Şimdi Ara

Cevap: Sony A7 Serisi Sorun Söyleyeyim Köşesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir Radyo, Tv, Sinema öğrencisi olarak Sony A7s'i araştırdığım sıralarda bu konuya denk gelmek gerçekten yüzümü gülümsetti. Denizhoca'nın ilgi ve alakasını görünce şuanda sony sahibi olmasam da mutlu oldum. Kafamda çok fazla soru var özellikle bu güne kadar hiç sony kullanmamış ve açıkcası aklımın ucundan geçirmemiştim. Canon 5d mark3 çıktığında video performansına bayılıp kafamda modeli ona sabitlemiş bir öğrenci olarak para biriktirmeye girişmiştim. Bugun bir arkadaşımın önerisi üzerine A7s'i araştırmaya koyuldum fakat öyle çok çok detaylı video karşılaştırmaları bulamadım. Hatta sony lens kısaltmaları hakkında yaptığım google aramalarında da güncel kısaltmaların anlamlarına dair düzgün bir kaynak bulamadım desem yeridir. Bilenlerin bilgilerini paylaşma arzularına sığınarak aşağıya sorularımı sıralıyorum hepinize şimdiden çok teşekkür ederim

Video çekimi sırasında LCD ye aktarılan görüntü çekimi yapılan görüntü ile senkron bir biçimde aktarılabiliyor mu yoksa aktarım yapılırken LCD'de ve ayrıca Elektronik vizörde gördüğümüz görüntü laglı bir görüntü müdür ?
    Canon lensleri adaptor yoluyla a7s bağlamak ve elektronik olarak kullanmamız mümkün mü ? (AF, Diyafram kontrolü)
    M-Mount lens yerine sony'nin DSLR Full Frame için ürettiği lensleri adaptor ile bağladığımızda elektronik olarak kullanmamız mümkün mü ? (AF, Diyafram kontrolü)
    A7s üzerinde DSLR FF lensleri kullanmak mı yoksa, E-mount mirrorles için üretilen lensleri mi kullanmamızı tavsiye edersiniz ?
    Sony lenslerde kullanılan kısaltmaların anlamları nedir ? (OSS, ZA)

Tam bilgimin olmadığı soru yanlışım olabilir.
    5d Mark3'de standart raw video özelliği bulunmuyor magiclatern kullanarak raw video çekimi yapabiliyoruz diye biliyorum, Sony a7s için raw video çekim durumu nedir ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.