Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
7
Favori
80.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakan_sp

Fiyatlara yansımış arkadaşlar artık acil ihtiyacı olanlar ikinci el geçici bişey alcak,olmayanlar kurun düşmesini beklesin biraz azalır. Aslında almamak lazım boykot yapmalı.
    Kurun düşmesi hayal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan eski telefonlarınız kıymete bindi; sevinin!

Yaz! Vatandaşın telefonları değerlendi! Muahahah!
    Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

3-5 sene sonra İstanbul seçimlerinde 14 bin oy farkla İstanbul'u AKP'den kurtarmış seçmenin aslında ülkenin kaderi için ne büyük bir rol oynadığını nasıl memleketin direkten döndüğü daha iyi anlaşılacak.

Hala burada konuyu saaçma sapan bir mecraya çekip "asgari ücretlide ayfon ne geziyor" muhabbeti açmaya çalışan var.

Alır, ödeyemezse cezasını çeker ama devlet böylesine vergi yükünü her vatandaşının sırtına bindiremez. Yönetememenin cezasını üst gelir grubuna ödetiyorlar alt gelir grunundaki de "oh ben alamıyorum sen de alacaksan sana da böyle binsinler" diyor resmen.
    Asgari ücretli iPhone alamaz yada almamalı mantığını hiç bir zaman anlamadım. Bugün asgari ücretli bir çalışan iPhone X almak istese gider 6000 TL kredi çeker, 24 ay boyunca aylık 340 TL ödeyerek bu telefonu alır.

Asgari ücretli çalışan evli, çocuk sahibi ve kira ödeyen birisi ise bu durum elbette değişkenlik gösterebilir. Ancak olayı dramatize edip asgari ücretlinin cebinde iPhone'un ne işi var demenin manası bence de yok.

• Zaten domates biber olmuş 10 lira, bu devirde yeni telefon alanın aklından şüphe duyarım. Artık amiral gemisi cep telefonu almak kelimenin tam anlamı ile LÜKS oldu.
  • Hükümetin 1 mayıs hediyesi.

Fakir fukara ev araba alamıyodu 2-3 bin liraya telefon alıp onunla tatmin oluyodu onuda bitirdiler

• Ya arkadaşlar, arkadaşın Tayyipçi babası vergiler arttıkça seviniyor "devlet kuvvetlensin" diyerek.

Aynı baba, birgün trafikte ceza yemiş. cezayı yazan polis memuruna bakıp gülmeye başlamış, memur hafif sinirli sekilde "neden gülüyorsun" demiş, baba "devletim kuvvetleniyor, o yüzden sevinçten gülüyorum" demiş.
  • Isin bir de paranin satin alma gucu yani var. TL'nin pula dondugu gunumuzde, matrahi 600$ olan bir telefonun 7.000TL etiket fiyati Turkiye'de asgari ucretlinin 3,5 AY mesaisine veya ortalama muhendisin (4500TL/ay net varsayimla) 1,6 AY mesaisine denk gelirken, ABD'de 600$, 9 GUN asgari ucret veya 2,5 GUN mesaisine denk geliyor. Ayni para biriminden baksaniz (1TL = 1$) arada 12 KAT fark var. 2,5 gunluk mesai ile alinabilecek alelade bir ufak elektronik cihazdan bahsediyoruz, aylarca yemeden icmeden para biriktirilerek yapilacak bir yatirim degil!

Tabi ki Turkiye'nin satinalma gucu olarak ABD'ye denk olmasini beklemek akilsizlik, ancak 12 KAT farkin savunulabilecek bir yani yok. Eskiden, durum bu kadar kotu degilken bile araba, elektronik vb. urunlerde fark bu kadar fahis degildi; simdi sogana patatese kadar indi ucurum. Hicbir zaman luks tuketime duskun biri olmadim, Turkiye'de maasli muhendis olarak calisirken telefona 1,000TL'den arabaya 50,000TL'den fazla para vermedim hic. Kirada otururken yilda rahatca 2-3 kez yurtdisina tatile giderdim esimle birlikte. Simdi ayni iste yillardir calismaya devam ederek yukselmis arkadaslarim yillardir bizi ziyarete gelecek butceyi ayiramiyorlar.

Ulkeyi bu hale getirenlere de onlara destek olup yuceltenlere de yaziklar olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 1 Mayıs 2019; 22:51:17 >

• https://youtu.be/LnvObiQafVY

Canı sıkılanlar TROLL RÖPORTAJ videomu izleyebilir 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: SayınOzi

Bu zam ne zaman fiyatlara yansır? Zam haberinden önce de bakıyordum ancak halan fiyatlara yansımamış.
    Aynen yansımamış şu an için. İphone 7 almayı düş iniyorum 3200 lira hala. Acaba alsam mı bugün bilemedim. Yarına artar mı fiyatlar.

• Aynen

• quote:

Orijinalden alıntı: Mathematicaa

Aynen yansımamış şu an için. İphone 7 almayı düş iniyorum 3200 lira hala. Acaba alsam mı bugün bilemedim. Yarına artar mı fiyatlar.

Alıntıları Göster
    Nereye yansımamış?

Şimdi online marketleri gözden geçirdim, 1500 civarı cihazlara 100'er TL yapıştırmışlar, 2200-3000 aralığındakilere 200-250 TL yapışmış.

