Şimdi Ara

Çeşme suyu ile çay yapılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
12.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arbuzik

bizimkiler arıtma cihazı almışlar. evet çeşme suyuyla yapılan çay daha koyu oluyor ama izmirin suyu malum

arıtma cihazlarına ben karşıyım. damacana veya varil ile neyse işte dışarıdan su al daha iyi. bu arıtıcıların suyun içerisindeki mineralleri neye göre ayırt ettiği
    ve bu filtrelemedeki görevini yaparken ne kadar başarılı olacağı ve süresi konusunda şüphem var. tahlil yaptırılmasını öneririm.
    kısa vadede belki sorununu göremeyebilirsiniz ama uzun vadede zararı dokunabilir. (şeklinde düzeltme yapalım. cihazlara hayır. )

çeşme suyu kaynatılınca çay suyu olarak kullanılır tabi. önemli olan çayın maddesi. sudan suya tad ve renk veren sürüyle çay maddesi var. ne kullandığına bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 3 Mart 2010; 0:20:15 >

• Biz çayda çeşme suyu kullanıyoruz.Damacana su kullanılınca çay iyi olmuyor ,çeşme suyundan daha iyi çay yapılabiliyor.
  • Burak şu soruyu sorarken okuduğun(!) bölümden utan

(!): Tamam biliyoruz okula gelmiyosun ama yine de o bölümün öğrencisisin
  • kahvehanedeki adamlar hep çeşme kullanıyor.formül basit suyu iki kere kaynatıp dinlendirdinmi tadı ve rengi harika bir çay çıkıyo ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maharaja

kahvehanedeki adamlar hep çeşme kullanıyor.formül basit suyu iki kere kaynatıp dinlendirdinmi tadı ve rengi harika bir çay çıkıyo ortaya.

kaynamış sudan ne kahve iyi olur ne çay. hatta su kaynamaya yaklaşınca ama tam kaynamadan demlenirse, çay o zaman tam lezzetli ve tadında olur.

suyu arıtma cihazından geçiricen ve 1-2 gün dinlendirip üstte anlattığım gibi demlersen iyi olur ama her yerin suyundan iyi çay olmaz. mesela tren yolculuğu yaparsanız kesin çay için. çünkü onlar hangi suyun en iyi sonuç verdiğini bilip, orda durakladıklarında suyu depolarlar ve çay çok lezzetli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_Frr3STylE

damacana gördügünde kendini kontrol edemiyorsan 5lt al ama bi sıkıntı yoksa damacana su söyle hem uzun süre gider hemde hamallığından kurtulursun..Ayrıca çeşme suyundan çay demlemenin hiçbi zararı olmaz..Sadece çaydanlıga zararı olur zamanla kireçlenme oluşur.Oda büyük bi problem degil , için rahat olsun çeşme suyuyla demle çayını

• damacanalara güvenemiyo adam artık
  • Ben bu zamana kadar hep çeşme suyu ile çay yapmışımdır. Zaten suyu kaynatıyorsun içinde mikrop filan kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Orijinalden alıntı: dark_Frr3STylE

damacana gördügünde kendini kontrol edemiyorsan 5lt al ama bi sıkıntı yoksa damacana su söyle hem uzun süre gider hemde hamallığından kurtulursun..Ayrıca çeşme suyundan çay demlemenin hiçbi zararı olmaz..Sadece çaydanlıga zararı olur zamanla kireçlenme oluşur.Oda büyük bi problem degil , için rahat olsun çeşme suyuyla demle çayını

• Malatya da mis gibi yapılıyor.bizim suyumuz temiz
  • eğer istanbulda isen o suyla el yıkamak bile hoşuma gitmiyo , ama kocaeline gelen su iyi gibi . Biz çayı çeşmeden , normal içtiğimizi şişeden içeriz
  • Malatyalılar sarmış Allah verede Akçadağlı değilsinizdir umarım.
    Malatyada sular temiz ve ayrıca ona para vermemize gerek kalmıyor çok şükür.

Şehirden şehire değişir o iş , ama kaynattıgın için sorun kalmaz diye düşünüyorum.
  • valla millet yapıyor içiyor hiç de rahatsızlık duymuyor ama bana o klor tadı geldimi anında döküyorum.klor tadı gelmezse sorun yok varsa içemiyorum...
  • Bizim evin musluğundan akan su çok kötü,aşırıda pis kokuyor demir gibi sanki tadıda öyle berbat ama damacana su almaya üşendiğim için arada sırada mecbur içiyorum.çayı ise her zamn musluk suyu ile yaparım :D
  • Çeşme suyu ile yapılan çayın rengi daha canlı ve tadıda nedense güzel oluyor. İçindeki kireçle alakalı demekki.

Erikli su ile yapıyorum çayı hiç rengi ne öyle canlı ve koyu oluyor nede tadı şöyle çay gibi oluyor. Aynı şey diğer kaynak suları içinde geçerli.

Ama Eskieşhirde çeşme suları baya ilaçlı ve kötü olduğundan kullanmak cesaret ister doğrusu. Kalabak su forever
  • valla büyükşehirleri bilmemde biz çeşme suyunu heryerde kullanıyoz bitek küçük bebeğimiz var onda hazır su kullanıyoruz.
  • Çeşme suyundan yapılmış çayı içen bir tiryakiye hazır satılan sularla yapılmış çayı verirseniz
    çok sağlam dayak yersiniz.Gerçi bu kişi büyük olasılıkla karenizlidir yanında da 14 lü vardır sizi büyük ihtimalle furur.

Ben misafirliğie gttiğimde bazı evlerde neden ççayı beğenmediğim ortaya çıktı, demekki bu evlerde çay hazır suyla yapılıyor.
    Tadı ondan bi acayip oluyor.
  • Biz yıllardır yapıyoruz içme suyu olarakta çeşme suyu kullanıyoruz ama nerede yaşadığın ve oranın suyunun içilip içilmediği çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

biz evde hep çeşme suyu kullanıyoruz. Damacana su sokmuyoruz eve. İçeceğimiz suyu da dinlendiriyoruz şişelerde.

yazıklar olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: j4kkas

quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

biz evde hep çeşme suyu kullanıyoruz. Damacana su sokmuyoruz eve. İçeceğimiz suyu da dinlendiriyoruz şişelerde.

yazıklar olsun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.