Şimdi Ara

Cep telefonlarının Wifi ve 3G Performansları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç bir incelemede göremediğim , aslında bence çok da önemli olan bir konu.
    Akıllı telefon alıyorsunuz en çok ihtiyacınız olan belkide kablosuz bağlantı , internet teknolojileri .
    Fakat her ne kadar üreticiler kağıt üzerinde teknolojileri yazmış olsalar da , bir 3G çekim sinyali gücü yada Wifi çekim sinyali gücünün ne kadar performanslı olduğu karşılaştırılmıyor.
    Aynı şey evlerde kullandığımız modemler içinde geçerli .
    A marka x telefonu wifi yi duvarları çok rahat aşan yüksek performans da çekim sinyali ile sunarken B marka y telefonu kağıt üzerinde aynı teknoloji barındırmasına rağmen düşük performansla çalışıyor.
    Anten performanslarının çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. İncelemelerde yer verilmeli.
    Bu incelemeler anten dbi değerleri ile değil kullanma performans değerleri ile olmalı.
    Windows un bir dosyayı aktarırken süreyi tahmin edememesi gibi sinyal konusunda da firmalar göstergelerde başarılı değil.

Fikrime katılan arkadaşlardan konuya desteklerini bekliyorum.

• Yanlış hatırlamıyorsam modem ambalajlarında wi-fi yayın mesafesi yazıyor.Telefonlarda böyle bir şeye rastlamadım ve gerekli görmüyorum.Telefonları seçerken onca etken arasından wi-fi gücünü elemekte ayrı bir seçenek olsa gerek.üreticiler bluetooth ve kablosuz teknolojılerinin sürüm numaralarını belirtiyorlar kutu çeriğinde.Örneğin: Bluetooth 4.0 gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kağıt üzerinde aynı standartlar yazmasına rağmen , malesef aynı güç değerlerinde sinyal kalitesi sunmuyorlar.
    örnek vermek gerekirse aynı wifi standartlarına sahip farkı iki cep telefonundan bir tanesi wifi kalitesi olarak hiç sorun çıkarmazken diğeri kopmalar yaşıyor yada çekmiyor.
    3G sinyal kalitesi içinde durum böyle. x telefonu aynı konumda aynı operatör ile 2 mb hızı görürken y telefonu 5 mb hızı görebiliyor. bahsettiğim konu kağıt üzerinde gördüğü değerler değil. Hatta şahit olduğum bir durumda, daha yüksek 3g performansı gösteren telefonun sar değerinin daha düşük olduğu idi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon sadece Edge çekiyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.