Şimdi Ara

Çeşme'den Fethiye'ye geze geze tatil planı ||| YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
9
Favori
27.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çeşmeden başlayıp, sahil boyunca 9 günde fethiye ye inmek istiyoruz.
    güzergahı ekledim.

9 günde 4 ana konaklama yeri seçmek istiyoruz, ters bir durum olursa ara konaklama yerinde de kalabiliriz.
    sizce anakonaklama yerimiz neresi olmalıdır? buralarda kesin görmemiz gereken yerler neresidir?
    ipuçları vb yardıma ihtiyacım var. teşekkür ederim.

güzergah:
    çeşme - kuşadası - didim - bodrum - marmaris - datça - dalaman - fethiye

büyük foto :https://store.donanimhaber.com/f5/f5/d1/f5f5d17fbb195c18d1c48cb2323fafa7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethe_57 -- 27 Haziran 2013; 11:30:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çeşme'den Fethiye'ye Geze Geze Tatil Planı

İzmir'in gözdesi Çeşme'den Muğla'nın incisi Fethiye'ye uzanan yol, doğal güzellikler, tarihi hazineler ve kültürel mirasla dolu büyüleyici bir güzergahtır. Bu keyifli yolculuğunuzda keşfedebileceğiniz pek çok yer bulunmaktadır.

İlk durağınız, Çeşme'nin hemen kuzeyindeki tarihi liman şehri Kuşadası olabilir. Burada Efes Antik Kenti'nin kalıntılarını ziyaret ederek antik çağın büyüsüne kapılın. Sahil şeridinde yürüyüş yaparak Ege Denizi'nin muhteşem manzarasının tadını çıkarın.

Kuşadası'ndan ayrıldıktan sonra kıyı şeridini takip ederek Didim'e ulaşın. Didim, tarihin en büyük kehanet merkezlerinden biri olan Apollon Tapınağı'na ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Altınkum Plajı'nda güneşin ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Didim'den sonra Milas'ı ziyaret edin. Milas, Karya uygarlığının başkenti olan Herakleia Antik Kenti'ne ve bölgenin zeytin yetiştiriciliğinin merkezi olan Söke'ye yakındır.

Güzergahınızın bir sonraki durağı, Türkiye'nin en güzel koylarından biri olan Gökova Körfezi'dir. Körfezde yüzün, şnorkelle yüzün veya sakin sularında yelken yapın. Körfez manzaralı beldelerde konaklayarak huzurlu bir kaçamak yaşayın.

Gökova Körfezi'nden ayrıldıktan sonra Marmaris'e uğrayın. Marmaris, yat limanları, hareketli gece hayatı ve çevresindeki doğal güzellikleriyle ünlü bir sahil kasabasıdır. İçmeler ve Turunç gibi çevre beldelerini keşfederek tatilinizi zenginleştirin.

Marmaris'ten sonra son durağınız olan Fethiye'ye doğru yola çıkın. Fethiye, Ölüdeniz Lagünü, Kelebekler Vadisi ve Babadağ gibi doğa harikalarına ev sahipliği yapan çarpıcı bir kasabadır. Yamaç paraşütü, tekne turları ve doğa yürüyüşü gibi aktivitelerle tatilinizi unutulmaz kılın.

Fethiye'ye yakın Hisarönü ve Göcek gibi beldeler de dinlenmek ve bölgenin güzelliklerini keşfetmek için idealdir. Dalyan, Caretta caretta kaplumbağalarının yuva yaptığı İztuzu Plajı ile ünlüdür.

Bu büyüleyici yolculuk boyunca {izmir fethiye arası gezilecek yerler}, {fethiye izmir arası gezilecek yerler}, {izmirden fethiye'ye giderken gezilecek yerler}, {izmir fethiye yolu üzerinde gezilecek yerler}, {kuşadası fethiye arası gezilecek yerler} ve {didim fethiye arası gezilecek yerler} hakkında daha fazlasını öğrenebilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: lethe_57

meraba arkadaşlar.
    güzergahı ekledim.

