Şimdi Ara

Çeşme suyu ile çay yapılır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
12.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çeşme suyuyla yaparız bizde,normal damacana sudan daha güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: j4kkas

quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

biz evde hep çeşme suyu kullanıyoruz. Damacana su sokmuyoruz eve. İçeceğimiz suyu da dinlendiriyoruz şişelerde.

yazıklar olsun.

• Sudan çok, suyu evine getiren borular sorun olur. Özellikle eski binalarda sular 1 gün kesik olsun, sular gelince musluğu ilk açtığında bir süre oldukça paslı su akar.

Tabi böyle söylüyorum ama evde çay yaparken musluk suyu kullanıyorum genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

quote:

Orijinalden alıntı: j4kkas

quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

biz evde hep çeşme suyu kullanıyoruz. Damacana su sokmuyoruz eve. İçeceğimiz suyu da dinlendiriyoruz şişelerde.

yazıklar olsun.

Arkadaş ayrımcılığa vurgu yapmış sanırım yazıklar olsun diye..Sonuçta hepsi su bir suyu sırf başına damacana geliyor diye dışlamak olmaz dimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

Malatyada öyle bi yapılırki hatta çeşme suyu içiliyor:D

Ne güzel ama suyumuz . Burda hastalık olduğu zaman bile içtik hiçbirşey olmadı. Kaynatırsan hiçbir problem olmaz.
  • bizim Bursa da millet çeşmeden içer, aslında bi 10 yıl önce bizde içiyorduk ama su hakkaten güzeldi o zamanlar, sonradan sonraya suyun resmen tadı bozuldu böyle tuhaf bi hal aldı ama hala alışkanlıkları olanlar çeşmeden içer, ben içemiyorum. annem de çayı,çorbayı çeşmeden yapar ama çaydanlık feci kireç oluyor. eğer yaparsan o kireçleri kazıma temizleme bi süre sonra belli bi tabaka oluşuyor ondan sonra çoğalmıyor kireç tutmaz oluyor daha iyi yani
  • "Çeşme suyuyla demlenen çayın tadı, Citizen'in programladığı forum sayfalarında gezerken alınan tada benzer."
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

"Çeşme suyuyla demlenen çayın tadı, Citizen'in programladığı forum sayfalarında gezerken alınan tada benzer."

• İstanbulda çesme suyundan çay yapınca tadı değişik oluyor belli ediyor çeşmesuyu olduğunu hazır sularda öyle değil.Diğer illerin çeşme suyunu bilmiyorum tabi.
  • Hort olacak ama icinde bulundugum jenerasyon aklini kacirmis. Ulan damacana suyuyla cay mi olur. 35 senedir kahvecilik yapiyor babam duymadim daha. maliyetten de degil cayin rengi cikmiyor tadi cikmiyor damacanada. Cay dedigin porselen demlikte cesme suyuyla demlenir. damacana suyundan cay icmem. arap yagi bol bulmus...
  • hort
  • çeşme suyunun tadı çok bulanık
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

Malatyada öyle bi yapılırki hatta çeşme suyu içiliyor:D

Malatya'nın toprağı bile yenir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robin Hood

şehrine göre de değişir. her şehrin çeşme suyu kalitesi farklı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.