Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
7
Favori
80.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar burada dip not veriyim . büyükşehir haricindeki bazı iller ve taşradaki turkcell bayilerine fazla güvenip yüksek meblağlı alışverişler yapmayın bir tanıdığımın başına geldi turkcell den 3000 tl civarı telefon almış sonra adamlar bayiyi kapatıp defolup gitmiş 3 aydır fatura kesemiyor turkcell . m. hizmetlerini de aradıklarında teslim ettik demişler .
  • 3-5 sene sonra İstanbul seçimlerinde 14 bin oy farkla İstanbul'u AKP'den kurtarmış seçmenin aslında ülkenin kaderi için ne büyük bir rol oynadığını nasıl memleketin direkten döndüğü daha iyi anlaşılacak.

Hala burada konuyu saaçma sapan bir mecraya çekip "asgari ücretlide ayfon ne geziyor" muhabbeti açmaya çalışan var.

Alır, ödeyemezse cezasını çeker ama devlet böylesine vergi yükünü her vatandaşının sırtına bindiremez. Yönetememenin cezasını üst gelir grubuna ödetiyorlar alt gelir grunundaki de "oh ben alamıyorum sen de alacaksan sana da böyle binsinler" diyor resmen.
  • Fiyatlara yansımış arkadaşlar artık acil ihtiyacı olanlar ikinci el geçici bişey alcak,olmayanlar kurun düşmesini beklesin biraz azalır. Aslında almamak lazım boykot yapmalı.
  • Arkadas 1500 tlye giris seviyesi telefon var artik. Bundan 4-5 sene once amiral gemisi aliniyordu bu paraya. Artik orta seviye bir telefon bile alinmiyor. Orta seviye telefonlar 3bin bandini bulurken bu olayi bile savunacak cikiyor ilginc dogrusu. Bu olay amiral gemilerine veya ust modellere uygulansaydi samimi bulabilirdim fakat yine milleti soyma girisiminden baska bir sey degil. Artik giris seviyesi telefon 2000 lira olur. 10 liralik sogan patatesle de cila yaparsiniz.
  • Biz enayi oldukça 50 de artar 150 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahimEsad -- 1 Mayıs 2019; 21:51:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedava olmadıkça Vestel kullanmam...

• estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Hocam icra gelmesin adama xS

• İyi bir telefon alacaksın 4-5 sene kullanacaksın

• Vergiyi tabana yayacagiz demişlerdi...

Hepimizde cep telefonu olduğuna göre vergi tabana yayıldı.

1 Mayıs işçi ve emek bayramınız kutlu olsun...

• Zevk almaya bakin duzelmez artik vergi vergi vergi gider bu . Ne guzel butce acigi var gecir vergilere bu sistem iyi

• Hela l size valahi daha çok alsaydınız %900 Yapsaydınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bu konuda fazlaca bilgiye erişemiyorum. Telefonlarla da aram çok olmadığı için, tanıdık telefoncu da yok. Ankara'daki telefoncu esnafı içinde de güvendiğim biri yok. O yüzden söylediklerini de ciddiye alamıyorum. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Iphone dışında (iphone bana uygun değil) diğer her telefona imei atılabiliyor mu?

Elimde HTC M7 var mesela. Onun imeisini istediğim x marka model bir telefona çakabilirler mi?

Yoksa bazı modellerde mümkün, bazılarında değil gibi durumlar var mı?

Alıntıları Göster
    Samsungun Exynos işlemcili,MediaTek işlemcili telefonlarda imei değiştirilebiliyor. MediaTek işlemcili telefonlarda menüden degistirilebiliyor. Çok basit.

Huawei Kirin işlemcili telefonların bazılarında mümkün bazılarında değil. Örnek P20 lite mümkün P20 ve P20 Pro değil.

Snapdragon İşlemcili telefonlarda mümkün olmaması lazım ama bir şekilde yapanlar var. LG ve Xiaomi nin bazı modellerinde yapılabiliyor.

• hakan_sp kullanıcısına yanıt
    Devlet kimin neyi alacağına neyi almayacağına karar vermez. Parası olan adam istediğini alır olmayan almaz, dediğim gibi bu zaten almasın diye yapılan bir şey değil, bütçe olmuşsun diye yapılan birşey. Benim kullandığım telefon 899 TL'lik bir telefon isteyen 10 bin liralık telefon alır bunu eleştirmek ne bana düşer ne size ne de devlete. Devletin görevi kaliteli eğitim verip bu cihazlardan daha iyisini üretecek beyinler yetiştirmektir. Hayali Alman vatandaşı olan çocuklar yetiştirmek değil. Verilen destekler yetersiz, yanlış ve yersiz demek ki gelinen hal ortada. Bunun tartışılacak bir durumu olduğunu düşünmüyorum. Ben devlet fabrika açsın gibi birşey mi söyledim araya bu boş lafı eklediniz?

• hopali08 kullanıcısına yanıt
    İster muhalif olarak söyle ister yandaş söylediklerin ipe sapa gelmezz şeyler ve serbest piyasa ekonomisinde yeri olmayan ipe sapa gelmez bir yaklaşım. Devlet böylesine vergi yükünü vatandaşın sırtına yüklememeli her bireyin kendi hayalleri ihtiyaçları vardır ve bir üründen beklentisi vardır kimseye sen ergen, çoluk çocuk cebinde kaç para var, otobüse biniyor neden bu telefonu kullanıyor di-ye-mez-sin nokta.

Barakada oturur sırf son model iphone almak için su satar para biriktirir borç altına girer bulur buluşturur alır ve mutlu olur, esas olan bireylerin mutluluğudur ve devlet iki yakasını bir araya getirmek için insanların hayallerine engel koyamaz.
  • Ohhh teşekürler akape.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zam ne zaman fiyatlara yansır? Zam haberinden önce de bakıyordum ancak halan fiyatlara yansımamış.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.