Şimdi Ara

Centrino 1.5/1.6/1.7 - FxGo5200/radeon9700 FARKLARI NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar desktop replacement tarzı bi dizüstü bilgisayar almak istiyorum.. Sony ve toshiba arasında kaldım..
    Şu an p4 1.7 işlemcili bi masaüstü bilgisayar ile işimi anca yapabiliyorum..
    Postprodüksyon ile uğraşıyorum (muzik prodüksyon, reklamcılık, jingle, web design) Centrino 1.5/1.6/1.7 arasındaki performans farkı fiyat farkları kadar çok mu.. Mesela centrino 1.7 alacaıma 1.5 alsam 512 daha ram taksam makine daha mı performanslı olur?

toshiba/sony dizüstü modellere artık radeon 9700 ekran kartı takmaya başladılar (apple larda olan model) bu kartın radeon 9200 yada fx go 5200 den çok büyük bi farkı varmı? eger yoksa hesaplı olanı alacağım.

Cevaplarsanız sevinirim..
    Teşekkürler.

• ATi Radeon Mobility 9600 veya 9700 bir notebook için iyi ekran kartları. Bende şu an 64 MB Ati radeon mobility 9000 var, ama şirkette her iki erkan kartına sahip notebooklar var. Ama Sony ve Toshiba bildiğim kadar en fazla 64 MB'li radeonları kullanıyor. Oysa her iki kartın 128 MB'likleri çok iyi. 9600 ve 9700 64 MB arasında pek fark göremedim. Fakat Atilerin GeForce Go'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirm, çünkü buradaki Toshiba'da GeForce Go var ve Need For Speed Un.'ın görüntüsü Atilere göre kötü ve yavaştı. Bence 128 MB 9600 iyidir.
  • Desktop replacement (DR) almak istiyorum demissin ama centrino islemciler ozellikle portable olarak adlandirilan notebooklarda kullanilir. DR istiyorum diyorsan centrino islemci dusunme.

DR sistemler daha agir ve daha kalin olur, pilleri fazla dayanmaz. Diger taraftan performanslari daha iyidir ve cpu upgrade imkani sunarlar. Performansa parallel olarak artan isi ve bu isiyi gidermeyi amaclayan fan sesini de unutmamak lazim.

DR system olarak P4, AthlonXP veya Athlon64 dusunulebilir, bence kesinlikle Celeron alma.
    AXP ve A64 guc yonetimleri sayesinde pil ile calistiginda daha uzun calisma imkani sunar ve daha az isinir. Ileriye donuk olarak dusunursek A64, 64bit isletim sistemleri ile uyumlu olacaktir ve performansi daha iyi olacaktir.

Mobility 9600/9700 serisi ile yarisabilen (ama herhalikar da gecilen) FX go 5700 dur. Karsilastirmalari tomshardware de bulabilirsin. Yeni cikan 6800 ve x800 leri simdilik ruyamizda goruruz. Su anda fiyat/performans krali 9600/9700 serisi

9700-9600 arasindaki farklar sunlar, 9700 de gpu 400mhz yerine 450mhz de calisiyor, 9700un enerji koruma komutlari daha gelismis oldugundan bu konuda daha ustun. 64-128 mb ne kadar farkeder bilmiyorum

• arkadaşlar ben sitenin en yeni üyesiyim holşgeldin yokmu
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim dostlar..
    Şimdi kesinlikle radeon 9600 yada 9700 (daha yüksek ihtimalle) bi makine alıcağıma karar verdim..
    Mobilite bnm için çok önemli batarya kullanımı için centrino almak durumundayım.. Neden derseniz elektrik kesintisi vb. durumlarda işimi şansa bırakmak istemediğim için..

Çok fazla model yok zaten bu kriterlere uyan..
    -Sony Vaio vgn A serisi var
    -Toshiba nın yeni radeon 9700 lü satellite modelleri var
    -bundan emin değilim fakat LG nin radeon 9600 ekran kartı centrino 1.8 modeli var fiyatı çok uygun fakat notebook piyasasına yeni girdiği için servis+destek pek güvenim yok..

Heralde üstteki 2 markadan birine bakıcam..
  • Fujitsu Siemens'in de 9600 128 MB'li ve centrino işlemcili notebookları var.
  • http://www.index.com.tr/product_detail.asp?id=TRK-153100-003
    Eski Amilo serilerinin hepsi ısınma sorunu yaşıyor. Bu alette öyle bir sorun yok ise özellikleri çok iyi....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD AFMF1-2 ve FSR3-3.1 Nedir?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fijutsu simensin bu modeli stoklarda kalmamış..
  • performans istiyorsaniz centrino almayin.mobil p4 veya amdxp-m almaniz en mantikli olacaktir. ekran karti olarak mobilde atinin üstüne yok.su an da piyasadaki en iyi kart 9700pro ve 9600pro.bende 64mb 9600pro lu notebook var.oyunlar muhtesem.mobil 5700 bile boy ölcüsemez.birde hdd en asagi 5400 rpm ve 512 ram in olursa perfect olur....
  • Peki sizin önerebileceğiniz birkaç marka var mı?
    sony yada toshiba diyebilir misiniz? siemens pek düşünmüyorum. hp de kararsızım.

>KeanuReeves bende radeon 9600 var dedin, makinenin modelini yazarsan sevinirim.. bir göz atmak için..
  • msi m510c al
    datagate distirübütörü
    ve de özellikle senin istediğin gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: halit

Peki sizin önerebileceğiniz birkaç marka var mı?
    sony yada toshiba diyebilir misiniz? siemens pek düşünmüyorum. hp de kararsızım.

>KeanuReeves bende radeon 9600 var dedin, makinenin modelini yazarsan sevinirim.. bir göz atmak için..

KeanuReeves ve bende asus a2d var :))
  • super-pi 1M degerleriniz ne durumda A2D ile?
  • Kendime taşına bilir bilgisayar alacağım.Ama kara veremedim.Yardım istiyorum.HP'nin Intel Centrino - İşlemci Hızı ( mhz) 1.86 Ghz/533MHz 2MB-750 sonoma teknolojilisinimi yoksa casper'in Intel® Centrino Mobil Teknolojisi,Intel Pentium M İşlemci 760 (İşlemci hızı 2,0Ghz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB) tenolojilisi olamnımı alsam hangisinde perfomans iyi olur.özellikle oyunlar için...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.