Şimdi Ara

ÇEVİRİ GRUPLARINA YAPILAN BÜTÜN HAKSIZLIKLAR (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aylık ödeme saçmalıktır ve kendileri hatalarını kabul ettiler. Ücretli Yama kabul edilebilir. Rdr 2 gibi kaliteli çeviriler için böyle gruplara destek verilmeli. Kimse kusura bakmasın çoluk çocuk Türkçe oyun oynasın diye kimse keyfine 2 000 000 kelime 650 000 satırlık çeviri yapmaz. O zamani en basit iş için kullansa çok iyi gelir eder. Asıl önemli olan bu grupların bu işi tadında yapması. Tamam ücreti olsun kaliteli oyunların ama kabul edilebilir seviyede. Basit ve birkaç oyunda ücretsiz olabilir.

Ücreti yüksek bulanlar almamak seçeneğini tercih edebilirler. Kimse kimseye zorla Türkçe oyun oynatmıyor. Gidin ingilizce öğrenin oynayın. Yada Google translate kullanarak kendi yamanizi yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    Sadece 2 soru

Sence şimdi 30 tl den kaç kişi alacak yamayı ?

Ve bu insanlar bunca emeklerine karşılık hiç bir şey görmeyince daha da yapmak isterler mi?

Şunu bir görün be kardeşim görün. Oyunlar büyüyor. Büyüdükçe çevirilecek metin artıyor. Arttıkça daha fazla emek istiyor ve bunu yapacak adam bulunmuyor. Bir de bu işin programcılık işi daha da zorlaşıyor.

Insanların en çok yama ihtiyacı hissettiği

Mass affect , dragon age , rdr, ac v.b seriler eskisi gibi değil. Bırakın yamayı tool dahi bulunmuyor. Yama yapmak istesen tool yapan bulamıyorsun.

Aylık abonelik şart. Sebebi de bu emeğin korunması gerektiği. Tel seferde satıldığı gün nette korsanı yayınlanır yamanın. Nasıl karşılığını alacak bu insanlar. Sen zannediyor musun ki 5000 10000 satacak bu yama. Korsanı nete düşerse 1000 tane satamazlar bunu görmek.lazim. Bu yamanın nete düşmemesi lazım bu insanların para kazanması için. Aylık abonelikte sıkıntı olan uzun abonelik süreleri de basit şekilde çözülürdü. Bunu defalarca yazdım.

Gönüllü ekip.olsa bu yamayı bırakın yapabilmeyi
    Tool u yapamaz veya bulamazlardı. Bu iş artık bi tik maddiyat ve tecrübe ister oldu. Ister kabul edin ister etmeyin. Bu böyle gerçek olan bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: XBlades

Adamlar aylık 50 tl istemedi. Uydurmayın.
    Sen ben ses etmezsek 3-5. Akıllı. İle devam ederse

tabiki ister 60₺ düz yapar. Derki 2 oyun çevirilecek

1 oyun basit olur 1 oyun. Biraz zorlu

Sonra ne mi olur ? Üyelik bitti. Sen dedin şunu bir tekrar oynayalım. Hop yamalar silindi o kadar destek ,verdiğin para boşa gidiyor

20₺ Miki sana devasa oyun veriyor bak. Text dosyasi degil oyun. Bunlardan Türkçe gears 5. VAr. Forza var

