Şimdi Ara

Cezaevlerinde Rezalet

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorsunuz ülkemizle beraber tüm dünyada Corona -Covid19- salgını görülmekte.

Hava yoluyla ve doğrudan temasla yayılabilen bu yeni tip corona virüsü, alt solunum yollarına yerleşerek enfekte ettiği kişilerde yüksek ateşle beraber öksürük ve solunum yetmezliğine yol açıyor ve ileri boyutlarda ölümle sonuçlanabiliyor

Olayın ciddiyeti doğrultusunda Sağlık Bakanlığı talimatıyla beraber ciddi önlemler alınmaya başlandı. Lakin ne yazık ki bazı kurumlar önlemleri ciddiye almamakta ve insan haklarını ihlal etmektedir.

13 Mart 2020 saat 14:00’da İzmir Foça Açık Cezaevinden evci izne çıkan babam (56), bir hafta sonra 20 Mart 2020 saat 14:00’da T.C. yasaları gereği teslim oldu. Babamla beraber 60-70 kişinin de teslim olduğu tutuklu vatandaşlar, sadece kulak içerisinden yapılan vücut sıcaklıkları ölçümü sonucu, “temiz”dir denilerek gözlem maksadıyla diğer tutuklulardan ayrıldılar. Buraya kadar her şey normal. Fakat diğer tutuklulardan ayrılan bu 60-70 kişilik grup tek bir koğuşta bekletilerek “gözlem” adı altında tutuluyorlar.

Covid-19 virüsünün kuluçka süresi 14 gündür. Yani henüz taşıyıcı olup belirti göstermeyen kişilerde bu muayene yönteminin hiç bir anlamı yok.

Dışarıdan gelen mahkumların neyle temas ettiği, hangi ortamlara girdiği bilinmemektedir. Şu an içlerinden sadece bir kişinin taşıyıcısı olması, aynı koğuşu paylaşan tüm vatandaşları enfekte edecektir, eğer varsa (umarım yoktur) zaten enfekte etmiştir.

O koğuşa sağlıklı bir şekilde girip böyle bir durumdan enfekte olacak ve hatta yaşamını kaybedebilecek kişilerin vicdani yükümlülüğünü hangi kurum taşıyacaktır?

Başta Foça Kaymakamlığı olmak üzere sırasıyla ilçe sağlık müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçtim ve durumu izah etmeye çalıştım. Son olarak Sağlık Bakanlığından “Her Kurum Kendinden Sorumludur” şeklinde akla mantığa sığmayan bir cevap aldım.

Gerek Foça Kaymakamlığı, gerek ilçe sağlık müdürlüğü ve ceza evi yönetimi herhangi bir gerçekçi önlem almamıştır ve oradaki vatandaşları kendi kaderlerine terk etmiştir.

Bu yanlıştır ve daha büyük hataların yapılmaması için derhal düzeltilmelidir.

Mahkumluğunun bitmesine 40 günden az kalan babam, TC yasaları gereği kendi insiyatifi ile Develetin Vicdanına güvenmiş ve sağlıklı bir şekilde teslim olmuştur. Şu an ise ciddi bir risk altındadır. Keza bir kaç gün sonra olası bir tahliye kararında oradaki taşıyıcılar direkt halkla temasa geçecektir ve buna dair hiç bir kayda değer önlem alınmamıştır.

Bu sağlık ihlalinin hiç bir bahanesi yoktur. İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun yaptığı ise bir işgüzarlıktır.

Sadece babam için değil, oradaki tüm vatandaşlar için endişeliyim. Bu durum düzeltilmelidir. Oradaki vatandaşlarımız ise gerçek bir gözleme tabi tutulmalıdır.

Corona Salgını ciddi bir sağlık sorunudur ve bu şekilde hareket edilerek insanlarımızın hayatını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu bir insan hakları ihlalidir

Bu forum aracılığı ile gerek sağlık bakanlığı, gerekse il ve ilçe sağlık müdürlüklerine bir vatandaş olarak sesleniyorum. Bu yanlışlıklar ivedilikle düzeltilmelidir. Aksi taktirde sonuçları çok ağır olacaktır.

• keske tum suclulara sarsa viruste hepsini tahtali koye goturse
  • İnşallaf AF falan gelmez bütün pislikeler ceza evinden çıkar
  • Mao tun kullanıcısına yanıt
    Evet neden tecavüzcüler, teröristler, vatan hainleri ortada gezsin. Keza aynı fikirdeyiz. Benim açmış olduğum konu çok farklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.