9 günde 4 ana konaklama yeri seçmek istiyoruz, ters bir durum olursa ara konaklama yerinde de kalabiliriz.
    sizce anakonaklama yerimiz neresi olmalıdır? buralarda kesin görmemiz gereken yerler neresidir?

güzergah:

büyük foto :https://store.donanimhaber.com/f5/f5/d1/f5f5d17fbb195c18d1c48cb2323fafa7.jpg

İzmirliyim.. Çeşme Kuşadası ve Didim den nefret ediyorum .. buralar hakkında yorum yapmayacağım..

sana illaki yapılması gerekenleri yazacağım..

1-Bodrum dan sonra Marmaris tarafına giderken sakın kestirme diyerek Mumcular-Demirciler taraflarından gideyim deme.. yol kestirme gibi gözükmesine rağmen acaip kıvrımlı virajlı.. Bodrumdan Yatağan istikametinden Gökova Marmaris güzergahını izle.. GPS muhakkak olsun.. Gökova rampasından aşağı inişte yolun ortasına set yapmışlar , arabanı kenara çekip manzara izleyemiyorsun artık ( sadece iniş sırasında tek manzara izleme yeri var ) Manzara izlemek için illaki SEYİRTEPE de 20 dk nı ayır.. bu manzarayı izlemeden geçersen bilmiyorum artık ne demeli.. koordinatı.

K37.07076' D28.33964'

2-Bodrumdan sonraki durağın illaki Akyaka olmalı..( zaten yolunun üzeri ) Akyakada gezebileceğin yerler var ama olmaz ise olmaz illaki Akyaka-Azmakta tekne turu yapmalısın.. kişi başı 5 TL.. en fazla 45 dk sürüyor.. tekne kapatayım dersen 40 TL ye pazarlıkla kapatırsın.. suyu sodalı ..soğuk.. kendine güneniyor isen uygun bir yerde yüzersin.. sadece gösterilen yerde yüzersin.. dere akıntılı.. ama böyle doğal akvaryum yok.. illaki yapılmalı..

birde... Sedir adası nı gör.. ( kleopatra ablamın adasıymış.. )

3- Marmaris e gidersen Kızkumunu görmediysen illaki gör... Marmaris de başkada tavsiyem yok.. haaa gece hayatı çılgındır..oralara girmeyeyim..

4- Datça ya gidersen : datça merkezi ufak sessiz sakin bir yerdir.. yakın civarlarında acaip güzellikte plajları vardır.. Marmaris ten datça arası 71 km olup.. eskiden 2 saat gibi alıyordu.. yollar düzeltildi diye biliyorum.. belki 1,5 saat gibi gidilir.. bir alternatif te Bodrum dan feribot ile Datça ya geçip bu şstşkametten kızkumu.. Marmaris.. Akyaka olabilir.. karar sizin..

5- daha önce gitmediyseniz.. illaki Dalyan a gidilecek.. tekne turu yapılacak..
    İztuzu plajına giderseniz dönüşte yol üzerinde NARDANESİ' nde erişteli köfte menüsü yenecek !!! en son menü 15 TL idi.. inanın verdiğiniz paraya fazlası ile değecek..

Dalaman'a giderseniz Sarıgerme plajına gidebilirsiniz.. belli bir yerde arabanızı parkedeceksiniz.. sizi traktör römorku ile alıp plaja bırakacaklar... sanırım bir kişi.. 2 TL gibi..
    6- Köycegiz de.. Beyobası Yuvarlakçay a .. Topgözü restaurant a gidilecek..!!!! fırında alabalık yada tandır yenilecek.. üzerine sigara ile ya çay yada kahve illaki içilecek..
    7- Fethiye ye gelmeden önce Göcek var.. Vallahi 12 adalar tekne turu yapmadan Göcek ten geçilmez.. 1 gece konaklarız derseniz size apart ve tekne öneririm.. ama teknede yer varmıdır o şansınıza...
    8- Fethiye de plajlara karışmam.. Saklıkent e gidecekseniz.. macera severim. 150 metre yamaç inerim.. 300 metre dereden yürüyüm..ama sonunda da buz gibi bir şelalenin altına girerim derseniz.. Gizlicennet diye bir yer tarif edebilirim..

kaç kişilik ailesiniz.. aklınıza takılan olursa yardımcı olurum.. bu hafta izinliyim.. millete laf yetiştiriyorum buradan :)) geçen hafta Akyaka dan bir başladım.. fethiyeden çıktım da :)) eylülde eşim ile Köprülü kanyon-Manavgat planım var.. Çocuklar Babaannelerinde

