Sahil kesimlerinde yapılan bazı ülke içi görüşmeler uluslararası tarifeden kaydoluyor
AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Türk GSM operatörlerinin zayıf kalması nedeniyle hatlara otomatik olarak giren Yunan GSM operatörü şirketlerinin, cep telefonu kullanıcılarının ülke içi konuşmalarını bile uluslararası tarifeden yapmasına neden olduğunu belirtti. Aydınlıoğlu, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyacağını söyledi.
Balıkesir’in Burhaniye, Gömeç, Ayvalık sahillerinde, Türk GSM şebekelerinin yetersizliği nedeniyle, telefonun otomatik şebeke aramalarının, Türk operatörlerinden çıkıp Yunanistan üzerinden hizmet sunan GSM operatörü şirketlerinin kapsama alanına girmesi tepkilere yol açıyor. Sahil beldelerinde, cep telefonlarında ‘GR Cosmote’, ‘Panafon’, ‘Fanophone’ ve ‘Teleset’ gibi Yunan GSM operatörü şirketlerin hatlarına otomatik olarak giren cep telefonu kullanıcıları, yerli şirketlerin hizmet sunucularını güçlendirmesini istedi.
AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da “Günlük yaşamın hareketliliğinden, bazen farkında olmadan, bu şirketlerin hatları üzerinden konuşma yapıyoruz. Böyle küçük bir dalgınlıkta, ülke içi normal bir konuşma bile bize uluslararası konuşma faturası olarak geri dönüyor. Türk şirketleri vericilerini güçlendirmeli. Müşterilerinin kazıklanmasına göz yummamalılar. Yıllardır süren bu sorun çözüme kavuşturulmalı. Sorunu TBMM gündemine taşıyacağız” dedi.
Türk GSM şirketlerinin yetkilileri de Midilli ve Yunan adalarındaki Yunanlı GSM operatörlerin sinyallerin deniz üzerinden daha güçlü olarak gelebileceğini vurgulayarak, “Böyle sorunla karşılaşanlar, telefonlarındaki sebeke aralamalarını ‘otomatik’ten çıkartıp, ‘manuel’e çevirmeliler” diyerek öneride bulundu.
evet faturalı uluslarası dolaşıma açık hat varsa mutlaka b çeki,lde kıyı sınırı yerlerde şebekeseçimi manual olmalı...
ben bi kaç kez avea hattımda öyle yakalandım. malesef biz ülke olarak 2.sınıf şebeke kullanıyoruz bence...
Allah'tan sahil kenarında falan değiliz zaten kontör dayanmıyo
quote:
Orjinalden alıntı: charismAslan
ben sahilde yaşıyuorum ve karşımızda bir yunan adası var ama başıma hiç böyle bir şey gelmedi
kıbrıs bile uluslararası iken sahiller olsa ne yazar
hattı uluslararsı roaminge açık olan ve şebeke seçimini otomatik yapan kişilerin bu olay başına geliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: nika48
ben sahilde yaşıyuorum ve karşımızda bir yunan adası var ama başıma hiç böyle bir şey gelmedi
quote:
Orjinalden alıntı: charismAslan
Al bendende o kadar
ne kadar saçma ve gereksiz bir ugulama
ben her yaz ayvalığa giderim!!!!benim başıma bi kere geldi..oda asosa doğru gitmiştik biraz!!!ALLAHtan telle konuşmadık
ya balıkesirin bu turistik yerlerine gidiyosun mesaj geliyor Yunanistana hoşgeldiniz diye olabilir mi böyle bişey ya.Bizimkiler oy boy reklam vereceklerine adamakıllı baz ağını genişletsinler
quote:
Orjinalden alıntı: kullanici adi
hattı uluslararsı roaminge açık olan ve şebeke seçimini otomatik yapan kişilerin bu olay başına geliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: nika48
sağol uyarını dikkate alcağım
saçma ve gereksiz uygulama olan şey bizim gsm şirketlerinin 2. sınıf şebeke kullanmasıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: alpacinoo
ne kadar saçma ve gereksiz bir ugulama
geliboluya gittiğimizde bile bizimkilerden daha uzakta olan yabancı şebekeler çakiyor. Dünyanın konuşma ücretini alıyorlar bari Yunanlılar kadar kaliteli şebeke hizmeti sunsunlar..
SİDE DE VODAFONE DA ÇEKİYOR . SİNYALİN HANGİ ÜLKEDEN GELDİĞİNİ BİLMİYORUM AMA KONUŞULACAK KADAR GÜÇLÜ BİR SİNYAL DEĞİL
quote:
Orjinalden alıntı: cumhur_28
kıbrıs bile uluslararası iken sahiller olsa ne yazar
Çok doğru...
bu marmara denizinde gecerli degildir sanirim yoksa gecerlimi:(((