Şimdi Ara

Cevap: ECA CONFEO PREMİX + LAGO FB OT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
1
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben en uygun 1.2 de kullanıyorum

ayrıca oda termostat etkisini eger dış hava sensörü ile kullanacaksanız düşürün örengin bende 2 ayarlı
    yani istenen deger ile mevcut deger arasında derece başına 2 derece hesaplanan sıcaklık veriyor

bende gündüz 22 gece ise 18 dereceye ayarlı

kazan hesap yaparken dış sıcaklıgı ısı eyrisine göre uygun kazan sıcaklıgını hesaplıyor
    örnegin dışarı 6 derece iken 1.2 ısı eyrisi için 45 derece

sonra 18 dereceden 22 dereceye çıkarmak için kazan ısıısına oda sensörünün etkisni ilave ediyor ( ne demek istedi diyorsunuz anlatayım :D )

22-18=4 mevcut sıcaklık ile istenen sıcaklık arasında 4 derece fark var peki bu kazan sıcaklıgına nasıl bir etki yapacak gelelim buna

P2 oda sensörü etkisi derece başına 2 dereceye ayarlı demiştim yani 4X2=8 derece etti (dışa havadan hesaplanan 45 derecece + oda sensörü etkisi 8 derece = 53 derece kazan sıcaklıgı )

odanızın sıcaklıgı artmaya başladıkca oda termostatı her derece yükselişinde kazan sıcaklıgını 2 derece düşürecek

yani odanız 18 dereceden 19 dereceye çıktıgında kazan sıcaklıgıda 53 dereceden 51 dereceye düşecek düşük kazan sıcaklıgı daha az yakıt tüketimi şeklinde devam edecek

bu termostat gerçekten müthiş birşey benim tavsiyem oda termostatının etkisi maksimum 4 yapmanız ihtiyaca göre ayrıca elektronikciden alacagınız 5 k ntc ile dış hava sensörü yapmanız uygun zamanda bacak bağlantıları ve detaylı kullanımı resimli anlatmaya çalışırım umarım faydalı olmuşumdur

bu arada kombinizin hesaplanan sıcaklıgı ekranda gözükmüyor arkadaşlar kombi çalışırken gerçek hesaplanan sıcaklıgı görmek için sıcaklık ayar dügmesini hareket ettirin
    burada yazdıgım hesaplamanın aynen tuttugunu göreceksiniz kombi çalışırken her zaman borulardaki soguma farkından dolayı yaklaşık 3 derece fazla gösteriyor ama bu yaralar ile dogalgaz sayacınızın adeta ocakta çay kaynatıyormuşsunuz gibi döndüğünü göreceksiniz ( not tesisattaaki su ısındıktan sonra )

eger ısınamıyorum derseniz ısıtma eyrisini 1.3 yapın sıcak bir bölgede iseniz 1 yapabilirsiniz ben ordu merkezdeyim 1.2 gayet yeterli geliyor
    şimdilik hoşcakalın saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.