Şimdi Ara

Center hoparlör almak konusunda yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde Pioneer VSX-520 ve Pioneer PTH-300 hoparlörler var. Şu aşağıdaki hoparlörler;

https://store.donanimhaber.com/1e/f9/d6/1ef9d6a0ca48c44fe8efc240e0323f7d.jpg

Ancak Dolby PLII'de seste center hoparlör yetersiz kalıyor ve sesi biraz açınca ses boğuluyor. Bunun için center hoparlörü değiştirmek istiyorum. Çeşitli sitelerden ikinci el center hoparlörler buldum ancak benim için önemli kıstasın ne olduğunu anlayamadım bir türlü. Hangi özelliklerde bir center hoparlör almalıyım? Bütçe olarak 200 TL'yi civarı ayırabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, herkese iyi akşamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

En pro center hoparlörü de alsan ses yine boğulacaktır.

Neden? amfi mi kötü acaba?
  • @mr.yamyam,

şu anda benim düşüncem arka.şın center hop.nün kalitesi vasat olması ve amplisi giriş seviyesi amplisidir.

sorun amplinin yeterli bant genişliği değildir bana kalırsa. hi-fi cihazlarla kıyas ve stereo ampli ve avr amplilerde ki freguency response kıyası gibi bir şey mi bu? neyse

520 avr ampli prologic2 modunda çalışıyor ve mevcut merkez hoparlörün full band vereceği kapasitesi ve gücü belli.

@guarysma, ihtiyacın olan merkez hop. için sistemin güç ve kalite skalasına uygun merkez hoparlör seçmelisin. başka film, müzik türlerinde de mevcut sıkıntı var mı?
    TECHNICS SB-C500hoparlörün sistemine uygun olacağını düşünüyorum nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@mr.yamyam,

şu anda benim düşüncem arka.şın center hop.nün kalitesi vasat olması ve amplisi giriş seviyesi amplisidir.

sorun amplinin yeterli bant genişliği değildir bana kalırsa. hi-fi cihazlarla kıyas ve stereo ampli ve avr amplilerde ki freguency response kıyası gibi bir şey mi bu? neyse

520 avr ampli prologic2 modunda çalışıyor ve mevcut merkez hoparlörün full band vereceği kapasitesi ve gücü belli.

@guarysma, ihtiyacın olan merkez hop. için sistemin güç ve kalite skalasına uygun merkez hoparlör seçmelisin. başka film, müzik türlerinde de mevcut sıkıntı var mı?
    TECHNICS SB-C500hoparlörün sistemine uygun olacağını düşünüyorum nedense.

Evet sesi PLII'de han gi modda açarsam açayım seste boğulma oluyor. BR'rip, DTS filmlerde dahi oluyor. Center hoparlörün kapağını açıp bakayım bir de dedim ve kapağı açtığımda hoparlörlerin bayağı bir hareketli olduğunu gördüm. Sanırım dediğiniz gibi benim center hoparlörler biraz yetersiz kalıyor gibi.

Skala, frequency response konularına gelince; Ben de senin skala frequency response :) bilmiyorum skala filan hususunda bişey ben :) Aydınlatırsanız sevinirim... Alakanız için teşekkürler..

(Akşam eve geldiğimde hoparlörün videosunu çekip göndermeye çalışacağım size)

• sakalını yolarım @garizma;
    yok vidyoyu göndermene gerek yok. tarifin benim için kafi anlaşılmıştır. sadece hoparlörün içini dışını gösteren resim eklersen faydalı olur.
    freguency response: amplifikatörün geçirdiği(veya çalışabildiği) maximum ve minumum frekans aralığı veya skalasıdır. 20Hz.-20000hz. gibi. sakalın burda ok mi.
    merkez hop.rü ton kontrolden bas tiz ile kontrol edip sesini yumuşatmayı dene. belki düzelir veya bir parça düzelme bulursun.
  • dh 520 kullanıcısıyım denox hoparlorlerim var aynı sorun bende de var.. Bendeki sorun ise birazcık şöyle ama filmlerde konuşma sesleri çok kısık geliyor , konuşma sesini daha iyi alabilmek için sesi açıyorum tabi o sırada bir patlama oluyor frontlar devreye giriyor gece yarısı yer gök inliyor bende bir panik hemen sesi kısıyorum tabi.. Elimde kumanda ile sesi kıs aç kıs aç film izler oldum... En son frontları yarı yarıya kısıp centerı yükseltmek oldu ama dogrusu da bu değil dogru ses alamamış oluyorum... napcam bilmiyorum yeni bir hoparlor sistemi almayı dusunuyorum onumuzdeki ay..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 11 Ağustos 2013; 16:37:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

