Bildirim
Cevap: c++ örnekleri
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Yapabildiğin kadarını buraya at yardımcı olurum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
#include <stdio.h>
#include <math.h>
int main()
{
int no;
printf("Koltuk no giğriniz\n");
scanf("%d",&no);
// 44 kişilik otobüs her sırada 4 koltuk bulunmaktadır
if( no 4==41 ){// burda sol cam tarafı olduğu için 1 den 4 er 4 er artarak 41 e kadar gidecek
printf("Sol cam kenarı);
}
else if( no 4==42 ){// burda sol koridor olduğu için 2 den 4 er 4 er artarak 42 e kadar gidecek
printf("sol koridor");
}
else if( no 4==43 ){// burda sağ koridor olduğu için 3 den 4 er 4 er artarak 43 e kadar gidecek
printf("sağ koridor");
}
else if(no 4==44){// burda sağ cam tarafı olduğu için 4 den 4 er 4 er artarak 44 e kadar gidecek
printf("sağ cam kenarı")
}
else{
printf("böyle bir koltuk yok");
}
return 0;
}
bu şekilde yaptım devamını yapamıyorum lütfen yardım edin
-
Dostum mantik dogru ama moduler aritmetik kullanman lazim:
asagidaki gibi dusunursen 4 e bolumunden 1 kalirsa sag pencere 2 kalirsa sag koridor vs vs.... tam bolunurse sol pencere kenari olacak
12 34
56 78
#include <stdio.h>
#include <math.h>
int main()
{
int no;
printf("Koltuk no giriniz\n");
scanf("%d",&no);
// 44 kisilik otobü sirada 4 koltuk bulunmaktadir
if(no > 0 && no <= 44){
if( no % 4 ==1 ){// burda sol cam tarafi oldugu iç 1 den 4 er 4 er artarak 41 e kadar gidecek
printf("Sol cam kenari");
}
else if( no % 4 == 2 ){// burda sol koridor oldugu iç 2 den 4 er 4 er artarak 42 e kadar gidecek
printf("sol koridor");
}
else if( no % 4 ==3 ){// burda sag koridor oldugu iç 3 den 4 er 4 er artarak 43 e kadar gidecek
printf("sag koridor");
}
else if(no % 4 ==0){// burda sag cam tarafi oldugu iç 4 den 4 er 4 er artarak 44 e kadar gidecek
printf("sag cam kenari");
}
}
else {
printf("boyle bir koltuk yok");
}
return 0;
}
-
Tmm kardes cok saol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X