En azından oynarsın bitirince mutlu olursun verdiğin para koymaz

• Oyuna bile tek seferlik para veriyorsun. Aylık ödeme sistemini desteklemiyorum. Köle gibi kimseyi sırtımızda taşıyamayız. Animus projesi ekibi benim çok takdir ettiğim bir ekiptir. Adamların sitesinde sanırım 15-20 tane oyun çevirildi hepside benim sevdiğim ve en çok oynamak istediğim oyunlar. Çeviri kalitesi zaten iyi, oyun zevklerimiz de aynı. Ben bu ekibi desteklerim ama 2-3 ay en fazla. Sürekli hiçbir ekibi destekleyemem. Maddi olarak imkanım olsa neyse masraflarım çok. Oyunculuk çünkü tamamen lüks. Yeni sistem topla, orjinal oyun al ve son olarak tr yamaya para öde. Abonelik sistemi yapcaklarsa bile geçmiş kayıtlarını almaları lazım. Örnegin kural getirsinler 3 ay boyunca abone olan adam en son hangi tarihte abone olduysa. O tarihte çıkmış tüm oyunları sonsuza kadar indirip kurma hakkına sahip olmalı. Yeni bir yama çıktıysa 1 aylık tekrar bir abonelik aktif etsin ve yeni yamaya sonsuza kadar erişme hakkına sahip olsun. Yani demek istediğim 1 aylık aboneler istedigi gibi yamaya erişemez ve sahip olamaz. en az 3 aylık limit koyulacak. Ardından devam etmese bile aboneligie son yapılan ödemede ne kadar yama varsa veri tabanında ona ömür boyu erişme hakkına sahip olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 12 Temmuz 2020; 6:31:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Makarnacı321

Sadece 2 soru

Sence şimdi 30 tl den kaç kişi alacak yamayı ?

Ve bu insanlar bunca emeklerine karşılık hiç bir şey görmeyince daha da yapmak isterler mi?

Şunu bir görün be kardeşim görün. Oyunlar büyüyor. Büyüdükçe çevirilecek metin artıyor. Arttıkça daha fazla emek istiyor ve bunu yapacak adam bulunmuyor. Bir de bu işin programcılık işi daha da zorlaşıyor.

Insanların en çok yama ihtiyacı hissettiği

Mass affect , dragon age , rdr, ac v.b seriler eskisi gibi değil. Bırakın yamayı tool dahi bulunmuyor. Yama yapmak istesen tool yapan bulamıyorsun.

Aylık abonelik şart. Sebebi de bu emeğin korunması gerektiği. Tel seferde satıldığı gün nette korsanı yayınlanır yamanın. Nasıl karşılığını alacak bu insanlar. Sen zannediyor musun ki 5000 10000 satacak bu yama. Korsanı nete düşerse 1000 tane satamazlar bunu görmek.lazim. Bu yamanın nete düşmemesi lazım bu insanların para kazanması için. Aylık abonelikte sıkıntı olan uzun abonelik süreleri de basit şekilde çözülürdü. Bunu defalarca yazdım.

Gönüllü ekip.olsa bu yamayı bırakın yapabilmeyi
    Tool u yapamaz veya bulamazlardı. Bu iş artık bi tik maddiyat ve tecrübe ister oldu. Ister kabul edin ister etmeyin. Bu böyle gerçek olan bu.
    Aylık ödeme sistemin de sana bir soru kredi kartı bilgilerinin güvenliğini nasıl sağlanacak. Bana kredi kartı numarasını asla onlar bilmeyecek deme çünkü aylık ödeme sistemi olan tüm bu tür şeylerde kredi kartı bilgileri sisteme kayıt edilir yani verilir.

Daha kurumsal olmamış bir gruba ait bir sisteme nasıl güvenip kredi kartı bilgilerini emanet edeceksin söylesene. Bak tek seferlik alışveriş yapmıyorsun. Tek seferlik alış verişte kredi kartı bilgini sisteme vermeden ödeme yapma imkanı var ancak aylık düzenli ödeme yapılan sistemlerde kredi kartı bilgilerini sisteme vermek zorundasın önce bunu bir bil.

Bu emeği korumanın yolu aylık ödeme sistemi değildir çünkü yamayı kırmak isteyen olduktan sonra onunda çözümünü bulur.

