Şimdi Ara

Cescesor kartuş ve mürekkeplerde indirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
4
Favori
2.790
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: [CESCESOR] Şahin

Eğer bahsettiğiniz düşey çizgiler kağıdın yukarısından aşağıya doğru basılan çizgilerse ve bu çizgilerde kırıklar oluşuyorsa bu sorun kafa hizzalama ilgilidir. Örneğin yukarıdan aşağı doğru uzanan bir siyah çizgi yazdırıyorsunuz. Bu çizgiyi oluşturabilmek için baskı kafası defalarca sağ-sol yaparak çizgiyi bölüm bölüm oluşturmaya başlıyor.

|
    |
    ||
    |
    |
    ||
    |

Bu abartılı bir görünüm fakat milimetrenin onda biri bile kayma olsa düşey çizgiler yukarıdakine benzer şekilde dalgalı görünecektir...

Eğer hareketli kafa bir önceki çizgi parçası ile aynı hizzada mürekkep püskürtemez ve zamanlamayı kaçırırsa düşeyde hizzalama bozulmuş demektir. Orijinal kartuşları her taktığınızda genelde yazıcılar kafa hizzalamaya yönlendirir bildiğiniz gibi fakat bu yönlendirme muadil kartuşları taktığınızda karşınıza çıkmaz. Bunu elle yazıcı ayarlarından kediniz yaptırabilirsiniz.

Evet arıza tarif ettiğiniz şekilde a4 kağıdının dikine olan çizgilerin biri mm oranda sağa,diğeri sola kaymış biz şekilde yazılıyor,fakat yazdırma hızını yüksek olarak seçersek neredeyse bu dalgalanmalar 3-4 mm. buluyor.
    En az 20 kez kafa hizalama yapmışımdır,hatta yukarıda da bahsettiğim kafanın kendini ayarlamak için kullandığı şeffaf şeridin konumunu bile servis ile beraber düzenledik,o şerit değişti,temizlendi v.s fakat hiç faydası olmadı.

• Anıl Bey, gerçekten ben de anlamakta güçlük çekiyorum şu an. Bu kafanın hareket hızı ve senkronizasyonu ile ilgili bir durum. Aslına bakarsanız orijinal kartuşlarla çalışan yazıcıların bile hepsi hızlı baskıda mutlaka ufak tefek hizza sapmaları yapar ama bu asla 3-4mm'yi bulmuyor tabi. Sizin yazıcınızdaki sapmanın bu kadar fazla olması bana arabalardaki direksiyon boşluğunu hatırlatıyor. Sanki diyeceğim ki yazıcınızın hareketli kafası ayrıca tık tık sesleri de çıkarmaya başlamıştır ilk zamanlardan farklı olarak? Yani belki de hareketi sağlayan çark ve bant sistemi boşluksuz ve doğru şekilde çalışsa da kafanın kendi bulunduğu zeminde bir gevşeklik olabilir. Bu boşluk da kendini farklı bir sesle belli edebilir. Var mıydı böyle birşey?
  • ben yaklaşık olarak 5 yıl önce canon marka yazıcı için almıştım gerçekten çok süper mürekkepti ama bundan yakalaşık 2 yıl önce yine cescesör aldım ama o eski kaliteyi göremedim,şimdikiler nasıldır bilmiyorum ama o dönem de pek iyi değildi

şimdilerde hala kullanıyorum ama çok sorun çıkartıyor

bizde kalite niye devam etmez bilemiyorum (galiba daha çok kazanma hırsından)
  • Sorunla ilgili detay vermezseniz herhangi bir yorumda bulunamam Kemal Bey. 5 sene önceki mürekkep uzay teknolojisi bir mürekkep değildi. Şu anki mürekkep de katran çukurundan çıkarılmış değil. Hep daha iyisine geçiş yapma gayesindeyken sizin bu şekilde yorumlamanız heves kırıcı. Bu forum ortamında hızlıca yazılmış insafsızca bir cümle. Aslında galiba yapılacak en iyi şey videolarla herkese durumu açık açık göstermek. Bu konuya meraklı insanların alacağı en doğru bilgi bu şekilde olacaktır.
  • Kullanıcıların yaşadığı sorunları anlatırken kullandıkları dil, çözümü oluşturabilmem için yeterli veriyi içermiyor. Kimin yazıcı mürekkeplerini ne kadar tanıdığını ve kimin neyi ne kadar doğru uyguladığını bilmediğim bir ortamda yardımcı olmam gerçekten zor olacak gibi hissediyorum. Şöyle bir mantık göz ardı edilmemeli... Eğer gerçekten sorunlu bir ürün grubu ile yola çıkılmışa nasıl 6 yıl ayakta kalınabilir? Acaba 6 yıl boyunca vurdumduymaz şekilde hareket edilseydi bunun acısı çok kısa süre içerisinde çıkmaz mıydı? Sorunlar elbette yaşanabilir fakat sorunu yaşamadan evvel uygulamada bir problem olup olmadığını anlamak zorundayız. Burada bulunma amacım sizden "detay" alabilmek ve sorunun gerçek sebebini anlayabilmek. Aynı ürün grubunu kullanan bir kullanıcı mutlu iken neden diğerinin mutlu olmadığını anlayabilmek...
  • quote:

