Şimdi Ara

Cevap: PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm ben uydu cihazını projeksiyona bağlamak istiyorum düşündüğüm cihazlar viewsonic 7820 full hd promacto x10 yada lg pb60g lg pa70 optoma
    1.tv de uydu üzerinde 3 boyutlu kanalları vievsonic pjd 7820 yada promacto x10 da izleyebilirmiyim yoksa sadece flash yada usb üzerinden kayıtlı filmlermi izlenebilir.
    2.gündüz performansı hangi cihazların iyidir
    3.led mi görüntüyü kaliteli verir yoksa lambalı modeller mi
    4.yukarıda yazdığım cihazlar arasında gündüz performansı görüntü kalitesi açısından karşılaştırma yaparsak sıralama nasıl olur
    olur
    Bütçemiz 2000 tl ye kadar amacım uydu bağlayıp tv izlemek alan 2.5 m duvarda 2 m

• Bütçenizi biraz daha zorlarsanız 2200-2300 TL civarına BenQ W1070 alabilirsiniz.
    Ev sinemasında bu segmentteki en iyi cihazdır. Digiturk üzerinden 3D maç seyrettim hiç bir sıkıntı yok.
    Sİzde uydu üzerinden 720p SBS 3D yayınları seyredebilirsiniz, DLP uyumlu bir 3D gözlük ile.

Yalnız ev sineması projektörlerinin kontrastları yüksek olduğundan parlaklıkları düşüktür, bu yüzden gündüz performansları maalesef çok iyi değildir hiç birinin.
    LED modelleri ise, mobilite amaçlı olmadıktan sonra tavsiye etmiyoprum açıkcası performansları çok düşüktür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damar80

Slm ben uydu cihazını projeksiyona bağlamak istiyorum düşündüğüm cihazlar viewsonic 7820 full hd promacto x10 yada lg pb60g lg pa70 optoma
    1.tv de uydu üzerinde 3 boyutlu kanalları vievsonic pjd 7820 yada promacto x10 da izleyebilirmiyim yoksa sadece flash yada usb üzerinden kayıtlı filmlermi izlenebilir.
    2.gündüz performansı hangi cihazların iyidir
    3.led mi görüntüyü kaliteli verir yoksa lambalı modeller mi
    4.yukarıda yazdığım cihazlar arasında gündüz performansı görüntü kalitesi açısından karşılaştırma yaparsak sıralama nasıl olur
    olur
    Bütçemiz 2000 tl ye kadar amacım uydu bağlayıp tv izlemek alan 2.5 m duvarda 2 m

Bir promacto kullanıcısı olarak cevap vereyim.
    1- 3D filmleri Türkiyede Flaş bellekten, Sd karttan yada harici diskten direk seyredebileceğiniz tek cihaz Promacto X10 dur. Uydu alıcınızdan aldığınız her 3D aktif filmi Promactodan rahatlıkla seyredebilirsiniz. Wievsonic'i bilnmiyorum, yorum yapamam.
    2-Gündüz ışık kullanacağınız ansilümene göre değişir.Lambalı daha yüksek, ledli daha düşük performansa sahip olur diye bir şey yoktur. Hangisinin ansilümen gücü yüksekse , onun gündüz performansı daha yüksek olur. Yani tamamen cihazın ışık gücü ile alakalı bir durumdur. Yani 1000 ansilümenlik bir led cihazla, 1000 ansilümenlik bir lambalı cihazın performansı aynıdır. Gündüz film izlemenin (ışık altında) iki handikapı vardır. Gün ışığı kontrastı öldürür, yani ara renk tonlarının geçişlerini kaybedersiniz. Siyahlar griye, griler açık griye, açık griler beyaza dönüşürler. Bu nedenle oda ışığında sunum olur fakat film izlenmez, ben şahsen seyredemiyorum, zevki olmuyor. O nedenle gündüz varsa açık olan lambalarınızı kapatmayı, açık olan perdelerinizi de kapatmayı tavsiye ederim. Efendim ben gündüz seyredeceğim, 5000 ansilümenlik cihaz alacağım dersenizde o zaman yine olmaz. Işık fazla olduğu için yine kontrastı öldürür. Ev sinemasında uzmanlar 700-1600 ansilümen aralığını tavsiye ediyor. Maksimum 1800 ansilümenden yukarısı kontrasta ciddi şekilde zarar veriyor diyorlar. Bu nedenle lambalı yada ledli hangi cihazı alırsanız alın ev sineması için 700-2000 aralığından yukarı çıkmayın.
    3- Görüntü kalitesi çözünürlükle alakalı bir şeydir, cihazın çözünürlüğü ne kadar yüksekse, görüntü kaliteside o kadar yüksek olur.
    4- wievsonic 3000 ansilümen bir cihaz, gündüz daha parlak olur, film için bu parlaklık iyimidir, sakıncalımıdır? Kullanıcıların görüşünü almak lazım derim.

Segmentleri farklı cihazların,biri 2 .1 kg diğeri, 495 gram

biri android, flaş bellekten direk 3D, diğeri strescopic medya player yada harici player ihtiyaçlı
    biri 30.000 saat diğeri, 4000 saat
    Birinde direk USB den film var, diğerinde yok...
    Biri 1920 x 1080p, diğeri 1280 x 800
    yani çok farklı cihazlar, kullanım amacına göre tercih etmenizi tavsiye ederim.
    Kaç metreden ne açağını bilmiyorum wievsonic'in , Promacto ile 2.5 m den yaklaşık 2 metre diegonal görüntü alırsınız. Merceği daha geniş.
    İşin özü, kendinize göre artılarını, eksilerini hesap edip bir cihaz tercih edeceksiniz.
    Ben hem iş için hem ev için taşınabilir olduğu için Promacto nun X10 modelini aldım. Her iki alanda da işimi rahatlıkla görüyor.
    Aktif 3D performansı mükemmel diyebilirim.

Promactonun cihaz/duvar mesafe ölçüsünü buradan bulabilirsiniz. http://www.promacto.com/led-projeksiyon-promacto-pro-x10/

İstanbul Bilişimdede kampanyası var. http://www.istanbulbilisim.com.tr/promacto-pro-x10-android-led-3d-projeksiyon-3d-gozluk-hediyeli-fiyati,71188.html

• Selâmün aleyküm bende tw5200 epson var usb yuvasından film açmıyor desteklermi bilmiyorum wireless harddisk im den film izlemek istiyorum usb wifi adaptör alaçam ama pahali (elpap07) başka marka taksam gorurmu illa orjinalmi almam lazım diyelim aldım seagate wireless plus harddisk im den okurmu teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.