çok gülünç olur. Sizin söylediğiniz insanlık ile insanlar arasındaki fark kadar barizdir. İNSANLIK ta ırkların farklılığından bahsetmek doğru olmamalı ama İNSANLAR'da Irk kesinlikle tartışılmayacak kadar bariz ve genetik ayrımları olan bir farklılıktır. İnsanlıkta Irklar arasındaki ayrımcılık doğaldır ki söz konusu olmamalı fakat bu tip düşünceler sadece ideallerde kalıyor maalesef. İnsanlık ile İnsan sıfatını biribiriyle karıştırarak, kavram kargaşasına sokmak, bilimselliği zedeleyebilir. Objektif ve evrensel düşüncelerin kökenlerini inançlarınızın etkilemesine izin vermemenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde olayların ve nesnelerin bilimselliğini tartışmak imkansız olur.
    Orjinalden alıntı: ottoman_soliderArkadaşlar Gelin Bilimsellik nedir onu bir tartışalım.Kimin Bilimseli?Nerden Çıkmış?Bilim tarihi nedir?Eminim ki bu sorunun cevabı bu kelimelerde

2008 yılında bilimselliği bilmiyorsan, öğrenmek istiyorsan başka bir şey, bilimselliği tartışmak istiyorsan başka bir şey. Eğer bilimselliği bilmiyorsan, burası yeri değil. Git istediğin yerden öğren. Tartışmak istiyorsan, önce bilimselliği biliyor olman gerekir ki tartışalım. Yok eğer hem bilmiyorsan ve tartışmak istiyorsan buna cehalet denir. Cahillerle tartışmayı istemem çünkü, yanlış anlaşılırım. Geriye tek şey kaldı sana ve senin gibilere söylenecek: Git, öğren de gel.

Hırs ve İhtiras en büyük cahilliktir.Emin ol ki Bilimin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum.Ama saptırılmış Çarpıtılmış bilimi soruyosan benim Bilim anlayışıma girmiyor.Burada bol keseden sallayan arkadaşlar Bilim istişaresinde görecekler ki nasılda sallamışlar

• cengiz han moğol hükümdarıdır. Ayrıca türk olsa bile gurur duyulabilecek birisi değil, bir çok masum insanı katletmiş bir pislikti
  • Angelina Jolie de Türk müdür acaba
  • Türkçe konuşuyordu muhtemelen anne babasından birisi Türktü.Ayrıca esas ismi olan Timuçin Türkçe bir kelimedir.Bunun yanı sıra Türkçede Tengiz Moğolcada Çengiz yani günümüz Türkçesinde Deniz anlamındadır.Orta asya tarihçilerinin Türkçedeki T harfinin Moğolcada Ç harfine eş değer olduğunun altını çizdiğini unutmayalım.Türkler bilindiği gibi bir kısmı anadoluya göçtüğündede beylikler halindelerdi tarihteki Türklerin yaptığı gibi birbirleri ile ya birleştiler yada kapışıp birleştiler.Malumunuz Moğollarında ordusunun büyük bir kısmı Türktü ve Türk savaş taktikleri içermekteydiler.Önemli oranda Göktürkler orduda büyük rollerde ve mevkiilerdeydiler.Bugüne bakıyoruz haritada dünyanın yarısı Türk toprağı neredeyse bu yüzden savaş tekniği olarakta Türklerin savaş teknikleri tartışılmaz derecede tarih boyunca etkili olmuşlardır dolayısı ile.Bunları nereden biliyorsun derseniz Tarihin arka odasını sunan tarihçimiz Murat Bardakçı ve diğer tarihçilerimizden olan ilber Ortaylı gibi önemli tarihçilerimizin büyük tarihçi diye sıfatlandırdığı merhum Hüseyin Nihal Atsız 'ın yazılarından ve araştırdığı kaynaklardan ve diğer bir kaç tarihçimize dayanarak yazıyorum.Ayrıca bir haber okudum bunada gülmeden edemedim sizinde okumanızı ve özelliklede alttaki okuyucu yorumlarınıda okumanızı tavsiye ediyorum. :D http://haber.mynet.com/detay/dunya/mogolistan-20-bin-turk-erkegi-ariyor/491100

• quote:

Orijinalden alıntı: postal58

Angelina Jolie de Türk müdür acaba

Adıyaman/Besnili imiş.
  • Türkse sı.tık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Türkse sı.tık.

asyanın hepsi soykırımla suclar bizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

Türkse sı.tık.

napmış bu adam bana biri özetleyebilirmi hangi devleti yıkmış vs. vs.?
  • Cengiz Hanın Türk olmasıyla gurur duyan adamlar var, bu durumda harbiden Türk olabilir. Böyle adamlar bir Cengiz Han soyundan gelir çünkü.

@popeye
    Sırf Asya olsa iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Clapton

quote:

quote:

Türkse sı.tık.

Moğol imparatoru dünyanın en büyük ordusu ona ait. Dünyanın o gün bilinen kısmının neredeyse hepsini darmaduman etti. Gittiği her yeri yağmaladı,yıktı, yaktı, insanlarını çocuk kadın demeden öldürdü, tecavüzler etti. Bütün kütüphaneleri, bilimsel yerleri yıktı. O zamanki dünyanın en büyük kütüphanelerini hep o yıktı. O olmasa dünya şu ankinden çok daha ilerde olurdu. Kültürel, bilimsel her anlamda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Clapton

quote:

quote:

Türkse sı.tık.

kısacası ortalığın ...... koymuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Dünya üzerinde 3 tane ırk vardır;

-Beyaz Irk
    -Sarı Irk
    -Siyah Irk

bunlar kendi içinde bölümlere ayrılır....Yani İngilizler (Angolasaksondu galiba) bir ırk değildir,Türk ırk değildir....Onlar Irkın alt birimlerini oluşturur...

kızılderililer ?
  • Cengiz Han Rus' tur.
  • cengiz han moğoldur türk olsa türk devletlerini yendikten sonra kadın çoluk cocuk demeden katletmezdi
  • Ulan adamlar leş kokularını parfüm sıkarak kapatıyolar banyo kültürü yoktu avrupalılarda gelmişsiniz kendinize barbar diyosunuz arkadaş bu milletimiz ne kadar kendisini kötülemeyi seviyo biz asil insandık arkadaşlar bunu kafanıza koyun...Hatalarımız illaki olmuştur ama....!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

Ulan adamlar leş kokularını parfüm sıkarak kapatıyolar banyo kültürü yoktu avrupalılarda gelmişsiniz kendinize barbar diyosunuz arkadaş bu milletimiz ne kadar kendisini kötülemeyi seviyo biz asil insandık arkadaşlar bunu kafanıza koyun...Hatalarımız illaki olmuştur ama....!!!

Moğollar Türk değil. Moğollara barbar diyoruz, barbarlar çünkü, bu kendimize hakaret falan değil.
    Kaldı ki artık şu adamlar, sı.mayı bilmiyomuş, banyoyu bilmiyomuş argümanıda baydı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.