• maestro35 çok teşekkür ederim. süper bilgiler, işte budur dediğim bilgiler vermişsin.
    eşim,ben, birde aynı yaşta arkadaşımla çıkıyoruz arabayla.
    9 gün planladık. bölgeyi hiç bilmiyorduk, sayende kafamızda rota oluştu.
    biz bide 9 günlük gezide 4 ana konaklama yeri seçmeyi düşünüyoruz.ara konaklama yerleride olacak ama.. ana konaklamaları nereyi seçersek doğa keyfi için en uygun yer olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

quote:

meraba arkadaşlar.
    güzergahı ekledim.

güzergah:

İzmirliyim.. Çeşme Kuşadası ve Didim den nefret ediyorum .. buralar hakkında yorum yapmayacağım..

1-Bodrum dan sonra Marmaris tarafına giderken sakın kestirme diyerek Mumcular-Demirciler taraflarından gideyim deme.. yol kestirme gibi gözükmesine rağmen acaip kıvrımlı virajlı.. Bodrumdan Yatağan istikametinden Gökova Marmaris güzergahını izle.. GPS muhakkak olsun.. Gökova rampasından aşağı inişte yolun ortasına set yapmışlar , arabanı kenara çekip manzara izleyemiyorsun artık ( sadece iniş sırasında tek manzara izleme yeri var ) Manzara izlemek için illaki SEYİRTEPE de 20 dk nı ayır.. bu manzarayı izlemeden geçersen bilmiyorum artık ne demeli.. koordinatı.

K37.07076' D28.33964'

2-Bodrumdan sonraki durağın illaki Akyaka olmalı..( zaten yolunun üzeri ) Akyakada gezebileceğin yerler var ama olmaz ise olmaz illaki Akyaka-Azmakta tekne turu yapmalısın.. kişi başı 5 TL.. en fazla 45 dk sürüyor.. tekne kapatayım dersen 40 TL ye pazarlıkla kapatırsın.. suyu sodalı ..soğuk.. kendine güneniyor isen uygun bir yerde yüzersin.. sadece gösterilen yerde yüzersin.. dere akıntılı.. ama böyle doğal akvaryum yok.. illaki yapılmalı..

3- Marmaris e gidersen Kızkumunu görmediysen illaki gör... Marmaris de başkada tavsiyem yok.. haaa gece hayatı çılgındır..oralara girmeyeyim..

4- Datça ya gidersen : datça merkezi ufak sessiz sakin bir yerdir.. yakın civarlarında acaip güzellikte plajları vardır.. Marmaris ten datça arası 71 km olup.. eskiden 2 saat gibi alıyordu.. yollar düzeltildi diye biliyorum.. belki 1,5 saat gibi gidilir.. bir alternatif te Bodrum dan feribot ile Datça ya geçip bu şstşkametten kızkumu.. Marmaris.. Akyaka olabilir.. karar sizin..

İztuzu plajına giderseniz dönüşte yol üzerinde NARDANESİ' nde erişteli köfte menüsü yenecek !!! en son menü 15 TL idi.. inanın verdiğiniz paraya fazlası ile değecek..

Dalaman'a giderseniz Sarıgerme plajına gidebilirsiniz.. belli bir yerde arabanızı parkedeceksiniz.. sizi traktör römorku ile alıp plaja bırakacaklar... sanırım bir kişi.. 2 TL gibi..
    6- Köycegiz de.. Beyobası Yuvarlakçay a .. Topgözü restaurant a gidilecek..!!!! fırında alabalık yada tandır yenilecek.. üzerine sigara ile ya çay yada kahve illaki içilecek..
    7- Fethiye ye gelmeden önce Göcek var.. Vallahi 12 adalar tekne turu yapmadan Göcek ten geçilmez.. 1 gece konaklarız derseniz size apart ve tekne öneririm.. ama teknede yer varmıdır o şansınıza...
    8- Fethiye de plajlara karışmam.. Saklıkent e gidecekseniz.. macera severim. 150 metre yamaç inerim.. 300 metre dereden yürüyüm..ama sonunda da buz gibi bir şelalenin altına girerim derseniz.. Gizlicennet diye bir yer tarif edebilirim..

