Şimdi Ara

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM Ford Fiesta Hakkında (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • vallaha bizim araba 2004 model bizimkinde abs opsiyoneldi ancak şimdikileri tam bilmiyorum galiba standart ve onun yanında cd çalarda standart veriliyor senede 10000 in üstüne cıkıyorsan dizeli tercih etmelisin mesela bizim araba su an 45000 de
  • bu arada bizim araba 5 ltrenin altında yakıyo ancak basmazsan!!!
  • Teşekkür ederim arkadaşlar 5tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için.Acaba fiesta'da kronik bir problem varmı acaba?Hani opel corsadaki kronik direksiyon kutusu problomi gibi mesela?
  • Biader,
    Ben 18 aydır benzinli Fiesta (2005 Model) kullanıyorum. Tanıdığım 2 kişide daha aynısı var. Benzin tüketimi kesinlikle çok fazla. Bunu diğer arkadaşlarım da teyit ediyor. Sakın fabrika verilerine aldanma. Kesinlikle yazanlardan % 20-30 daha fazla yakarsın. Biraz dur-kark yaparsan tüketimin 10 lt. (100 km'de) aşağıya düşmez. Alırsan dizel almanı şiddetle tavsiye ederim. Ben Dizelini de kullanıyorum. Kayınpederde var. Kullanım açısından hiç fark yok gibi.( Performans, ses vb.) Yakıt açısından dizel 140-170 arsı yakar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Trovit

Biader,
    Ben 18 aydır benzinli Fiesta (2005 Model) kullanıyorum. Tanıdığım 2 kişide daha aynısı var. Benzin tüketimi kesinlikle çok fazla. Bunu diğer arkadaşlarım da teyit ediyor. Sakın fabrika verilerine aldanma. Kesinlikle yazanlardan % 20-30 daha fazla yakarsın. Biraz dur-kark yaparsan tüketimin 10 lt. (100 km'de) aşağıya düşmez. Alırsan dizel almanı şiddetle tavsiye ederim. Ben Dizelini de kullanıyorum. Kayınpederde var. Kullanım açısından hiç fark yok gibi.( Performans, ses vb.) Yakıt açısından dizel 140-170 arsı yakar.

Sayın trovit,tavsiyenize teşekkür ederim.Zaten dizel fiesta almayı düşünüyorum.İkinci el 2005 model dizel fiesta'nın fiyatı ne civarda acaba.İnternette (araba.com,arabam.com) gibi sitelerde yazdığı kadar yüksek mi,yoksa gerçek piyasası internete göre biraz daha düşükmü
    Saygılar

• Fiesta için yazılan olumlu yorumlardan sonra iyi bir seçim yapmışım diye düşündüm. Geçen cumartesi günü 2007 Fiesta Ghia 1.6i Benzinli aldım. Önümüzdeki hafta içinde teslim edecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 13 Eylül 2006; 17:58:16 >
  • Hayırlı olsun,
    Arabistan'da tanıdık petrol şeyhi var mı?
    Eğer sabit gelirli bir insan isen bir daha düşün derim...
  • trovit bana mı dedin

olsun bilerek ve isteyerek aldım. dizelin motoru da çok güzeldi ama 4 milyar fark vardı. bir kerede çıkacağına 4 milyar yavaş yavaş çıksın :)

geçen cumartesi işlemleri tamamladım. otosandan gelecekmiş ellerinde yokmuş dün aradım sevkiyatta dedi. acaba ne kadar sürer. 444ford'u aradım orası da kesin cevap veremedi.

vw'ye de telefon etmiştim, satış temsilcisi istediğim arabadan kendisinde olmadığını söyledi, nerede var deyince online olarak hangi bayilerde varsa hemen isim, telefon numarası vermişti. fordun bu özelliği biraz zayıf geliştirmeleri gerek bence. bayiler kendi aralarında haberleşmeyi online olarak yapamıyorlar telefonla tanıdık bayileri arayıp araştırıyorlar. En azından benim gittiğim bayi böyleydi.

ARABAMI İSTİYORUM GELSİN ARTIIIIIIIK

EDİT: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 15 Eylül 2006; 10:43:09 >