Bak farkındaysan hiç ödenmesi gereken para miktarından söz etmiyorum çünkü bu yamanın fiyatına yada aylık ödeme sistemin miktarına lafım yok. Benim lafım güvenlik kısmı. Hesapların çalınmasına ve kişisel bilgilerin çalınmasına karşı nasıl bir önlem alacaklar mesela. Artı biz bu insanlara ne kadar güveneceğiz. Sonuç olarak henüz daha ortada kurdukları bir firma yok.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Haklisin. Güvenlik nasıl olacak ben pek bilmiyorum ama illaki bir sistemi vardır. Sonuçta Aylık olarak bu insanlara bağış yaptı insanlar. Onlar bunu nasıl yaptı? Bu game pass olayında da vardır bir bildikleri. Ben sistemi bilsem konuşurum ama bilmediğimden kaygılarını haklı görüyorum. Bilsem bilgilendirirdim.

Ama şu da var. Bunun da çözümü olur yeter ki çözüm odaklı olalım. Konuşulur bunlar. Gerekirse havale sistemi getirilir. Whatssaptan iletişim numarası verirler. Havaleni yaparsın sisteme işler onlar. Yani çözüm zor değil. Her şeyin bir çözümü var.

Kırılma meselesine gelince. Evet elbet birisi bir hinlik edebilir. Ama hemen olacağını zannetmiyorum ben. Illaki zaman alır. Ve o vakte kadar insanlar beklemez alır.

Bu konuda ben bu kadar ısrarlı yazıyorsam bunun sebebi de bu projeleri çok değerli bulmamdır. Devam etmesinde en büyük faydayı da oyun severler görecektir.

• harunefetr kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çoğula bak önce oyuncu ne istemiş sonra yazdığına bak kim desteklemiş ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abonelik sistemi saçma onu konuşmuyorum bile ama yok neden ücretli yok translate yama yok fiyat neden bukadar yuksek ne olcaktı adam zamanını harcıyor tabi para istiycek translate veya değil yapabiliyorsan ve ücretsiz yapıyorsan gel yap oda yokk fiyat yuksek alma ozaman zorla boğazına sarılıp cebinden parayı almıyorya yuksekse alan sayısı az olur bir sure sonra zaten fiyatı düsürürler ozaman alırsın hakaretler et yok yasal degıl de ne kadar aptal insanlar var bu forumda yasal değil diyor adam sesli gülüyorym bunlara korsan oyuna hayır diyenlerede hanginizin işletim sistemi orjinal ben söyliyim yüzde 1 bile değildir ben kamu kurumunda çalışıyorum orda bile orjinal yok etrafımda bugüne kadar pc alırken hediye olarak verilenler hariç orjinal kullanan ben görmedimm oyüzden boş yapmayın
  • Abonelik sistemi şart diyenelri anlamak güç. Her çıkan AAA oyuna en geç 1-2 hafta içinde Türkçe yama gelmediği, AA olan hikaye odaklı oyunlara da Türkçe yama gelmediği sürece, kimse 2-3 yama için aylık mal gibi para vermez. 5 tane çeviri grubu var, oyun 6 defa indirime girdikten sonra yama çıkıyor, ama aylık para istiyorlar komedi Ya da bazı orta ve düşük bütçeli ama diyalog ağırlık oyunlara alt yazı anında gelmeli. Ha sanki oyunların sürekliliği varmış gibi, onların o çevirdiği kısıtlı 3-5 oyun için aylık para ödenmez. Sanıyorlar ki hani 1 ay boyunca insanlar sadece tek 1 oyun oynuyor. Zibilyon tane oyun var, o kadar online oyun var. Haftada 1 girip oynayacağı oyun için tonla para ödeyecek ya hadi ordan derler.