kaç kişilik ailesiniz.. aklınıza takılan olursa yardımcı olurum.. bu hafta izinliyim.. millete laf yetiştiriyorum buradan :)) geçen hafta Akyaka dan bir başladım.. fethiyeden çıktım da :)) eylülde eşim ile Köprülü kanyon-Manavgat planım var.. Çocuklar Babaannelerinde

maestro35 bende izmirliyim ve önce fethiye sonra marmaris yapmayı planlıyorum.akyakaya mutlaka uğrayacağım aklımda zaten.fethiye de saklı kent ve dalyan çamur banyosunu görmek istiyorum kelebek adası tekne veya tırmanış ile gerçekleşe biliyormuş bu bana gelmez.saklıkent ve dalyan çamur banyosu birbirinden çok uzak mı 1.5 yaşındaki bebekle gidilmesi uygun olur mu.yolda uğramamız gereken başka yer var mı?restoran isimlerini not aldım yolda görürsem duracağım.
    not:bodrum yatağan marmaris yolu 2011 yılında yol yapım çalışması vardı durma şansımız pek yoktu.şimdiki gidişimde bu yolu kullanmıyacağım drekt fethiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clio 1.2 16 v -- 27 Haziran 2013; 20:03:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

quote:

meraba arkadaşlar.
    güzergahı ekledim.

güzergah:

K37.07076' D28.33964'

maestro35 bende izmirliyim ve önce fethiye sonra marmaris yapmayı planlıyorum.akyakaya mutlaka uğrayacağım aklımda zaten.fethiye de saklı kent ve dalyan çamur banyosunu görmek istiyorum kelebek adası tekne veya tırmanış ile gerçekleşe biliyormuş bu bana gelmez.saklıkent ve dalyan çamur banyosu birbirinden çok uzak mı 1.5 yaşındaki bebekle gidilmesi uygun olur mu.yolda uğramamız gereken başka yer var mı?restoran isimlerini not aldım yolda görürsem duracağım.
    not:bodrum yatağan marmaris yolu 2011 yılında yol yapım çalışması vardı durma şansımız pek yoktu.şimdiki gidişimde bu yolu kullanmıyacağım drekt fethiye.

Alıntıları Göster

1,5 yaşındaki Çocuk ile Saklıkent e gitmek uygun değil..

haa.. belki giriş kapısından girdikten sonra kayalardaki tahta yollardan gidip suyun kaynadığı yere gidebilirsiniz.. fakat Saklıkent in macera kısmı buradan başlıyor.. akıntılı ve bazı yerlerden belinizi aşan soğuk bir sudan çelik halat a tutunarak 20 metre kadar geçmek zorundasınız..gerçi o su geçişi sonrası dere içinde yürüyüp yarım saat sonra bıkıp geri döneceksiniz :) ama tekrar hatırlatıyorum 1,5 yaşında çocuk ile geçmek çok büyük hata.. sakın çocuk ile bunu denemeye kalkmayın.. ben 7 yaşında kızımı arkama aldım.. öyle geçtim.. ama ayağım vs kaysaydı Allah korusun.. Dalyan ile Saklıkent arası 105 km.. nerelerde konaklamayı düşünüyorsunuz ?

• quote:

maestro35 çok teşekkür ederim. süper bilgiler, işte budur dediğim bilgiler vermişsin.
    eşim,ben, birde aynı yaşta arkadaşımla çıkıyoruz arabayla.
    9 gün planladık. bölgeyi hiç bilmiyorduk, sayende kafamızda rota oluştu.
    biz bide 9 günlük gezide 4 ana konaklama yeri seçmeyi düşünüyoruz.ara konaklama yerleride olacak ama.. ana konaklamaları nereyi seçersek doğa keyfi için en uygun yer olur?

ben genelde Dalyan ve Fethiye arasında dolandığım için Göcek te konaklamayı tercih ediyorum..

Göcek.. Tekne turu için güzel.. ailecek kalınabilecek 10 numara bir apart bulduk..iki senedir aynı yerde kalıyoruz.. Dalyan tarafına yakın..35 km..

fethiye ölüdeniz e 43 km.. Fethiye merkez e 25 km kadar.. Akyaka azmak a 75 km.. Köycegiz Beyobası Topgözü ne 39 km.. herkese önermiyorum.. siz aile olduğunuz için Göcek i düşünürseniz tekne ve apart önerebilirim.. özelden..

• Orijinalden alıntı: maestro35

1,5 yaşındaki Çocuk ile Saklıkent e gitmek uygun değil..

haa.. belki giriş kapısından girdikten sonra kayalardaki tahta yollardan gidip suyun kaynadığı yere gidebilirsiniz.. fakat Saklıkent in macera kısmı buradan başlıyor.. akıntılı ve bazı yerlerden belinizi aşan soğuk bir sudan çelik halat a tutunarak 20 metre kadar geçmek zorundasınız..gerçi o su geçişi sonrası dere içinde yürüyüp yarım saat sonra bıkıp geri döneceksiniz :) ama tekrar hatırlatıyorum 1,5 yaşında çocuk ile geçmek çok büyük hata.. sakın çocuk ile bunu denemeye kalkmayın.. ben 7 yaşında kızımı arkama aldım.. öyle geçtim.. ama ayağım vs kaysaydı Allah korusun.. Dalyan ile Saklıkent arası 105 km.. nerelerde konaklamayı düşünüyorsunuz ?

ben sabahtan gidip görülecek gezilecek yerleri görüp akşam ölüdenizde kalmayı planlıyorum.ertesi gün akyak azmak ve sonraki gün 3 günlük marmaris tatili ve allah nasip ederse eve dönüş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maestro35, bölgeyi hiç bilmiyorum, 9 gün süremiz olduğu için göcek e inmeye vaktimiz kalır mı bilmiyorum. ama kalırsa tavsiyeni almaya almaya hazırım.

clio 1.2 16 v, nerede konaklayacağımıza bölgeyi bilmediğimiz için karar vermedik. sizin gibi bölgeyi bilenlerden yardım bekliyoruz. tavsiyelere sonuna kadar açığız.

rehberimiz siz olacaksınız :)
  • 15 senedir aralıklarla gidip geldiğim için bi kaç gününü dalyan a ayır zaten 3 günü oraları dolaşmakla geçireceksin; iztuzu plajı,sarıgerme,sarsala koyu,yuvarlak çay,marmaris yolunu takiben şelale... ben marmaris turunç dan sonra dalyan a döndüm dalyan da rota otel var hem uygun hem çok temiz şiddetle tavsiye ederim. saklıkent e gelince yetişkin insan için bile çok riskli çocukla felan sakın haaa..ben bayramdan sonra tekrar dalyan a gitmeyi düşünüyorum orası tatil yeri değil sanki cennet ondan sonra gideceğim yer göcek olsa eşimle beraber tavsiye edilir mi acaba ben de sizlere sorayım...
  • Sadece Marmaris için zaten 10 gün ayırmalısın .
  • bencede didim kuşadası çeşmeyi başka bir yaza erteleyin ve marmaristen başlayın inanın pişman olmayacaksınız 2 yazdır bodrum-olimpos arası geziyoruz hala görülcek yerleri bitiremedik. sırasıyla gördüğümüz yerleri sıralayayım. manavgat şelalesi olimpos, ölüdeniz(kelebekler vadisi tekne turu),fethiye(12 adalar göcek tekne turu),dalyan(tekne turu iztuzu çamur banyosu caunos antık kent köycegız golu),akyaka(azmak turu),marmaris orhaniye kızkumu, marmaris selimiye köyü, bodrum ( tekne turu). hala aynı istikamette görmek istediğim yerler kaş kekova kaputaş saklıkent var anlayacağın gerçekten heryeri görmek istesek 1 ay anca yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nixx

bencede didim kuşadası çeşmeyi başka bir yaza erteleyin ve marmaristen başlayın inanın pişman olmayacaksınız 2 yazdır bodrum-olimpos arası geziyoruz hala görülcek yerleri bitiremedik. sırasıyla gördüğümüz yerleri sıralayayım. manavgat şelalesi olimpos, ölüdeniz(kelebekler vadisi tekne turu),fethiye(12 adalar göcek tekne turu),dalyan(tekne turu iztuzu çamur banyosu caunos antık kent köycegız golu),akyaka(azmak turu),marmaris orhaniye kızkumu, marmaris selimiye köyü, bodrum ( tekne turu). hala aynı istikamette görmek istediğim yerler kaş kekova kaputaş saklıkent var anlayacağın gerçekten heryeri görmek istesek 1 ay anca yeter.

size kesinlikle katılıyorum... şöyle ki..

ben izmir liyim.. ne kuşadasına giderim.. nede çeşme ye.. haa neden ??