Cantan arkadaşım doğru söylüyorsunuz.
    Ancak sistem prologic moduna geçtiğinde anlaşılıyor ki tüm sesleri center'a mix-down yapıyor. Bu durum da tüm seslerin birbirlerine girerek boğulmaya sebebiyet verdiği anlaşılıyor. En azından arkadaşımızın anlatımından böyle anlaşılıyor.
    Daha büyük bir centre hoparlörü almak soruna bir çözüm gibi görünse de amplide meydana gelen pull-up (yığılma efektleri) yeni centre hoparlörden aynen duyulacaktır. Sadece daha güçlü centre daha rahat çalışacaktır.

Ben arkadaşa ışık tutması açısından şöyle bir deneme yapmasını öneriyorum.
    Oricinal bir müzik CD'si temin ediniz. Bu CD den bir eseri prologic modunda dinleyiniz. Yine bozulma oluyormu yoksa sesler ayrışıyor mu bize yazınız.
    Bu cevabınıza göre yeni önerilerde bulunayım.

aynı fikirdeyim. zira mevcut merkez hoparlör amplinin merkez çıkış kanalını bozma olasılığı mevcut. ayrıyeten ne kadar fazla yük amplinin o kadar osilasyona girme riski demek. osilasyon demek ses bozulması demektir. (kim ne derse bağımsız mono kanallar (pre-power) her zaman çok çok daha iyidir. aksini ispatlayamazlar. ha idare eder şikayet yok denir geçiniz. gerçek belli.)
    beri yandan mevcut merkez hoparlöründe zayıf kalıpta sesleri karıştırmasıda sözkonusu. zaten Pioneer PTH-300 çok kaliteli ve güçlü bir set değildir. bu yüzden daha güçlü ve amplinin güç dengesine uygun Technics sb-b500 merkez hoparlörü önerdim. hem güzel kabindir hem uygun fiyatlı.
    ve biliyorsunuz dp2 arka kanalların stereo olması esasına dayanır. DP2 stereo sinyali kanallar arasında faz farkı yaratarak DD misali sanki farklı sesler duyulmasına sebep olur. hoştur da. bazan DD 'e ne kadar bezniyormuş denen durumlar ortaya çıkar. bu yüzden merkez kanala ful frekans aralığı yüklenirse mevcut hoparlörün bu durumu kaldıramadığı aşikar. nasıl aşikar? gelen şikayete göre değerlendiğimizde ses kısık değil fazla açılınca merkez hoparlör aşırı hareketli, boğulma yaptığı dile getirildiğinde bizim de böyle bir düşüncemiz hasıl oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devian

dh 520 kullanıcısıyım denox hoparlorlerim var aynı sorun bende de var.. Bendeki sorun ise birazcık şöyle ama filmlerde konuşma sesleri çok kısık geliyor , konuşma sesini daha iyi alabilmek için sesi açıyorum tabi o sırada bir patlama oluyor frontlar devreye giriyor gece yarısı yer gök inliyor bende bir panik hemen sesi kısıyorum tabi.. Elimde kumanda ile sesi kıs aç kıs aç film izler oldum... En son frontları yarı yarıya kısıp centerı yükseltmek oldu ama dogrusu da bu değil dogru ses alamamış oluyorum... napcam bilmiyorum yeni bir hoparlor sistemi almayı dusunuyorum onumuzdeki ay..

arkadaşlar denox lar bir kere yaramaz. ne hoparlörleri ne subwoofer rı. seneler evvelinden beri sım sık kullandığım lafla; çöp. kısa piyasanın bots, trident felan ayarındadır...