• fiesta tdci 2006 model kullanıyorum 2. araç olarak . 2004 c-max tdci ghia dan sonra aldık.
    Araç 11 000 de. ş.içi için boyutları,kullanım pratikliği,harika. tüketim makul. Bu araç kendi sınıfında dizel olarak en çok satan araç bunu unutma derim. en önemli özelliği sorunsuz olması ve asla herhangi bir kronik arızası olmaması. Ş.içi ort 6.2 lt tüketiyor. ş.dışı (90 geçmezzen asla )3.9-4 lt yakıyor.
    2006 model comfortta abs ops.1200 ytl idi.
    FİESTA DIESEL= reşat altını.
  • Bu sene Ankara, Alanya, Çanakkale, İstanbul, Kayseri gibi bayağı gezip dolaştım orta sınıf araçlardan en gözdesi Fiesta. Çok satmış. Önceleri Hyundai Getz vardı. O daha çok dikkat çekiyordu. Bu aralar FİESTA revaçta.[simage][/simage]
  • 3 aydır 2004 dizel fiesta kullanıcısı olarak derimki seçimini iyi yapmışsın
  • - Abs'sinin olmayışı bir eksiklik ama çapraz fren sistemide gayet iyi fakat yüksek hızlarda virajlarda yapılan ani frenajlar sonucu araç arkadan kaydırma eğilimine giriyor.Gene virajlarda turbonunda verdiği gücle gaza gereginden fazla basılırsa önden çekişli araçlarda ki klasik önden kaydırma eğilimine giriyor.(Gereginden fazla seri kullanımlarda)Ama yol tutuşu gayet iyi bu aracı kolay kolay yoldan çıkartmak mümkün deyil gibi normal şartlarda.

- Turbo beslemesi 2000 devir'de max torku veriyor, araç 2000 devirin üzerinde 5. viteste bile olsa altınızdan fırlıyor.Ama 2000 devirin altına düşünce vites küçültmek gerekiyor araç kendini toparlamıyor.Kalkışı biraz zayıf ama 2. vitesten itibaren gaza basılınca fırlıyor. Tabi durdurmasıda zor oluyor, genelde fiestalar ön kaportadan boyalı oluyor.Araç 130km/sa 'e kadar pek hızını belli etmiyor zaten bu hıza hemen çıkıyor.Son hızı kadran kesiciden dolayı 165 km/sa . Aktif kullanımda 140km/sa çok rahat cıkarsın ama yan koltukta oturan yolcular bu durumdan pekte hoşnut kalmıyorlar.Birde araba çok seri ve turbo oluşundan dolayı yolcular tedirgin oluyorlar aktif kullanımda.

-Diger özellikleri ise direksiyon altından kumandalı radyo ve kaset çaları gayet güzel, direksiyonu oturaklı vetutuşu kolay, bagaj kapağı kumanda ile veya ön döş üzerindeki bir düğme ile açılıyor, koltukları rahat ve yüksek duruyor, sürücü koltugunda beşşikleme sistemi var, ses sistemi gayet iyi, kiliması gayet iyi çalışıyor ve motorun performansını pekte çalmıyor.

- Yakıt olayına gelince en az 4 sene bu araca bineceksen dizel al derim çünkü benzin istasyouyla pek arası yok arada bir ugruyor Seri kullanımda şehir içinde en fazla 8 lt tüketimi var.20 ytl ile ankara trafiginde 145km götürüyor oda yogun sabah ve akşam iş çıkışlarında.Uzun yolda ise 90-120 km/sa hızlarda 105 kuruş yakıyor ortalama.

-Süspansiyonlarının sert olması yol tutuşu için avantaj ama Ankara yollarında ki her köstebek yuvasınıda hissettirir Motor seside öğle abartılacak kadar deyil, verdiği performans ve seriliğin yanında lafı bile olmaz.

- Kronik bir hatası yok ama bazı araçlarda 100 ila 120 km/sa arasında ki hızlarda titremesi, buda rot-balans ayarının düzen tutmaması ile ilgili.

Aklıma gelen avantajları ve dezavantajları şimdilik bu kadar.Fiesta almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmuşumdur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falconbir -- 3 Ekim 2006; 15:31:51 >

• Yukarıdaki yazıların hepsine katılıyorum arkadaş çok iyi anlatmış ek olarak arcın içi çok geniş ve tavan yüksek ben 1.83 boyumla hala tavana neredeyse 1 karış mesafe kalıyor, arka koltuklar başlıklar yukarı çekilince inanılmaz rahatlar.

Aslında Fiesta kategorisinde en hızlı kalkış yapan araçlardan, ben punto test ettim o da başarılı bir araba ama 2500 dvre kadar araba gitmiyordu...

100 km yi geçine bir titreme oluyor ben sorun etmiyorum hatta uzun yolda titreme olunca ayağımı gazdan çekiyorum radara yakalanmamak için otomatik olarak haber veriyor bende 15" 195 50 15 lik hız lastikleri var onlardan zannediyordum demekki genel de böyleymiş

Bazen uzaktan araca baktığım zaman aracı yiyesim geliyor çok derli toplu duruyor, geniş tabanlı lastikler acaip heybetli duruyor araçta.

Kısaca çok başarılı bir araç...

• Sen Fiesatyı birde arka camlara siyah film çektirince gör kardeş. SÜPER. Hasta oluyorum. Gümüş renk siyah cam filterleri.[simage][/simage]
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.