Kuşadasında gidilebilecek plajlar zaten parsellenmiş.. paran çok ise güzel bir beach e takılabilirsin.. paran yok ise her türden elemanın takıldıgı plajlarda kilot ve atlet ile yüzen pijama ile karpuz kesen tipler arasında sapık bakışlar eşliginde güzelce güzel bir gün geçirebilirsiniz !!

çeşme desen her yer para tuzagı..

ancak kuşadası kalamaki milli parkına gider ( ilk koydaki o kumsal kısmına zaten giremezsin..igne atsan yere düşmez.. çiş içinde kalırsın ) .. ancak bakir bir koy bulup takılabilirsin. oda çakıl olur birden derinleşir.. çocuklara uygun degildir..

yani.. denize girecegim ben.. ama adam gibi dersen.. Gökova dan öteye illaki sallanacaksın :)

• merhaba,
    çok güzel bilgiler paylaşmışsın maestro35 teşekkürler,
    ben de Eylül'de fethiye-marmaris-datça tatil planı yapmaya çalışıyorum.
    fethiyede konaklama ve tekne turu konusunda yardımcı olabilir misin?
    daha önce saklıkente gittik bu sefer kelebekler vadisini görmek istiyorum.bunun için de tekne turu daha uygun olur diye düşündüm sen ne dersin?
    ayrıca marmariste Kızkumu dışında görülmeye değer yerler var mı?
    ve marmaris ve datça için kalacak yer, güzel yemek mekanı konusunda da bilgi verirsen çok sevinirim.
    teşekkürler @maestro35
  • bazı arkadaşlarda bahsetmiş 1 aya önceye kadar aydın kuşadası civarlarındaydık denize girmek için gittik deniz çok garipti hatta hayatımın en üzücü olayını burda yaşadım girdab mı ne oluşuyormus girdiğimiz bölgede 1 tabela bile yok kabus gibiydi az daha babamı kaybedıyordum ama çok şükür kurtardık yanı diyeceğim arkadaşlar ucuza kacayım diye tatilinizi bnm gibi zehir etmeyin hiç beklediğim gibi değildi bazı arkadaşlar tecrübeli bilgi alarak hareket edin
  • up
  • Sessiz sakin bir yer bakıyorum. Plajı çok kalabalık olmayan( dibimizedeğilde 8-10 metre arayla insanların denize girebildiği bir sahil). Ege tarafları olsun istiyorum. Bu şartlara uygun bir yer varmı egede :)
  • akyaka hakkında bilgisi olan yazabilir mi acaba neler yapılmalı tavsiyeler falan ??

şimdiden teşekkürler iyi forumlar
  • rota güzelmiş ne yaptınız hocam ?
  • Konuyu hortlatmak umarım işe yarar :)

Başka bir konuya daha bu mesajımı yazdım, ve buraya da yazıyorum. Konu başlığı benim rotamın aynısı olduğu için, buradan da yardımlarınızı alabilirim diye düşünüyorum arkadaşlar.

Arkadaşlar Merhaba,

Sakarya'dan yola çıkıp İzmir'e ulaşacağım ve Asıl yolculuğum buradan itibaren başlayacak.

Merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bazı konular var. Bu denli uzun ve konaklamalı ilk tatilimiz olacak eşimle. Yolcuğu arabayla yapacağız ve daha çok kamp kurup devam edeceğiz. İzmir'den Fethiye'ye sürecek olan yolcuğumuz önereceğiniz kamp alanları var mı? Ben bir takım bazı yerlerin notlarını aldım fakat, manzarası güzel olan denize yakın, kamp kurulabilecek sizin bildiğiniz daha farklı noktalar var mıdır? Yada öneriniz var mıdır bu rota üzerinde?.

Rotamız Aşağıdaki gibidir.
    Rota İçin Tıkla

Kendime Bu seyir için bir not defteri oluşturdum ve şöyle bir not aldım.

Ege tarafından yola çıkılıp, olası gidilebilecek yerler.

