chatgpt enfes ! iki gündür esp32 kamera için bakmadığım ayar uygulamadığım kod kalmadı,daha önce burda kapıya gelen pisi için telefondan kapıda pisi varmı yokmu bakmak istediğim bir uygulama yapayım dedim Sonunda cgpt ile beraber yapayım yaptım , kodun derlenmesindeki hataları kendisine söyleyerek kamerayı çalıştırdım. Aslında daha öncede çalıştı ama işin içine led girince ya kamera yada led oyun bozanlık çıkırıyordu. Aslında yapay zekayı nasıl kullanacağınız burda başka bir uzmanlık olacak zira led düğmeleri sayfada varken kamera çalışmadı kodlarımda, bu durumda aklıma istemciden istek gelince ledin yanması istemci sayfadan çıkıncada ledin sönmesi aklıma geldi buna göre kodu düzelttirince 10 numara çalıştı kod! Bu tip konulara ilgisi olan ve denemek isteyen olursa kodu verebilirim. Kodu Arduino uno ile esp32 kamera uygulamasına attım,board seçerkende varsayılan ayarlarda hata verdiğinden farklı bir paremetre ile kodu atabiliyorum. Geriye kapıdaki abajurun içine nokia telefon adaptörü ile kamerayı bağlamak kaldı o da artık yarına,en son halini burda yine paylaşırım not:Kamera led yansada yanmasada 5 volt ve 0.100 amper civarı tüketimi var bu çok iyi ! |
Bildirim