FTTN/C'de CGN olmasını anlayabilirim ancak yüksek pinglerden kurtulmak ve daha stabil bir bağlantı sahibi olmak için FTTB/Eth veyahut FTTH hizmeti satın alan abonelere büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum. O zaman sökün T11'i, GPON'u biz de VDSL2 alalım, eğer bir farkımız olmayacaksa. Şu anda açıkçası pek bir zararını görmedim, iyimser bakmaya çalışıyorum ancak gelişmeler oldukça burayı editleyeceğim. |
Cgnat'ta olanlar kulübü (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Telekom da cgn uyguluyorsa diğer firmalarda yüksek ihtimalle cgn veriyordur hocam muhtemelen. Tek çare statik ip almak gibi görünüyor. ipv6 yı daha çok bekleyeceğiz...
-
FastPath'e geçirmiyorlar mı hocam?
-
Dediğiniz gibi hocam, yavaş yavaş herkesi cgn'ye alıyorlar. Pek yapılabilecek bir şey yok gibi. Şu anda türknet'te aile profiline alınca cgn'den çıkıyor. İleride superonline ve kablonet'te olduğu gibi onu da kapatabilirler. İss'ler cgn'yi bölge bölge uyguluyor, o yüzden aynı operatörde bir müşteri cgn'de olurken, öbürü cgn'de olmayabiliyor. Türk telekom dışında bölgenizde cgn uygulamayan diğer operatörler olabilir ama siz geçtikten sonra belki 1-2 yıl belki 1 ay sonra cgn uygulayabilirler, garantisi yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fastpath geçişi daha önce binbir ricayla sağlandı ama upload hızları 2 kat arttırıldığında tekrar eski haline döndü. DLM, hızdaki değişimden dolayı hattı interleaved moduna geçirip korumaya alıyor heralde. Bir de CGNAT eklenince ping çok kötü oldu.
-
-
-
Şehir bazen farklı gösterebilir, cgnat demek değil hocam her zaman.
-
Hocam geçmiş olsun. Ben de aynıyım, modemde 10 ile başlıyor ama google dan baktığımda 88 li bir ip görüyorum :) Hoşgeldiniz kulübe
-
Geçmiş olsun hocam hoşgeldiniz aramıza :)
-
Konudaki arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi, cgnat dan kurtulmak için statik ip almalısınız, başka da çıkma yolu yok.
-
Statik ip alarak problemden kurtulmak mümkün ama bu da çok pahalı maalesef.
-
Çok haklısınız hocam... Bugün foruma girerken kaç tane doğrulama kodu çözdüm.. Hemen her site böyle.
-
Aynen hocam çok haklısınız, mesajınız için çok teşekkür ederim :)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: EnemyTerritory
Kablonet o duruma el atmış, artık güvenli internet alınca cgn'den çıkmıyor.
Alıntıları Gösterkablonette mh arayarak da çıkabiliyorsunuz
-
CGNAT değil.
-
-
Müşteri hizmetleri eskisi gibi hemen çıkartmıyor, zorluyor, neden çıkmak istiyorsunuz sebep söyleyin deyip sebebi söyleyince de statik ip alın diyor diyorlardı. Şikayet kaydı açarak çıkanlar olabiliyormuş ama 1-2 hafta sonra yine cgn'ye alınanlar olmuş. Ama yine de diğer sağlayıcıların statik ip zorlaması yerine bu şekilde çıkabilmek iyi. Cgn'ye girdikçe şikayet kaydı bırakılıp cgn'den çıkılabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X