normalde elimde anakart vardı e6550 ile senelerdir sorunsuz kullandığım. 2x1 ocz 1066 mhz ramlerim vardı. aynı ramlerden 2x1 daha aldım geçenlerde ve pc açılmamaya slot değişimleri ile açarken rest atması dıt dıt dıt ötme sorunları ile karşılaştım. sonra slotları teker teker denediğimde gene olmadı. bu zamana kadar hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştım. elimde ayrıca asus p5b vardı üstünde de e6420 var. işlemcileri çıkartmadan sisteme anakartı taktım 4x1 ramlerin hepsini birden taktim. pc bios ekranında cpu uyarısı verdi F1 ile geçtim pc açıldı ramlerin tamamını görüyor pc. ben de madem anakartta ram sıkıntısı olmadı bunu kullanayım dedim. işlemcileri değiştirir. asus anakarda e6550 yi takarım sonra birde format attım mı yola devam. bu işlemleri güzelcene yaptım ama o f1'e basarak geçtiğim cpu uyarısını aldım. nette araştırdım bios güncellemesi yapın demiş herkes.
şimdi bios güncellemesi için program varmış Windows ustunden bios'a girmeden hallediliyormuş. asus sitesinde p3b için bios'un en güncel sürümü 2014. diyor indirdim onu. fakat programı bulamadım gözümden kaçıyor büyük ihtimal. 1 bu programı destek bölümünde nerde. 2. bios un son sürümünü mü yükliyim yoksa beta olmayan sondan bir önceki sürümünü mü???