Sorunla ilgili detay vermezseniz herhangi bir yorumda bulunamam Kemal Bey. 5 sene önceki mürekkep uzay teknolojisi bir mürekkep değildi. Şu anki mürekkep de katran çukurundan çıkarılmış değil. Hep daha iyisine geçiş yapma gayesindeyken sizin bu şekilde yorumlamanız heves kırıcı. Bu forum ortamında hızlıca yazılmış insafsızca bir cümle. Aslında galiba yapılacak en iyi şey videolarla herkese durumu açık açık göstermek. Bu konuya meraklı insanların alacağı en doğru bilgi bu şekilde olacaktır.

hocam ben laf olsun diye mesaj yazmam ve karalama gibi bir niyetim olsa zaten farklı bir markadan bahsederim ve ben kendi yaşadıklarımı yazıyorum

ayrıca hala o mürekkepleri kullanıyorum ama daha önce asgari 5-6 defa dolum yaptığım kartuşlar 1-2 seferlik dolumda bozuluyor,hani renk sorunu falan olsa tamam da kartuş elden çıkıyor

üstelik hızlıca falan da yazmadım çünkü benim zamanım çok ve genelde de gece yazarım :)

inan olsun ki bundan 3 yıl önce bu konuyu açmış olsaydınız bakın o zaman nasıl övüyor olacaktım

yalnız bu bozulmalar mürekkepten mi yoksa kartuşlar mı kötüleşti onu bilemiyorum

ve merak etmeyin benim emeğe saygım sonsuzdur ama sizde eleştirilere biraz daha olumlu yaklaşsanız daha iyi olur diye düşünüyorum,eğer her olumsuz yoruma çok kötü cevaplar verirseniz sizde kaybedersiniz

zaten dünyanın en iyi ürünü de olsa mutlaka birileri beğenmeyecek yada eleştirecektir o nedenle çok alıngan olmayın

• Sayın Cescesor yetkilisi.Öncelikle mürekkebi almadan önce firmanızı aradım.Forumlarda mürekkebinizle ilgili problemler olduğunu,Brother yazıcı için bu mürekkebi kullanacağımı telefondaki yetkiliye bildirdim.Aldığım cevap eski ürünlerde problem olduğu,yeni ürünlerde bu sorunun giderildiği yönündeydi.Ayrıca madem brother marka cihazlarda böyle bir sorun var,neden bunu satış linkinde belirtmiyorsunuz.Benim aldığım ürünün satış linkinde brother uyumlu olduğu yazıyordu.Sorunla karşılaştığım zamanda sizi aradım.Yardımcı olacağınıza,ürününzde problem olmadığını,problemin daha 10 günlük cihazımda olduğunu söylediniz'ki cihazla orjinal kartuşları bitirene kadar sorun yaşamamıştım.Aldığım mürekkepleri iade etmek istediğimde ise iade miktarını eksik yatırdınız.Sadede gelirsek,benim buradaki mesajım sizden yardım istemek değil.Bu mürekkebi alacak Brother kullanıcılarını uyarmaktır.

• Avansas tan almanızı tavsiye edebilirim.
    Müşteri memnuniyeti inanılmaz.
    Bide 100 tl üstü toner kartuş alışverişinize ÇAYCI veriyor kaçmaz yani :)
  • Ben epson p50 de kullanıyorum.. Henüz içindeki ilk cescesor mürekkebi ama harhangi bir sorun yok.. Renk kalitesi mükemmel.. Firma ile herhangi bir bağlantım yok, sadece herkes fikrini yazmış bende yazdım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ju3x

Avansas tan almanızı tavsiye edebilirim.
    Müşteri memnuniyeti inanılmaz.
    Bide 100 tl üstü toner kartuş alışverişinize ÇAYCI veriyor kaçmaz yani :)

avansastaki herşey orjinal ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 ay once dolabılen kartus setlerınden aldım cescessorden ,bır tane kartus sorun yarattı sadece sagolsunlar her aradıgımda yardımcı oldular temassızlık yapmış çip o nedenle sorun yaşamışım ara sıra aradım kibar insanlar telefonda da yardımcı oldular sorun çözüldü.