1444 TL'ye oğlana basit bir cihaz alacaktım olmuş 1600 TL bu ne

• quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

Asgari ücretli iPhone alamaz yada almamalı mantığını hiç bir zaman anlamadım. Bugün asgari ücretli bir çalışan iPhone X almak istese gider 6000 TL kredi çeker, 24 ay boyunca aylık 340 TL ödeyerek bu telefonu alır.

Asgari ücretli çalışan evli, çocuk sahibi ve kira ödeyen birisi ise bu durum elbette değişkenlik gösterebilir. Ancak olayı dramatize edip asgari ücretlinin cebinde iPhone'un ne işi var demenin manası bence de yok.

Alıntıları Göster
    İnsanlar bilinçli davranarak karar verse olur. Problem yok. Bilinçli bir tüketici zaten bütçesine göre alışveriş yapar. Ama bilinçli olmayan da milyonlarca nüfus taşıyoruz.

25 kişi çalıştırıyorum. 4 kişinin maaşında icra var. Bunlardan üçünün icrası Vodafone ve Telekomdan. İşte bu resmen bilinçsizlik...

Böyle insanların olması vergiye sebep olmamalı. Devlet adam olsun, insanına yatırım yapsın. İnsanını bilinçlendirsin. Bir dandik telefon için icralık olmayacak bir bilince kavuştursun. Sonra da isteyen, bilinçli verilmiş kararı ile isterse Ferrari alsın abi, bana ne, bize ne? Ben şahsen bu tüketim çılgınlığını sığlık olarak görüyorum. Ama o benim şahsi düşüncem. Kimseye kendi düşüncemi zorla uygulattıracak değilim. Ben üretmeyi seviyorum. Cebimde 6 yıllık telefon olsun, ama benim geliştirdiğim, kendi ürettiğim bir şeyler olsun, onun bana verdiği tatmin bir hıyar telefondan veya bir hıyar arabadan daha fazla. Ama bu tamamen benim şahsi düşüncemdir. Kimseye bu mantaliteyi zorla kabul ettirecek değilim.

Bu bağlamda devletin tüketimi azaltmak amaçlı bu işlere girmesini saçma buluyorum. Devlet buradan bir bütçe kapısı yakalamış, öpüyor. Başka da bir amacı yok. Çünkü yaptığı iş insanların ayarını bozuyor. Örnek verelim:

Bugün otomobilde de çok ağır ÖTV var. Cebinizde 150 lira var. Otomobil alacaksınız. Golf bakıyorsunuz. ÖTV yok oldu birden bire. Kaçınız "Ne güzel lan, Golf'ü daha ucuza alırım" der? Çok az. Çoğunuz gider BMW'lere sulanır. Bu doğal bir davranış, yadırgamıyorum. Ama peki, en baştan beri ÖTV hiç olmasaydı, cebinde de 150 lira olsaydı, o BMW'ye sulanacak mıydın? Hayır. 90 liranı verip Golf'ünü alacaktın. 60 lira cebinde kalacaktı. Çünkü "bir arabaya x lira verilir" algın bozuk olmayacaktı. Devlet kendi eli ile milletin "bir arabaya x lira verilir" ayarını bozuyor. Sonra efenim tüketim... Koyayım tüketimine, devlet babanın zihniyet bozuk.

• dijital çağda yaşıyoruz dijital cihazlara %50 zam geliyor ilginç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • almayıverin,aynı telefonu 5-6 sene kullanın. bir şey kaybetmezsiniz. çok ihtiyacı olan 1000TL civarı telefonlar var onları kullanır. haa bende para çok 15000 bir telefona vermek istiyorum diyen varsa,tabiiki serbest isteyen istediğini alır ama vergiyede o biçim oturur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 1 Mayıs 2019; 23:7:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Nereye yansımamış?

Şimdi online marketleri gözden geçirdim, 1500 civarı cihazlara 100'er TL yapıştırmışlar, 2200-3000 aralığındakilere 200-250 TL yapışmış.

1444 TL'ye oğlana basit bir cihaz alacaktım olmuş 1600 TL bu ne

Alıntıları Göster
    Sizin alacağınıza tansıtmışlat o zaman
    İphone 7 mediamarkt vatan ve teknosa da dün 3300 Dü bugün de 3300
    Diğer sitelerde de 3150 3200 civarı hala.

• Bunu diyen milyonlarca Akp'liye:

Bu yanıtı veriyorsunuz ama anlamıyorlar.

• Tam huawei mate 20 lite alma arefesindeydim çok kötü oldu. Türkiye garantili olanların fiyatlar uçmuş hepsiburada’da şu an 1700 TL. İlerleyen günlerde acaba düşer mi yoksa başka model mi bakmalıyım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Bedava olmadıkça Vestel kullanmam...
    Maharet ve gerçek etki bedava bile olsa kullanmamakta. Haksız mıyım?

• Mathematicaa M kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman git kaçırma derim. O cihazlara da geçirecekler hatta şu anda geçiriyor olabilirler mağazayı kapatırken

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bankamatikçilere para ödemek için kaynak lazım, malum belediyeler artık ödemeyecek!!!

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.