Şimdi Ara

Cep telefonu şarjına 'sulu' çözüm !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung’un ürettiği suyla şarj olabilen cep telefonu bataryası 2010′da piyasada.

Sistem şu şekilde çalışıyor. Telefon kapatıldığı zaman metal ve su arasındaki reaksiyon sonucu hidrojen gazı ortaya çıkıyor. Bu da havadaki oksijen ile tepkimeye girdiğinde hücreler şarj olmaya başlıyor.

Samsung yeni bataryaların 10 saat civarında şarj olabildiğini ifade etti. Ortalama günlük 4 saatlik kullanıma karşılık her beş günde bir hidrojen kartuşunun değiştirilmesi uygun görülüyor.

Bu teknolojideki bir sonraki adım ise bu hidrojen kartuşunun kaldırılarak tamamen su ile işi çözmek olabilir.

Her ne kadar insanları cep telefonlarını su ile şarj etmeye ikna etmek kolay olmasa da, bu yeni teknoloji için zaman içerisinde tüketim açısından bizlere faydası dokunacak bir buluş denilebilir. Teknoloji yaygınlaşana kadar şimdilik sudan uzak durmakta fayda var.

STARTEK

14.Temmuz.2008 11:05:04

• Bence elektrik zam üstüne zam alırken iyi bir çözüm olmuş bu.
    Firmanın sloganı nasıl olur acaba "artık sarj etmek sudan uzuc" gibi bişey olur sanırım.
  • Su gibi aziz ol samsung.
  • arkadasa katiliyorum
    sarj artik sudan ucuz

quote:

Orjinalden alıntı: _fira_

Bence elektrik zam üstüne zam alırken iyi bir çözüm olmuş bu.
    Firmanın sloganı nasıl olur acaba "artık sarj etmek sudan uzuc" gibi bişey olur sanırım.
  • Samsung yeni bataryaların 10 saat civarında şarj olabildiğini ifade etti. Ortalama günlük 4 saatlik kullanıma karşılık her beş günde bir hidrojen kartuşunun değiştirilmesi uygun görülüyor.

4 saat kullanım çok az... biraz daha geliştirirlerse kullanılabilir
  • 4saat kullanım bekleme süresi en azından 8 saattir
  • Ooo süper yhaa...
  • ancak hala samsung telefonlarının pil ömürleri yaklaşık 2 gün
  • daha neler
  • suyla çalışan arabada yaparlar o zaman..
    ama havadan vergi alırlarsa..bizde nefes için vergi veririrz
  • ilginç..
    ütü gibi bazen içine su dolduracakmıyız
  • telefona su kacarsa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.