Kargo 1 lira olması ve yenı ındırım benı cezbettı 70 lıralık daha alışveriş yaptım.
    eskıden 60mllık sıselerı 10 tlş ıdı epson durabrite ın şimdi 150 mllik şişeler 10 lira

ayrıca bir tane de kartuş seti aldım elimdekiler arıza yaratırsa diye 21 lira mı ne normalde o da 42 liraydı.

yanı gayet ındırımlı bır alısverıs oldu.Konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi sunarım
  • quote:

Anıl Bey, gerçekten ben de anlamakta güçlük çekiyorum şu an. Bu kafanın hareket hızı ve senkronizasyonu ile ilgili bir durum. Aslına bakarsanız orijinal kartuşlarla çalışan yazıcıların bile hepsi hızlı baskıda mutlaka ufak tefek hizza sapmaları yapar ama bu asla 3-4mm'yi bulmuyor tabi. Sizin yazıcınızdaki sapmanın bu kadar fazla olması bana arabalardaki direksiyon boşluğunu hatırlatıyor. Sanki diyeceğim ki yazıcınızın hareketli kafası ayrıca tık tık sesleri de çıkarmaya başlamıştır ilk zamanlardan farklı olarak? Yani belki de hareketi sağlayan çark ve bant sistemi boşluksuz ve doğru şekilde çalışsa da kafanın kendi bulunduğu zeminde bir gevşeklik olabilir. Bu boşluk da kendini farklı bir sesle belli edebilir. Var mıydı böyle birşey?

Dikkatimi ceken,anormal bir ses duymadım şimdiye kadar.
    Çark konusunda bir bilgim yok fakat cihaz 1 hafta serviste kalmiş,detaylı inceleme yapılmıştı,bana tek sorunlu parçanın kafa olduğu soylendi,ki zaten kafa degisimi sonrasi 1 ay kadar sorunsuz kullanmıştim cihazi.

• quote:

Şahin Bey merhaba;

önceden kartuş dolum seti almıştım yanında da claria verıldıgınden dolayı ben ayrıca durabrite istemiştim 60mllik durabrite almıştım

Cescesor UV] Epson DURABrite Uyumlu Kartuş Mürekkebi - 60gr olarak gecıyor sıparıs gecmısımde

indirimle beraber
    şimdi bir kartuş seti daha aldım ayrıca 150lık murekkeplerden de aldım
    [Cescesor UV] Epson DURABrite Uyumlu Kartuş Mürekkebi - 150gr

o da böyle yazıyor

Bunların aynı seri mürekkeplerden olup olmadığını bilemiyorum tabiki ama kartuşlardaki 60grdan koyduğum murekkepler bıttıgınde dırek 150lık murekkeplerden koysam bır sorun olur mu?
    eğer partı partı gelıyorsa ve farklı murekkepse sorun yaşamayayım?
  • Şahin bey,

Bende cescesor marka mürekkep kullanıyorum. Yazıcım Epson stylus sx218.

Öncelikle mürekkep kalitesinden memnunum. Tıkanma sorunu da yaşamadım hiç (yaz tatillerinde 1-2 ay hiç çıktı almamama rağmen tıkanma sorunu yaşamadım).

Ancak çıktı aldıktan sonra mürekkep geç donuyor. Çıktı aldıktan sonra bir günden fazla geçmesine rağmen fosforlu kalemle yazının üzerinde işaretleme yaparken yazılar hafif bulanıyor. Ayrıca yazı veya resim üzerine su damladığı zaman bu bölgedeki mürekkep tamamen dağılıyor.

Bu konuda görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.
  • Sanırım gıda boyası satmıyor bu firma (Pasta sektöründe kullanılan pastanın üzerüne yapılan baskı) inceledim ama göremedim sitelerinde, bilgisi olan varmı acaba?
  • Diğer marka yazıcıları bilemem fakat, Epson ile kullandığımda mürekkep kaynaklı hiç bir problem yaşamadım. Uzun süredir kullanmaktayım. Bence epsonda problemsiz.
  • cescesor'dan epson sx425 için manuel resetli kartuş aldım bozuldu. garantiden değiştirdiler o da bozuldu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsch

cescesor'dan epson sx425 için manuel resetli kartuş aldım bozuldu. garantiden değiştirdiler o da bozuldu....

arkadaşım sanırım benim de yaşadığım kartuş tanınmıyor problemini yaşıyorsun. hiç garanti falan uğraşma emin ol kartuşlarında sorun yok sadece çiplerdeki pil bitti :)
    maket bıçağıyla çipi kartuştan ayır. sonra pili tutan 2 metal tırnağı kaldır ve ordan pili çıkar. saatçilerde var pil, 1 tane denemelik al, tanınmayan kartuşa tak ve kartuşları yeniden tak.
    pil taktığın kartuş tanındıysa sorun bundan demektir,hata verenlerin pillerini yenile.
  • 2 Yıl önce aşağıdaki mesajı
    [CESCESOR] Senay adlı arkadaşa ve Sitelerindeki Mail adresine atmıştım. Bir cevap alamamıştım. Şimdi böykle ilgili GİBİ görünen arkadaşlar birdaha ortaya çıkınca yazma gereği hissettim.