fakat beğeni bu bilemezsin.
    bir @Zafer abim var. Trident ampli ve Trident hoparlör AV-831A kolon takımı kullanır. nasıl zevkle dinliyor. nasıl pırıl pırıl bir ses aldığını söylüyor. nasıl öve öve bitiremiyor. ses temiz yani tizler temiz doğru. bir ara piyasada Bots ipek menbranlı ve Nylon mebranlı dome tweetr lar vardı. parti malı. o tweetetr dan nylon membranlı kullanır av-831A kolonun tizi... ha hiç işim olmaz ama meraklısı için bir kıyas yaparsam Denox mu Trident 831A kolon mu direk cevabım 831A kolon olur.

quote:

En son frontları yarı yarıya kısıp centerı yükseltmek oldu ama dogrusu da bu değil dogru ses alamamış oluyorum... napcam bilmiyorum yeni bir hoparlor sistemi almayı dusunuyorum onumuzdeki ay..

aslında farkında değilsin ama doğrusu bu... önleri kısıp merkezi hop.rü açmak. sesi dengelemişsin bu sayede...

• quote:

quote:

dh 520 kullanıcısıyım denox hoparlorlerim var aynı sorun bende de var.. Bendeki sorun ise birazcık şöyle ama filmlerde konuşma sesleri çok kısık geliyor , konuşma sesini daha iyi alabilmek için sesi açıyorum tabi o sırada bir patlama oluyor frontlar devreye giriyor gece yarısı yer gök inliyor bende bir panik hemen sesi kısıyorum tabi.. Elimde kumanda ile sesi kıs aç kıs aç film izler oldum... En son frontları yarı yarıya kısıp centerı yükseltmek oldu ama dogrusu da bu değil dogru ses alamamış oluyorum... napcam bilmiyorum yeni bir hoparlor sistemi almayı dusunuyorum onumuzdeki ay..

arkadaşlar denox lar bir kere yaramaz. ne hoparlörleri ne subwoofer rı. seneler evvelinden beri sım sık kullandığım lafla; çöp. kısa piyasanın bots, trident felan ayarındadır...

fakat beğeni bu bilemezsin.
    bir @Zafer abim var. Trident ampli ve Trident hoparlör AV-831A kolon takımı kullanır. nasıl zevkle dinliyor. nasıl pırıl pırıl bir ses aldığını söylüyor. nasıl öve öve bitiremiyor. ses temiz yani tizler temiz doğru. bir ara piyasada Bots ipek menbranlı ve Nylon mebranlı dome tweetr lar vardı. parti malı. o tweetetr dan nylon membranlı kullanır av-831A kolonun tizi... ha hiç işim olmaz ama meraklısı için bir kıyas yaparsam Denox mu Trident 831A kolon mu direk cevabım 831A kolon olur.

quote:

En son frontları yarı yarıya kısıp centerı yükseltmek oldu ama dogrusu da bu değil dogru ses alamamış oluyorum... napcam bilmiyorum yeni bir hoparlor sistemi almayı dusunuyorum onumuzdeki ay..

aslında farkında değilsin ama doğrusu bu... önleri kısıp merkezi hop.rü açmak. sesi dengelemişsin bu sayede...

evet öyle imiş hifiturk levent abi ye sölediğimde onlar eminönü malı demişti şimdilik böyle dengeledim önümüzdeki ay kesinlikle değiştiricem , bundan önce creative thx 550 kullanıyordum vallahi thx550 nin sesi bunlardan kat kat üstün.

• quote:

, bundan önce creative thx 550 kullanıyordum vallahi thx550 nin sesi bunlardan kat kat üstün.

G550 THX varsa neden kaşınıyordun ki? gerek yoktu. avr felan almana da gerek yok derim.
  • quote:

quote:

, bundan önce creative thx 550 kullanıyordum vallahi thx550 nin sesi bunlardan kat kat üstün.

G550 THX varsa neden kaşınıyordun ki? gerek yoktu. avr felan almana da gerek yok derim.

