Şimdi Ara

Çeşme suyu ile çay yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
12.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar hastayım ve sürekli sıcak şeyler içiyorum. Dolayısı ile sürekli 5 litrelik sulardan alıp taşıyorum eve. Çeşme suyu kullansam bir zararı olur mu?

• Rengi iyi olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: general222

Rengi iyi olmuyor
    olmaz kaynatıyosun sonuçta zamanla çaydanlık kireçleniyo haberin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrPinkFloyd

Alıntıları Göster
    5Lik almaktansa eve damacana söylesen?
  • quote:

Alıntıları Göster
    19 lt damacana su alsana hem taşımassın
  • quote:

Alıntıları Göster
    olur kardeşim her türlü olur..kaynadığı için mikrop kalmaz içinde..ben hep öyle yapıorum bişeyde olduğu yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ssg V

olur kardeşim her türlü olur..kaynadığı için mikrop kalmaz içinde..ben hep öyle yapıorum bişeyde olduğu yok

Alıntıları Göster
    Mikropları öldürmüş olsan bile (ki kettle'da falan kısa süre kaynıyor su) kimyasallar kalır. Ben damacana suyu kullanıyorum. Kafam daha rahat oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amorph

Mikropları öldürmüş olsan bile (ki kettle'da falan kısa süre kaynıyor su) kimyasallar kalır. Ben damacana suyu kullanıyorum. Kafam daha rahat oluyor.

Alıntıları Göster
    bizimkiler de tam tersini düşünüyor. annem hastaydı, damacana sudan çay yaptım, rengi açık oldu, beğendiremedim. sonra çeşme suyu ile yaptım, rengi tam oldu ama benim hiç içime yatmadı. meğer yıllardır çeşme suyundan yapılan çayı içiyormuşum. hala da annem ısrarla damacana sudan çay yapmayı reddediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

bizimkiler de tam tersini düşünüyor. annem hastaydı, damacana sudan çay yaptım, rengi açık oldu, beğendiremedim. sonra çeşme suyu ile yaptım, rengi tam oldu ama benim hiç içime yatmadı. meğer yıllardır çeşme suyundan yapılan çayı içiyormuşum. hala da annem ısrarla damacana sudan çay yapmayı reddediyor.

Alıntıları Göster
    kendimi bildim bileli. çeşme suyundan çay demlenir diye bilirim.

çeşme suyunu içen bile var.. çay demlemiş çok mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

Alıntıları Göster
    şehrine göre de değişir. her şehrin çeşme suyu kalitesi farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robin Hood

şehrine göre de değişir. her şehrin çeşme suyu kalitesi farklı.

Alıntıları Göster
    biz evde hep çeşme suyu kullanıyoruz. Damacana su sokmuyoruz eve. İçeceğimiz suyu da dinlendiriyoruz şişelerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssg V

Alıntıları Göster
    damacana gördügünde kendini kontrol edemiyorsan 5lt al ama bi sıkıntı yoksa damacana su söyle hem uzun süre gider hemde hamallığından kurtulursun..Ayrıca çeşme suyundan çay demlemenin hiçbi zararı olmaz..Sadece çaydanlıga zararı olur zamanla kireçlenme oluşur.Oda büyük bi problem degil , için rahat olsun çeşme suyuyla demle çayını

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

Ama Kutsal Damacana olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuksel824 -- 2 Mart 2010; 23:50:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.İ.M

damacana gördügünde kendini kontrol edemiyorsan 5lt al ama bi sıkıntı yoksa damacana su söyle hem uzun süre gider hemde hamallığından kurtulursun..Ayrıca çeşme suyundan çay demlemenin hiçbi zararı olmaz..Sadece çaydanlıga zararı olur zamanla kireçlenme oluşur.Oda büyük bi problem degil , için rahat olsun çeşme suyuyla demle çayını

Alıntıları Göster
    Malatyada öyle bi yapılırki hatta çeşme suyu içiliyor:D

• quote:

Orijinalden alıntı: yuksel824

quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

Ama Kutsal Damacana olsun!

Alıntıları Göster
    DH'nin yüce divanı herşeyi bilir dediler?Kandırıldık mı şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

DH'nin yüce divanı herşeyi bilir dediler?Kandırıldık mı şimdi?

Alıntıları Göster
    suyu kaynattığında bir zararı kalmaz. ölmezsin yani

fakat erikli, aytaç gibi bir su ile yaptığın çaya benzemesini de bekleme

• quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

ne alaka yapmayın hocam eskiden erikli aytaç su'mu varmış yapma gözünü seveyim ya..Anneleriniz, Ananeniz, babaneniz bu sularla mı çay demliyor size!! Gittiginiz bi cafede veya kahvehanede size damacana suyla demlenmiş çaymı veriliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: T.İ.M

quote:

ne alaka yapmayın hocam eskiden erikli aytaç su'mu varmış yapma gözünü seveyim ya..Anneleriniz, Ananeniz, babaneniz bu sularla mı çay demliyor size!! Gittiginiz bi cafede veya kahvehanede size damacana suyla demlenmiş çaymı veriliyor

Alıntıları Göster
    Herkes kapitalizmden şikayet eder fakat her oluşan sektöründe müşterisi hazırdır misal Ankara kışın su bol old için kızılırmak suyu verilmiyor şebekeye ve su gayet güzel. Millet birbirine ERİKLİ içiyoz bis diyebilmek için damacana alıyor yaw. sanki onla büyüdün

• quote:

Orijinalden alıntı: oneMoreCupofCoffee

Herkes kapitalizmden şikayet eder fakat her oluşan sektöründe müşterisi hazırdır misal Ankara kışın su bol old için kızılırmak suyu verilmiyor şebekeye ve su gayet güzel. Millet birbirine ERİKLİ içiyoz bis diyebilmek için damacana alıyor yaw. sanki onla büyüdün

Alıntıları Göster
    bizimkiler arıtma cihazı almışlar. evet çeşme suyuyla yapılan çay daha koyu oluyor ama izmirin suyu malum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_Frr3STylE

quote:

anneannem giresun da tertemiz su ile demleyip veriyor. annem sadece sabah çaylarını musluk suyu ile yapar. kahvede bilerek ve isteyerek o mayhoş çayı içerim. onun havası ayrıdır.

devir değişiyor arkadaşım. 15 milyonluk şehirde temiz su olmaz. git bi gün etrafını dolaş o istanbula su sağlayan yerin. çeşmeye 5 metre yaklaşmazsın bile artık...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.