|
Bildirim
|
Bu forumda ücretsiz yamaları savunanların yaptıkları yanlışları sıralayayım.
1-Siber zorbalık yapmak. 2-Yalan yanlış bilgiler ve argümanlar vermek. Fitne saçmak. 3-Yamayı kullanmayacak ingilizce bilen adamların bile paralı çevirilere savaş açması da var bu fesatlıktan geliyor. Art niyet var. Birilerinin para kazanması birilerinin zoruna gidiyor çünkü kendi ceplerinde 50 tl paraları yok. Ondan aşırı kıskanıyorlar. İşte ortada bu kadar art niyet, siber zorbalık ve yanlış bilgi veren bir kitle varken dh yönetminin bunları yasaklamak yerine daha çevirmenleri banladıgı bir ortamdan animus tabikide çekilir. Nacizane tavsiyem dh forum yönetminin üreten kişilere destek olmasıdır... Tüketen ve dogayı çürüten kişilere destek verirseniz yıkıma katkı yapmış olursunuz. Ve bu akıl mantıkla hareket etmediginizi gösterir.. X ÇEVİRİ grubu 10 tane tr yama ücretsiz çıkardı diyelim o zamana kadar baş tacı oluyor. Bundan sonra ücretli sisteme geçiyoruz deyince sizden karaktersizi yok deniliyor bu forumda. En azından önceki iyiliklerin hatrına adamlara ses etmemeniz lazım. Buradan gerçegi görüyoruz bu forum kitlesine iyilik yaranmaz. |
Keşke bütün çeviriler resmi olarak gelse de emek harcayanlar da kazansa. Fakat ticaret olucaksa rekabet olmalı kimse tekelleşmemeli.
|
Katılıyorum. Bu işi en iyi yapan bildiğim kadarı ile Animus ve adamlar buradan çekilerek de en iyisini yapmışlar. Öyle ya da böyle ekmeklerine bakıyorlar ve kitlelerinin çoğunluğu da memnun. Hak koruduklarını zannedenler burada debelenedursun, millet işine bakıyor. İrili ufaklı her çeviri grubu da böyle olmalı ama en büyük sıkıntı şu an için kullandıkları ticari modelin ömrünün uzun olmayışı. Özellikle Animus'un "yamayı bir kere yükle, silene kadar kullan" mantığı bu aylık ödemeli iş modelinin en iyisi. Anonymous'u eleştirdiğim nokta da bunun onlarda olmayışıydı ki eğer olsaydı insanlar daha iyi bakabilirdi.
Resmi olarak yapın diyenler için ise söyledikleri şeyin komediden başka bir şey olmadığını söyleyeyim. Adamların oyununu satın almayarak zaten adamlara "yamaya gerek yok" diyorsun. Annapurna Interactive'in neredeyse her oyunu Türkçe çıkarken kaçımız tanıyor? Resmi olayı için geçiniz diyorum, önce satın alın, pazarınızın büyüklüğünü gösterin sonra resmi işler istersiniz. Başka bir konuda arkadaşın biri TR de GTA V'in çok sattığını çünkü herkesin dilinde olduğunu söylemişti, Rockstar'a sorsan 10.000 bile satmamıştır. Bu da öyle bir şey... |
Hee scam scam.
Var ya, en çok da yarın öbür gün yama çıktığında sizin gibi boş yapan adamların yaptığım onlarca çeviriyle oynayacağına yanıyorum. Ha siz Anonymous'a sallamadan belirteyim, kendi adıma konuşuyorum, grup adına değil. Sizin gibi düşündüğünü sananlardan, kendini zeki sananlardan geçilmiyor ortalık. Halbuki bir halt bildiğiniz yok, anca oturduğunuz yerden sallamak peşindesiniz. |
Çeviri işlerinin devam etmesini istiyorsak bu arkadaşlara yardımcı olmalıyız. Son olaydan sonra artık kimsenin hevesinin kaldığını sanmıyorum. Ben mesela halen daha Deus Ex'i oynamadım çevirisini bekliyorum ama yarın devam etmiyoruz derlerse saygı duyarım onları anlayabiliyorum. Bu işin yasal durumlarını iyi araştırmak ve ona göre iş yapılması gerekiyor. Çünkü yarın bir gün "hater" kafasındaki bazı insanlar çıkıp ücretsiz yamaları da şikayet edebilirler. Eğer forumda avukat arkadaşlar varsa bu nasıl yapılabilir bir anlatabilirlerse biz de öğrenmiş oluruz.
|
Maksat üzüm yemek değilki amaç bağcıyı dövmek. daha doğrusu üzümü beleşe yemek varken ne diye para vererek yesinler ki... hepsinin köküne kibrit suyu
|
anonymous sitesinden duyursun o ilk abonelik modelini, söz verdikleri gibi de her ay aaa oyun çevirsinler, mis gibi işte. buradakiler beğenmiş beğenmemiş, neden umursuyorlar, salın burayı translate takılsınlar, ben her ay aaa oyun çevireceklerse 20tl'ye abone olurum. millet youtube'da yorumda adının yanında keser sapı görünsün diye 20tl'ye youtuberlara abone oluyor, twitch'te çok daha yüksek rakamlara abone oluyor. bırakın da yüz binlerce kelime çeviren adamlar aylık 20tl talep etsinler.
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 18 Temmuz 2020; 16:57:51 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 26 Temmuz 2020; 0:1:8 > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTAGON99 -- 12 Ağustos 2020; 14:16:42 > |
|