ayrıca oda termostat etkisini eger dış hava sensörü ile kullanacaksanız düşürün örengin bende 2 ayarlı yani istenen deger ile mevcut deger arasında derece başına 2 derece hesaplanan sıcaklık veriyor
bende gündüz 22 gece ise 18 dereceye ayarlı
kazan hesap yaparken dış sıcaklıgı ısı eyrisine göre uygun kazan sıcaklıgını hesaplıyor örnegin dışarı 6 derece iken 1.2 ısı eyrisi için 45 derece
sonra 18 dereceden 22 dereceye çıkarmak için kazan ısıısına oda sensörünün etkisni ilave ediyor ( ne demek istedi diyorsunuz anlatayım :D )
22-18=4 mevcut sıcaklık ile istenen sıcaklık arasında 4 derece fark var peki bu kazan sıcaklıgına nasıl bir etki yapacak gelelim buna
P2 oda sensörü etkisi derece başına 2 dereceye ayarlı demiştim yani 4X2=8 derece etti (dışa havadan hesaplanan 45 derecece + oda sensörü etkisi 8 derece = 53 derece kazan sıcaklıgı )
odanızın sıcaklıgı artmaya başladıkca oda termostatı her derece yükselişinde kazan sıcaklıgını 2 derece düşürecek
yani odanız 18 dereceden 19 dereceye çıktıgında kazan sıcaklıgıda 53 dereceden 51 dereceye düşecek düşük kazan sıcaklıgı daha az yakıt tüketimi şeklinde devam edecek
bu termostat gerçekten müthiş birşey benim tavsiyem oda termostatının etkisi maksimum 4 yapmanız ihtiyaca göre ayrıca elektronikciden alacagınız 5 k ntc ile dış hava sensörü yapmanız uygun zamanda bacak bağlantıları ve detaylı kullanımı resimli anlatmaya çalışırım umarım faydalı olmuşumdur
bu arada kombinizin hesaplanan sıcaklıgı ekranda gözükmüyor arkadaşlar kombi çalışırken gerçek hesaplanan sıcaklıgı görmek için sıcaklık ayar dügmesini hareket ettirin burada yazdıgım hesaplamanın aynen tuttugunu göreceksiniz kombi çalışırken her zaman borulardaki soguma farkından dolayı yaklaşık 3 derece fazla gösteriyor ama bu yaralar ile dogalgaz sayacınızın adeta ocakta çay kaynatıyormuşsunuz gibi döndüğünü göreceksiniz ( not tesisattaaki su ısındıktan sonra )
eger ısınamıyorum derseniz ısıtma eyrisini 1.3 yapın sıcak bir bölgede iseniz 1 yapabilirsiniz ben ordu merkezdeyim 1.2 gayet yeterli geliyor şimdilik hoşcakalın saygılar