Açıkçası bu soruyu yıllar önce de sormuştum ancak cevap alamamıştım. Şöyle anlatayım:
Medal of Honor: Pacific Assault oyunu piyasaya çıktığında, bilgisayarımda oyunu orta grafik ayarlarında oynatabilecek bir donanım yoktu.
Bilgisayarı S-Video ile tüplü televizyona bağladığımda düşük ayarlarda oyun bilgisayardaki monitörden o kadar güzel gözüküyordu ki oyunu oynamadan önce her seferinde PC'yi TV'ye bağlıyordum.
Aradaki farkı şu şekilde anlatabilirim: Renkler daha canlı ve hafif puslu gözüküyordu. Sanki düşük ayarda oynamıyordum o derece. Yazılar biraz daha zor okunuyordu ancak gerçekten buna değerdi.
Daha sonrasında Crysis alpha döneminde iken bir fuarda tanıtımını izlemiştim. LCD TV'deki o görüntüde de aynı renk tonu mevcuttu.
Olay "TV" olmaktan mı geçiyor?
Monitör ile TV arasındaki bu fark neden kaynaklanıyor?
Neden yılların yadigarı tüplü televizyon S-Video bağlantısı ile LCD Monitörden daha güzel renkler veriyor?
En önemlisi ise LCD Monitörde bu renkleri alabilmem mümkün mü? Bir ayar, profil vs. var mı?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Teşekkür şimdiden.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme