Şimdi Ara

Cep telefonu ÖTV'sine iki kat zam geliyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
0
Favori
15.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millet hic ses çikarmiyor geçmis siraya ucuz patetes diye hukumete dua ediyor...Ne guzel boyle ulkeyi yonetmek. En kotu Imf gelse yonetseydi bu kadar vergi koymazdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 14 Şubat 2019; 21:32:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hexedemical H kullanıcısına yanıt
    Merak etme ,seçim den sonra veya son çareleri IMF yi çağırmak olacak zaten.
    Yoksa diğer ihtimalleri düşünmek dahi istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 14 Şubat 2019; 20:51:18 >
  • %100 yerli cep telefonu mu üretiyorsun da ÖTV'yi %50 arttırıyorsun?

Böyle bir şey yok, haram zıkkım olsun ya!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat sadece nefes almaktan ibaret değil.

Hayatta; gülmek var, ağlamak var, giyinmek , sinemaya gidebilmek , opera dinleyebilmek , tiyatroya gidebilmek var, en sevdiğiniz anları bir fotoğrafla ölümsüzleştirmek, gidip en sevdiğin arkadaşlarınla veya ailenle 1 porsiyon iskender yiyebilmek var, bisiklete binebilmek, eğlendiğin o oyunu alabilmek, yapacağın hayalinin resimi için gereken o boyaları malzemeleri alabilmek var, eziyet çekmeden yıllarca borcun altında ezilmeden araba sahibi olabilmek, bilmediğin o büyülü ülkelere tatile gidebilmek var.

Okuduysanız size ultra lüks şeylerden şaşalı prıltılı sofralardan, sayısını bile unuttuğunuz odalı lüks köşklerden, son model spor arabalardan , 1 altınlı baklavaya 35 bin dolar vermeye 47 bin lira vererek gittiğiniz first class uçak tatilinden vs bahsetmedim.Herşey şu dünyada yaşayan "insan" olarak adlandırılan bir canlının temel olarak faydalandığı, sahip olduğu şeyler.

Bugün üreticisinden bir Audi A3 alsanız 81.000 tl ötv , 40.000 küsür tl de kdv ve diğer ek masraflarla bu araç size 260.000 lira gibi bir rakama geliyor. Araç lüks olduğu için mi 140 binlik araca 120 bin de devlet istiyor?

Olay araba veya son model telefon değildir.Olay, sadece paranın ülkede en çok harcandığı kalemlerden yani mal ve hizmetlerden Maliyenin istifade(?) etmesi.

Yarın bir gün Apple satamayıp ülkeden çekildiğinde sanıyor muyuz ki devlet vergisiz kalacak.Telefondan sonra en çok ne tüketiliyor? Bu bugün buzdolabı olur yarın öbür gün ayakkabı olur, bilgisayar parçası olur, kahve makinesi olur, bu malların vergileri artacak.

5 bin lira vermeyip Note 3 telefonumla idare ediyorum, sırf vergi vermemek, üreticiyi zengin etmemek için araba da almıyorum. Konsol, oyun, film, pc donanımları vs bunlardan düdükleniyorum.Ama şunu biliyorum ki devlet benden telefon, araba parasını da çatır çatır alıyor.

Ama şunu anlayın olay asla telefon meselesi değildi.

• iphone indirimi gelemeden gitti
  • arapaşığı A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar zaten nick'ine baksanıza " arapaşığı " troll olmasın bu?

• Zamımıza koymaya doyamadılar. MÜSTEHAK.
  • Buraya dayayıp döşerdim ama kendimi sınırsız çizdirmek istemiyorum.

Allah bildiği gibi yapsın bunları.
  • Vatandaşın alım gücü düşsün diye elinden geleni yapan bir hükümet var. Elin gavurunun çöp niyetine birbirine hediye ettiği malları hayal eder konuma getirdiler hamd olsun. Tanzim sebze maliyeti buradan çıkar diye umuyorlar belki de...

• "onların iphone'u varsa bizimde ötv zamlarımız var"

• Ohhh

• Orta sınıf telefon alayım derken bir oncekinden daha kotusunu almaya basladik yahu.

• Şaka maka telefonlar 20 bine çıkacak millet uyumayın aloo 20 bin tl... ne hale geliyor ülke tanzim falan boş iş geçin bunları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHEC -- 15 Şubat 2019; 1:11:49 >
  • Kulak arkamızdan daha farklı bir yerimiz mi keşfedildi acaba?

• Kitaplardaki KDV sıfırlanmadı ki. Küllüyen yalan...

• Kemal kullanıcısına yanıt
    4 yıldır çırpınıyorum ama artık pes ettim. Yinede sizin gibi düşünen insanların olduğunu bilmek güzel.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başkanlık sistemi ne güzel lan. Adam çelik yaptı hiç yumuşama yok. Yasladıkça yaslıyor, çok geç kalmışız bu sistem için.

• Seçim öncesi bu zam iyi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: arapaşığı

destekliyorum doğru karar.askeri ücretli adam 6 ay aç gezmeyi göze alıp son model telefon alıyor.
    yallah arabistana lan arap!
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.