TOMKO2 yıl önce, 21:55 Sayın Sercan Turhan;

yaklaşık bir ay önce sitenizden bir alışveriş yapmıştım. Ürünler geldi ama ufak bir yanlışlık oldu. Web sitenizden mesaj yazdım, mail attım ama dönen olmadı. Siparişimde 3 adet şırınga olmasına rağmen 1 adet gönderilmiş, birde istediğim kartuş taşıma klipsi yerinede kartuş vakum aparatı gönderilmişti. Diğer ürünlerde sıkıntı yoktu. Yanlış gönderilen ürünlerin maddi boyutu önemsenmeyecek kadar olmasına rağmen yinede bir geri dönüş beklerdim yetkili arkadaştan. En azından bir özür bile yeterliydi ama hiç geri dönen olmadı. Cescesor markasınıda bu forumdan takip ederek güvenerek alışveriş yapmıştım oysaki. İsterseniz sipariş numarasını da yollayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Burada sıradışı bir durum olduğu açık. @anilxx92, ikinci alımda hangi mürekkepleri aldığınızı ve püskürtme testinde hangi renklerde problem yaşadığınızı belirtir misiniz lütfen? Sanırım bu sorun bizim doğru yönlendirme yapıp yapmamamızla da alakalı. Aynı üreticilerden gelen mürekkep dolum seti içerisindeyken sorun yaratmıyor fakat ayrıca şişe olarak temin edildiğinde sorun çıkarıyor diyorsunuz. Bu gerçekten ilginç, lütfen HP 920 nlu kartuşlar için sonradan aldığınız mürekkepler hakkında bilgi verin. Bu sorunun mutlaka mantıklı bir açıklaması olmalıdır. Çözülebileceğine inanıyorum. Eğer sizlerden daha net bilgi alabilirsem burada HP 920 kartuşlarla ilgili ilginç bir durumu da açıklayacağım. Bu durumu keşfetmeden önce hiçbir mürekkep uyum sağlamıyordu. Zaten dikkat ederseniz bazı firmalar HP 920 için mürekkep satışı yapmıyor çünkü olumlu sonuç alınamıyor. Buradaki ayrıntıyı çözdüğümüz için setlerimize HP 920 ile uyumlu mürekkepleri ekliyoruz. Fakat sonradan temin edilen mürekkepler belki de gerçekten uyum sağlamayabilir. Öncelikle hangi mürekkebi aldığınızı bilmem gerekiyor. Lütfen sitemiz üzerinden bir ürün kodu belirtin.

Yalnız benim problem yaşadığım kartuş hp920 değil,benim kullandığım cihaz canon mp560,cli serisi mürekkep kullanan bir makine.
    Bu makine ilk seferinde pembe ve sarı renk sorunu gösterdi,en başta silik çıkan bu renkler sonradan hiç çıkmamaya başladı.
    İlk birkaç ay kafa temizleme ve solüsyon ile açılabiliyordu fakat sonradan tamamen tıkandı.
    Fakat benim sorunum bu değildi,benim bu cihazda sizin mürekkeplerinizi kullandıktan sonra yaşadığım asıl sorun cihazın düşey çizgileri yazarken dalgalı olarak çıkarmasıydı.
    Orjinal kartuşu 1 sene boyunca kulandım,3 takım orjinal kartuş değiştirdim,bu sorundan zerre yoktu fakat dolum kartuşlarına geçtikten sonra 2. dolumdan itibaren düşey çizgiler hafif dalgalı çıkmaya başladı,3. dolum ve sonrasında ise bu düşey çizgilerin dalgalı yazımı ciddi anlamda belirginleşti.
    Cihazın kafası değiştikten sonra hemen arkasından yine dolum mürekkebi kullanmaya başladım ve 2-3 dolum sonrasında yine eskisi gibi düşey çizgilerde aynı sorun oluştu.

Karuş seti bu:http://www.cescesor.com/Kartus-Dolum-Seti,LA_152-2.html/Canon-Uyumlu-CESCESOR-Kartus-Dolum-Seti,LA_176-2.html/canon-pgi-520bk-cli-521c-m-y-bk-5-renk-uyumlu-cescesor-kartus-dolum-seti.html

hocam bu seti bende yeni aldım daha takmadım, yıllardır mp630 da orijinal mürekkep kullanıyorum, aylarca baskı almasam bile sonrasında sorunsuz bir şekilde baskı alabiliyorum, yazıcıda şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım yazıcım 5 yıllık sizce bu mürekkepleri kullanmaya başlarsam hata mı ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.