< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethe_57 -- 27 Haziran 2013; 11:30:35 > |
Çeşme'den Fethiye'ye Geze Geze Tatil Planı
İzmir'in gözdesi Çeşme'den Muğla'nın incisi Fethiye'ye uzanan yol, doğal güzellikler, tarihi hazineler ve kültürel mirasla dolu büyüleyici bir güzergahtır. Bu keyifli yolculuğunuzda keşfedebileceğiniz pek çok yer bulunmaktadır.
İlk durağınız, Çeşme'nin hemen kuzeyindeki tarihi liman şehri Kuşadası olabilir. Burada Efes Antik Kenti'nin kalıntılarını ziyaret ederek antik çağın büyüsüne kapılın. Sahil şeridinde yürüyüş yaparak Ege Denizi'nin muhteşem manzarasının tadını çıkarın.
Kuşadası'ndan ayrıldıktan sonra kıyı şeridini takip ederek Didim'e ulaşın. Didim, tarihin en büyük kehanet merkezlerinden biri olan Apollon Tapınağı'na ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Altınkum Plajı'nda güneşin ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.
Didim'den sonra Milas'ı ziyaret edin. Milas, Karya uygarlığının başkenti olan Herakleia Antik Kenti'ne ve bölgenin zeytin yetiştiriciliğinin merkezi olan Söke'ye yakındır.
Güzergahınızın bir sonraki durağı, Türkiye'nin en güzel koylarından biri olan Gökova Körfezi'dir. Körfezde yüzün, şnorkelle yüzün veya sakin sularında yelken yapın. Körfez manzaralı beldelerde konaklayarak huzurlu bir kaçamak yaşayın.
Gökova Körfezi'nden ayrıldıktan sonra Marmaris'e uğrayın. Marmaris, yat limanları, hareketli gece hayatı ve çevresindeki doğal güzellikleriyle ünlü bir sahil kasabasıdır. İçmeler ve Turunç gibi çevre beldelerini keşfederek tatilinizi zenginleştirin.
Marmaris'ten sonra son durağınız olan Fethiye'ye doğru yola çıkın. Fethiye, Ölüdeniz Lagünü, Kelebekler Vadisi ve Babadağ gibi doğa harikalarına ev sahipliği yapan çarpıcı bir kasabadır. Yamaç paraşütü, tekne turları ve doğa yürüyüşü gibi aktivitelerle tatilinizi unutulmaz kılın.
Fethiye'ye yakın Hisarönü ve Göcek gibi beldeler de dinlenmek ve bölgenin güzelliklerini keşfetmek için idealdir. Dalyan, Caretta caretta kaplumbağalarının yuva yaptığı İztuzu Plajı ile ünlüdür.
Bu büyüleyici yolculuk boyunca {izmir fethiye arası gezilecek yerler}, {fethiye izmir arası gezilecek yerler}, {izmirden fethiye'ye giderken gezilecek yerler}, {izmir fethiye yolu üzerinde gezilecek yerler}, {kuşadası fethiye arası gezilecek yerler} ve {didim fethiye arası gezilecek yerler} hakkında daha fazlasını öğrenebilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.