Bir de translate yamacılar var. Adam Translate ile çeviri yapmış, çok zor bir şeymiş gibi övüyorda övüyor. Alt tarafı ctrl+c ve ctrl+v yapmış. Tropico'ya çeviri yapan bir topluluk vardı, çevirinin yarısından fazlası translate idi cümlelerden belliydi. Hatta öyle bir çeviri yapmışlar ki birimler bile çoğunlukla yanlış, eksik sıfırlı çeviriydi. 2500 öde diyor, bir ödüyorsun 25000 ya da 250 000 gidiyor. Sonra da beğenmiyorsanız oynamayın diye artistlik yapmışlardı. Çok denk geldim böylesine, hatta özel isimleri çeviren süper zeki(!) çevirmenler bile var. Ya da yanlış çeviri yapan, veya söylediğinden bambaşka bir şeyi çeviren. Hele Netflix'te böyle aptal çevirmen dolu, eminim oyun sektöründe translate ile çeviri yapıp bakın referanslarım bunlar diyenlerden bir kaçı başvurmuştur, düşük ücretle diye Netflix'te almıştır bunları. Mesela Netlfix'teki cahil çevirmenlere para verip bir şey çevirmem, belki aralarında gerçekten iyi olan vardır, ama her bölümde bir çeviri faili gördükçe inancım kalmıyor.

RDR 2 gibi bir oyunun güzel bir çevirisi için 20-30 lira verilebilir. Ama Rdr 2 gibi bir oyunun rezalet ötesi, translate kullanılarak yapılan bir çevirisini bedavaya bile oynamam. Çünkü şu mantıkla bakıyorum, ben bu oyunu Türkçe oynamak için fazla para verir miydim, hikayesi o kadar ağır mı ya da diyaloglar o kadar karmaışık mı? Yoksa basit düzeyde bir İngilizce bile çoğu şeyi anlamaya yeter mi? Mesela bazı yamalar var; oyun çıkmış oyun çıkalı yıllar olmuş ondan sonra yama çıkarıyorlar. 15-20 TL, ulan oyunun fiyatı Steam indirimde bile daha düşük fiyat olmuş, sen oyundan çok yama parası istiyorsun. Onlara da koca bir hasslanım benim demek istiyorum.

• Apex neden konuları kilitledi

• acaba neden.
  • İbrahim770 kullanıcısına yanıt
    apex dhden çekilmek istedi konularını kilitlettirdi
  • Paralı, ya da parasız umrumda değil de her yerde şu saçma argümanı görüyorum. Karşı çıkanın yüzde 90 torrençi. Abicim torrent mi kaldı ya. Steam de oyunlar gayet uygun hani PlayStation dan geçtim ben birde. Eskiden 1 tane oyun alır onunla uzun süre oynardım şimdi 3 tane oyunu çok rahat alıyorum. Yaz indirimi de ise 20 ye yakın oyun aldım 230 tl para verdim. Re7,black mesa,bayonetta vs. Ps4 de bu fiyata şu 3 oyunu zaten zar zor alırsın. Neyse konu o değil. Torrent kullanan yok mu var elbette bu yamaları çevirenlerde kullanıyor elbette. Ama toplasan yüzde 20 anca eder ya da etmez. Eskisi gibi değil herşey. Zaten en başta kaç ay oldu rdr2 kırılmadı. Bu fiyata tepki koyanlar torrençi ise rdr2 nasıl oynayacak ki. Neyse yazacaklarım bu kadar.

• aaa banlanmışsın kankiiiiiiiiiii puahhahahahahahahahaghaahgha
  • aminoasit A kullanıcısına yanıt
    nekadar üzüldüm anlatamam gidip bi kına yaktırayım !
  • Yahu bi bitmediniz. Öne çıkan konular hep bu saçma çeviri konuları.

Çeviren çevirsin, satan satsın, alan alsın, almayan almasın.

Yeter yahu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım tüm gruplar forumdan çekilip kendi sitelerinde mis gibi devam ederler. Torrent oynadığınız için tr desteği gelmiyor zaten şimdi de yama yapanlara dadandınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9A6DA2655

Bu mesaj silindi.
    kendi sitelerinde ne yapabilirler sanıyorsun
    tüm gelir kaynağı
    hatta site açabilmelerinin nedeni forumdur
    merak etme
    birkaç güne tekrar konu açarlar
    çok hızlı çark ettiler zaten :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.