1- İzmir'e vardığımız ilk gün, dinlenmek için merkezde herhangi bir yerde konaklama yapılabilir. Veya 2 günlük konaklama yapılarak, ilk gün biraz dinlenip gezilir. 2. Gün Delikli Koy'a gidilir ve akşamında yola çıkılır.

Alaçatı'da gezilip görülecek yerler.
    -Hacımemiş sokağındaki antikacıları gezin
    -Çeşme kumrusunu deneyin
    -Yel değirmenlerinden gün batımını izleyin
    -Doyum olmaz Ege mutfağı ve mezeler (Asma Yaprağı ve Yasemin’in Mutfağı )
    -Alaçatı Port

Ayrıca;
    -Dünyaca ünlü sörf merkezlerinde bu sporu yapmadan,
    -Alaçatı Meydanı’nda kabak dolması yemeden,
    -Yel Değirmenlerini görmeden,
    -Antikacılardaki hediyeliklerden almadan,
    -Dutlu Kahve’de oturmadan,
    -Arnavut kaldırımlı sokaklarda sevgilinizle gezmeden,
    -Taş evlerden oluşturulmuş otellerde kalmadan,
    -Plaj partilerine katılmadan,
    -Tekne turu yapmadan,
    -Sakızlı dondurma yemeden,
    -Lavanta sabunu almadan,
    -Sahil kenarında gün batımını izlemeden evinize dönmeyin!

İlk 2 Günlük Gezimizi buradaki alanlar ile geçirebiliriz.

2- Yolumuz Kuşadası'ndan geçerken , günübirlik gezilebilecek yerler

-Güvercinada
    -Zeus Mağarası

3- Didim'de konaklama yapılabilir. Burada uygun ve güzel bir yer bulunarak çadır kurulabilir.

Olası yerler;
    -Tavşan Burnu Tabiat Parkı (wc, duş, elektrik, marketi var.)

Didim'de şuan burayı bulabildim, yine bir araştırma yapılabilir.

4- Bodrum Yolumuzun üzeri, fakat biraz içeride kalıyor. Bodrumu gerçekten gezip görmeye değer yerler var mıdır bu konu tartışılır? Bodruma girmez isek, yolumuz Muğla'ya çıkacak.

Bodrum'da Güvercinlik bölgesinde kamp öneriliyor.

5- Muğla için gezi planımız şöyle olabilir. Ayrıca Bodrum'a uğramaz isek, uzun bir yolculuk olacağı için 1 günlük konaklama yeri olarak Muğla etrafı tercih edilebilir.
    - Sakar Seyir Terası (Manzara ve keyif çayı için)
    - Akyaka'da gezilecek yerler bakılabilir. Ayrıca Azmak'ta tekne turu yapılması kesinlikle öneriliyor.
    - Kurubük
    - Sedir Adası
    - Çubucak Orman Kampı (Çadır Kurulabilir - İnternet, wc, duş, bulaşıkhane, yiyecek)
    - Kızkumu Plajı, Görmek için
    - Akyaka Orman Kampı (Konaklama İçin)
    - Dalyan Camping (Konaklama İçin)

Muğla içinde konaklama yapmak istemezsek, Fethiye'ye doğru yola çıktığımızda Köyceğiz Gölü'nün kenarında konaklama yapmamız gerekiyor. Yada Butik otel tarzı bir şey istersek Ekincik Boutique Hotel de konaklayacağız.

Artık Fethiye'ye doğru yola çıkma vakti.

6- Yarın Fethiye için plan yapacağım :)

Durum böyle arkadaşlar. Sizlerin önerileri nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

Konuyu hortlatmak umarım işe yarar :)

Başka bir konuya daha bu mesajımı yazdım, ve buraya da yazıyorum. Konu başlığı benim rotamın aynısı olduğu için, buradan da yardımlarınızı alabilirim diye düşünüyorum arkadaşlar.

Arkadaşlar Merhaba,

Sakarya'dan yola çıkıp İzmir'e ulaşacağım ve Asıl yolculuğum buradan itibaren başlayacak.

Merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bazı konular var. Bu denli uzun ve konaklamalı ilk tatilimiz olacak eşimle. Yolcuğu arabayla yapacağız ve daha çok kamp kurup devam edeceğiz. İzmir'den Fethiye'ye sürecek olan yolcuğumuz önereceğiniz kamp alanları var mı? Ben bir takım bazı yerlerin notlarını aldım fakat, manzarası güzel olan denize yakın, kamp kurulabilecek sizin bildiğiniz daha farklı noktalar var mıdır? Yada öneriniz var mıdır bu rota üzerinde?.

Rotamız Aşağıdaki gibidir.
    Rota İçin Tıkla

Kendime Bu seyir için bir not defteri oluşturdum ve şöyle bir not aldım.

Ege tarafından yola çıkılıp, olası gidilebilecek yerler.

1- İzmir'e vardığımız ilk gün, dinlenmek için merkezde herhangi bir yerde konaklama yapılabilir. Veya 2 günlük konaklama yapılarak, ilk gün biraz dinlenip gezilir. 2. Gün Delikli Koy'a gidilir ve akşamında yola çıkılır.

Alaçatı'da gezilip görülecek yerler.
    -Hacımemiş sokağındaki antikacıları gezin
    -Çeşme kumrusunu deneyin
    -Yel değirmenlerinden gün batımını izleyin
    -Doyum olmaz Ege mutfağı ve mezeler (Asma Yaprağı ve Yasemin’in Mutfağı )
    -Alaçatı Port

Ayrıca;
    -Dünyaca ünlü sörf merkezlerinde bu sporu yapmadan,
    -Alaçatı Meydanı’nda kabak dolması yemeden,
    -Yel Değirmenlerini görmeden,
    -Antikacılardaki hediyeliklerden almadan,
    -Dutlu Kahve’de oturmadan,
    -Arnavut kaldırımlı sokaklarda sevgilinizle gezmeden,
    -Taş evlerden oluşturulmuş otellerde kalmadan,
    -Plaj partilerine katılmadan,
    -Tekne turu yapmadan,
    -Sakızlı dondurma yemeden,
    -Lavanta sabunu almadan,
    -Sahil kenarında gün batımını izlemeden evinize dönmeyin!

İlk 2 Günlük Gezimizi buradaki alanlar ile geçirebiliriz.

2- Yolumuz Kuşadası'ndan geçerken , günübirlik gezilebilecek yerler

-Güvercinada
    -Zeus Mağarası

3- Didim'de konaklama yapılabilir. Burada uygun ve güzel bir yer bulunarak çadır kurulabilir.

Olası yerler;
    -Tavşan Burnu Tabiat Parkı (wc, duş, elektrik, marketi var.)

Didim'de şuan burayı bulabildim, yine bir araştırma yapılabilir.

4- Bodrum Yolumuzun üzeri, fakat biraz içeride kalıyor. Bodrumu gerçekten gezip görmeye değer yerler var mıdır bu konu tartışılır? Bodruma girmez isek, yolumuz Muğla'ya çıkacak.

Bodrum'da Güvercinlik bölgesinde kamp öneriliyor.

5- Muğla için gezi planımız şöyle olabilir. Ayrıca Bodrum'a uğramaz isek, uzun bir yolculuk olacağı için 1 günlük konaklama yeri olarak Muğla etrafı tercih edilebilir.
    - Sakar Seyir Terası (Manzara ve keyif çayı için)
    - Akyaka'da gezilecek yerler bakılabilir. Ayrıca Azmak'ta tekne turu yapılması kesinlikle öneriliyor.
    - Kurubük
    - Sedir Adası
    - Çubucak Orman Kampı (Çadır Kurulabilir - İnternet, wc, duş, bulaşıkhane, yiyecek)
    - Kızkumu Plajı, Görmek için
    - Akyaka Orman Kampı (Konaklama İçin)
    - Dalyan Camping (Konaklama İçin)

Muğla içinde konaklama yapmak istemezsek, Fethiye'ye doğru yola çıktığımızda Köyceğiz Gölü'nün kenarında konaklama yapmamız gerekiyor. Yada Butik otel tarzı bir şey istersek Ekincik Boutique Hotel de konaklayacağız.

Artık Fethiye'ye doğru yola çıkma vakti.

6- Yarın Fethiye için plan yapacağım :)

Durum böyle arkadaşlar. Sizlerin önerileri nedir?

merhaba, tatiliniz nasıl geçti, fethiyede neler yaptınız acaba ?tavsiylerinizi merakla bekliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.