Şimdi Ara

CERATOdaki Hyundai Parçaları?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 Cerato 1.6 benzinli aracım 60 bin km oldu.

Yetkili servisde işcilik dahil 60 bin bakımı 350 ytl civarında tutuyo..

Özel bi kia-hyundai servisini aradım ve parça fiyatlarını sordum.. Adam, elantra ve accent 1.6 yla aynı parçaları kullandıklarını söyledi.

Cerato Hava Fİltresi :15 ytl
    Polen Filtresi: 15 ytl
    Elntra Yağ Filtresi : 5 ytl
    Elntra Benzin Filtresi: 35 ytl
    BUjiler: takım 20 ytl
    Yağ : 50 ytl
    İşçilik :25 ytl

TOPLAM : 165 YTL

Özel ve yetkili servis arasında irice bir fark var :)

Arkadaşlar, acaba elantranın yağ ve benzin filtresi gerçekten ceratonunkiyle aynımıdır? Ya da diğer önemli parçalar?

• Uyar mı bilmiyorum,ama hyundai ve kia aynı araçlar,parçaların üzerine bakarsanız hyundai-kia(ya da ona benzer birşey) yazdığını görürsünüz.
  • ne olursa olsun aracın kia bence direk kia yetkili servisi daha uygun olur evet baya fark var ama yinede birz daha arastırmak lazım bu farkı
  • Hocam iyi akşamlar, öncelikle kia ve hyundai arasında parça farkı gerçekten az veya direk birebir aynı üretilen parçalardan oluşmaktadır. Zaten bundan bir kaç yıl önce Hyundai firması Kia'yı satın alarak Kia motor teknolojisini kullanmaya başlamıştır. Araçların dizayn ve donanım benzerliklerinden de bu farkedilebilir.

Servis melesinde ise özel servislerde yaptıracağınız bakım onarım tamirat gibi işlemler aracınızın malesef fabrika tarafından verilen garantinin sonlanmasına sebep olmaktadır. Ancak yetkili serviste bulunan bir yetkili servis elemanıyla bu konu tartışılarak aşılabilir Genellikle yetkili servisler bizden başkasına yaptırırsanız arabanıza bakmayız gibi sözler kullanırlar. Ancak bakmak zorundadırlar. Yine de be bu kadar uğraşamam başıma dert almak istemiyorum diyorsanız aracınızı yetkile servise götürmeden önce servis elemanıyla veya yetkili kişiyle durumu enine boyuna tartışıp diğer tarafta yine orjinal kullanılıyor ise parçalar neden bu kadar fark olduğunu sorabilirsiniz. Saygılar...

• Vw transporter aracımı mez otoya bıraktım ist en büyük serwislerinden birisi 3.700 tl fiyat dediler hiç teredutsuz verdim 6 aylık bakım + olaraktan devir dayim pompası buradaki öküzler o pompayı takarken turbodan gelip motora giden bi botu var Z şeklinde onu kırmışlar 120 tl ücreti var gittim adamlara dedim bakın hemşerim bunu siz kırmışsınız bunu deqişin yok efendim biz kırarmıyız biz yaparmıyız yok bilmem ne hatta adamın adınıda hatırlıyorum erdem die bi müşteri temsilcisi şikayet etmeyi düşündüm vw'e dedim nereye kadar edeceksen ne olacak bişi ıspatlayamazsınki sonuçta kırıldıqı gibi götürmediqim için sonuç olarak bence yetkili serwisler para dışında herşeyi yalan aracınız garanti dışına çıkmayacaqına inanacaqınız sürece yetkili serwise GÖTÜRMEYİNİZ

• quote:

Orjinalden alıntı: taz333

Vw transporter aracımı mez otoya bıraktım ist en büyük serwislerinden birisi 3.700 tl fiyat dediler hiç teredutsuz verdim 6 aylık bakım + olaraktan devir dayim pompası buradaki öküzler o pompayı takarken turbodan gelip motora giden bi botu var Z şeklinde onu kırmışlar 120 tl ücreti var gittim adamlara dedim bakın hemşerim bunu siz kırmışsınız bunu deqişin yok efendim biz kırarmıyız biz yaparmıyız yok bilmem ne hatta adamın adınıda hatırlıyorum erdem die bi müşteri temsilcisi şikayet etmeyi düşündüm vw'e dedim nereye kadar edeceksen ne olacak bişi ıspatlayamazsınki sonuçta kırıldıqı gibi götürmediqim için sonuç olarak bence yetkili serwisler para dışında herşeyi yalan aracınız garanti dışına çıkmayacaqına inanacaqınız sürece yetkili serwise GÖTÜRMEYİNİZ

Siz bunların aynısı VW ye de yazın gönderin gerekirse aracın satışı yapılan bayiye gidip durumu anlatın . Ancak bunların her birini önce doğuş otoya daha sonra Almanya VW fabrikasına mail telefon fax yoluyla ulaştırın. Çok ciddi söylüyorum bunları gereken işlemleri yapacaklarından emin olun. Ancak o borunun normalde kırılmayacağı gibi MEZ oto nun da yetkili servis olduğunu kabul ederek bunları yazıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ceratobey

Arkadaşlar herpinize selamlar..

2005 Cerato 1.6 benzinli aracım 60 bin km oldu.

Yetkili servisde işcilik dahil 60 bin bakımı 350 ytl civarında tutuyo..

Özel bi kia-hyundai servisini aradım ve parça fiyatlarını sordum.. Adam, elantra ve accent 1.6 yla aynı parçaları kullandıklarını söyledi.

Cerato Hava Fİltresi :15 ytl
    Polen Filtresi: 15 ytl
    Elntra Yağ Filtresi : 5 ytl
    Elntra Benzin Filtresi: 35 ytl
    BUjiler: takım 20 ytl
    Yağ : 50 ytl
    İşçilik :25 ytl

TOPLAM : 165 YTL

Özel ve yetkili servis arasında irice bir fark var :)

Arkadaşlar, acaba elantranın yağ ve benzin filtresi gerçekten ceratonunkiyle aynımıdır? Ya da diğer önemli parçalar?

özel servisin kullandığı parçalar orjinal olmayabilir,orjinal parçaları siz alıp özel serviste taktırın en iyisi. Özellikle yağ filtresinin orjinal olmasına dikkat edin,polen ve hava filreleri yan sanayide olsa çok önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SONATAA -- 5 Şubat 2009; 22:16:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Punto vs. Fiat Palio
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cerato(benzinli) ve Elantrayla bakımlarda kullanılıcak parçalardan sadece yağ filtresi ve Bujiler ortak.
    Bunun dışında Hava Filtresi, Polen (Kabin) Filtresi, Yakıt Filtresi farklıdır.

Elantra ve Ceratoda yakıt filtresi arka koltuk altında benzin deposunun içersindedir. Birbirine çok benzeyen bu parçalar ne yazıkki ortak değildir.

Elantra Yakıt Filtresi Kodu: 319112D000
    Cerato Yakıt Filtresi Kodu: 319112F000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackersun -- 15 Nisan 2009; 20:40:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.