Merhaba Arkadaşlar Son 2 haftadır çeşitli Mavi ekran hataları alıyorum Bazen oyun oynarken yada internette gezerken Pc Mavi ekran veriyor üst üste bi kaç kez reset atıyor Ara sıra donma yapıyor açılırken yine reset atıyor. bazen de sorunsuz çalışıyor bi kaç gün Pes13 oyuyorum saatlerce sorun yok 15 dakika AgeofEmpires oynayayım diyorum Mavi ekran veriyor Ana kart kırmızı ışığı yanıp sönüyor veya yanık kalıyor bazen Genel Mavi ekran kodları
0x0000003B 0x0000003E 0x0000007B
Ana kart - M4A8TD Ekran kartı - ATI 4600 series 1 GB işlemci - AMD Athlon x4 ( 4Cpus) 2.9 Ghz Ram - 10 Gb Kingston DD3 1333
Ramlari tek tek denedim Ramlarde sorun yok. Ekran kartında da sorun olduğunu sanmıyorum. Servise götürdüm sorunu saptayamadı Ramlar Ekran Kartı sağlam Sorun HDD dedi Samsung 160 GB HDD var
Bana bilgi verirmisiniz bu konu da HDD alsam sorun çözülür mü ? Benden tecrübeli bilgili arkadaşlar var forumda yardım ederlerse sevinirim.
ramleri hiren ile test et vga driveri güncelle ve test et
ktlyy
kullanıcısına yanıt
10 gb ram dediğine göre 2 yada 3 ramin var ramler birbirinden farklı markalarsa mavi ekran geliyor aynı sorun bende de vardı!
PC'nin üstünde tek bir ram bırak ve öyle birdene hata vermezse ramlerde uyumsuzluk vardır!
KOLAY GELSİN!..
Ramlarde uyumsuzluk olacağını pek sanmıyorum 4 Ram var 3 tanesi Kingston biri başka bir marka hepsini tek tek denedim sorun çıkmadı ve 5 senedir bu şekilde kullanıyorum son 2 haftadır bu sorun çıkmaya başladı daha önce hiç almadım bu hatayı
İlgili konulara baktım sorunun çözümü bulunamamış orada da Hotfix dosyası denmiş indirdim ama benim sistemde onu kuramazmışım araştırdım Win 7 64 bit de zaten varmış o dosya o yüzden kurmaya gerek yokmuş