nasıl gerek yok... dts hd , true hd ? optik bile yok ? 13 senelik compact alet nerde yeni teknolojileri destekleyen komple bir avr nerde ? 550 den 2 tane hemde bende o kadar severim ama avr ler ile yan yana gelemez bence...
  • Quarysma kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam konuya cevap yazmayacaktım ama duramadım şimdi aynı setin bi üstü bende var s-es3tb olan o setin set 520 uygun değil o yüzden sıkıntı yaşıyorsunuz gelelim centera bende vardı değiştirdim ama gene memnun değilim size önerim hassasiyeti yüksek almanızı öneririm birde 2 yollu olmasına dikkat edin aslında bu iş biraz karışıktır ben bıktım uğraşmaktan şimdi stereo olayına geçtim ayrıca bu setle uğraşan heralde bir tek benimdir
  • Bence bir ses sistemindeki en önemli hoparlör "center". Bütün dialogları sunduğu için çok kaliteli olması lazım.
  • quote:

sakalını yolarım @garizma;
    yok vidyoyu göndermene gerek yok. tarifin benim için kafi anlaşılmıştır. sadece hoparlörün içini dışını gösteren resim eklersen faydalı olur.
    freguency response: amplifikatörün geçirdiği(veya çalışabildiği) maximum ve minumum frekans aralığı veya skalasıdır. 20Hz.-20000hz. gibi. sakalın burda ok mi.
    merkez hop.rü ton kontrolden bas tiz ile kontrol edip sesini yumuşatmayı dene. belki düzelir veya bir parça düzelme bulursun.

İşte burda resimleri center hoparlörün. Anladığım kadarıyla Hz. değerleri lazım size ancak yazmıyor üzerinde maalesef.
     Center hoparlör almak konusunda yardım. Center hoparlör almak konusunda yardım. Center hoparlör almak konusunda yardım.

• Buldum. Pioneer kendi sitesinde buldum. 50 Hz to 20 Khz. yazıyor.

http://docs.pioneer.eu/Manuals/S_ESR2CR_SRD6136_manual/?Page=4
  • kendinde goruyorsun pek isine yaramadigini ne kadar ekmek o kadar kofte. hasilikelam verdigin paranin karsiligini alirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kendinde goruyorsun pek isine yaramadigini ne kadar ekmek o kadar kofte. hasilikelam verdigin paranin karsiligini alirsin

Sizleri de çok rahatsız ettim, kusura bakmayın değerli zamanlarınızı çaldığım için.

Valla haklısınız da ben iyi olan centeri nasıl seçeceğim o konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Demek istediğim;
    Bendeki center hoparlör 8 ohm, 120 W. 50-20.000 Hz. aralığında.

Kaliteli olduğunu düşündüğüm bir hoparlöre bakıyorum, 65 - 45.000 Hz. aralığında. Frekans aralığında alt sınır mı önemli yoksa üst sınır mı?

Elimdeki amfi 6-16 ohm arası hoparlör destekler diyor. Benim için frekans mı önemli, omaj mı yoksa watt gücü mü? Hangisine dikkat etmeliyim? İnternetten bakarak bazı konuları araştırıyorum ancak tecrübenin yeri ayrıdır tabiiki. Kullanıcı profilimi, sistemi ne şekilde kullandığımı az çok anladınız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yoroidoshi

Bence bir ses sistemindeki en önemli hoparlör "center". Bütün dialogları sunduğu için çok kaliteli olması lazım.

peki aynı marka olması lazım değilmi bütün setin ? Sonuçta frontların watt ı farklı centerın surround un farklı.. Mesela bende denox set var.. şimdi gidip atıyorum "PURE ACOUSTİCS SUPERNOVA CENTER" alsam onu koysam sete diğer frontlar ile bir uyumsuzluk yaşamazmı ? Onun yerine supernovanın şu şekilde komple setini almak mantıklı değilmi ?

yok uyumsuzluk olmaz dersen hemen yarın alayım supernova center ı..

edit: biraz araştırdımda pure acoustics e de kötü / kalitesiz demişler... anlamıyorum valla 500-600 tl lik hoparlorler nasıl kötü olur... önermezmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 12 Ağustos 2013; 2:30:51 >

• Quarysma kullanıcısına yanıt
    merhaba şimdi elimden geldiğince yardımcı olayım vsx-520 6 ohmda 100 watt 8 ohmda 80 watt güç verebiliyor 20 hz 20 khz arası bu değerlere dikkat edin yoksa besleme sıkıntısı olabilir ohm ise 6 ohmdan aşağı olmadığı sürece sıkıntı yok frekans cevabı ise merkezlerde genelde midbas kullanıldığı için 60 hz den aşağı bulamazsınız 20.000 hz olsun en az 2 yollu birde db dikkat edin 85 ve yukarısı olsun şimdilik bu kadar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.