|
ChatGPT için tehlike çanları çalıyor! Yapay zeka aracı Avrupa’da yasaklanabilir
-
-
Fabrikada binlerce insanın yapacağı işi robotlara yaptırınca sorun olmuyor robotlar yasaklanmıyor, işsiz kalan kalsın kimse sallamıyor.
Ama elinden hiç bir iş gelmeyen masa başıcıların işi tehlikeye girince hemen yasaklama yolları aranıyor, ne güzel dünya değil mi.
-
veriymiş bilmem neymiş hepsi hikaye yasaklanmasinin tek sebebi issizlik yaratması zaten her ulkenin ortalama yuzde 30u issizdi bu yapay zekayla 10 yila oranlar yuzde 50yi gorecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İsterseniz kendiniz deneyin:
ChatGPT'de bir süre konuşun. Sonra "bu konuştuklarımızı silersem senin de sisteminden silinecek mi?" diye sorun... "Evet sileceğim için rahat olsun" diyecek.
(Tabii ki silmiyor)
"Silinmiyormuş kalıyormuş" derseniz bu sefer, "özür dilerim, silsen de sistemimizde kayıtlı kalır, bunları işleriz ve ama etik olarak kimseyle paylaşmayız" diyor.
Şimdi nereye kadar inanacağız?
Her hafta bakın FAQ kısmı güncelleniyor. Her gün yeni bir gelişme. Öyle bir belirsizlik dönüyor ki.
Veri silme yok, hesap silme var. Hesabı silerseniz bir daha açılmamak üzere siliniyor. Farklı mail ve farklı telefon gerektiriyor.
Bu işi eline yüzüne bulaştıracaklar ve çok büyük bir kişisel veri açığı ortaya çıkacak.
Yani kasıtlı yapmasalar da hackerlar/istihbarat örgütleri ellerini ovuşturuyordur.
Çünkü haddinden fazla özel bilgimizi paylaşıyoruz. Bugün örneğin kendimize ait özel bir konuyu gerekirse gizli sekme açarak arama motorlarında arayıp, ilgili sitelerde okuyabiliriz.
Ama bu chat sistemi ise samimi bir ortamla sizi ele geçiriyor. Gizli, anonim bir oturum yok. Gerçekten çok tehlikeli.
-
Ey gidi super tespit adam sadece oturuyor mudurum diye geciniyor dunyanin en gereksiz sacma seyi mudurluktur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konu veri gizliligi ise, ellerinden gelse sulalenizi satacak olan facebook google i yasaklayin, bos beles bahanelere siginip insanlari aptal yerine koymayin
Konudan bağımsız, bilim insanı söylemi bana saçma geliyor, bir primat türü gibi. Scientist bağlamında bilimci veya yepyeni bir kelime türetilmesi gerek.
-
İrtica geleği laiklik elden gideyi
-
Meta, Google gibi izinsiz her türlü yoldan veri toplayıp, istihbarat örgütlerine satan şirketler var iken Openai yanlarında çok masum kalıyor.
-
Yönrticiler Biz işimizi çok iyi yapıyoruz insanların rahat çalışsın diye yapay zeka kullanıma geçiçez.Yoksa büyük filler işine geliyor sanmayın demelerine inan var mı
Bahane de hep veri. Devletler hakkımızdaki tüm veriyi toplasın, bilgilerimiz tüm gsm firmalarında, bankalarda olsun. Ama sakın chatgpt'ye 2 soru soramasın millet.
bu dediklerin 2010 üstü herhangi bir online program için geçerli. hangisi kapandı ki? millet kullanamya devam etti. ben watsap kullanmak istemiyorum misal. telegram istiyorum bu hususlardan ötürü ama kimsede telegram yüklü bile değil.
-
Öyle yazınca bir ters köşe olmadım değil. Haklısın forumdaş. Saygılar :)
-
ChatGPT çok önemli bir adım ama asıl önemli nokta güvenlik. Düşünsenize bir yazılım firmasında çalışıyorsunuz ve size verdiği kodlar içerisinde bir botnet veya türevi bir kod eklediğini. Böyle bir durumda vereceği zararı hesap bile edemiyorum.
-
Dostlar alışverişte görsün hikayesi. Veri güvenliği diye bir şey kalmadı, yeni mi uyandınız. Yapay zekayı da engellemek değil denetlemek çözümdür.
Avrupa da yasaklanacağı falan yok. Daha fazla yayılsın diye bilerek böyle yapiyorlar. İlk baş yasaklayacaklar, Avrupa halkı itiraz edecek. Sonra geri getirecekler. Avrupa halkı da yasaklı olduğu için kullanmasa bile yasaklıydı, biz bu yasağı kaldırdık diyip kullanmayan adamda kullanmaya başlayacak. Daha fazla kullanıcı ve daha hızlı yayılması için bilerek yapıyorlar.
Maalesef yapay zekanın önüne geçmek imkansız artik.
fazla gaza basınca her otomobil de fena tehlikeli oluyor. Yapay Zeka'yı destekliyorum.
-
ben kişisel veri falan değil de başka bir konuda ChatGPT'yi yermek istiyorum. Çözümü yasaklamak mı emin değilim tabii ama çok fazla yanlış bilgi üretiyor, ve insanların hepsi ChatGPT'den 100% doğru bilgi almadığının farkında değil. Bazen çok net yalan söylüyor
-
Ben bu ChatGPT'ye deli oluyorum. Sebebi analitik düşünen tek bir insan kalmamış çevremde o yüzden. Kankam oldu resmen.
Kendileri Nazi olmayı bireysel ırkçı fikir dahi olsa düşünce özgürlüğünde saymasa da, İsrail'in yaptığı katliamlara basit şiddet eylemleri dese de, sorun yaşadığım durumları anlattığımda sıradan çözümlerin dışına çıkamayıp sorunu çözemese de analitik zekası var beyler.
Türkçe gramer yapısı entellektüel denecek cümle kurgularına ben deli oldum. Yasaklanırsa VPN kurar yine erşirim yine erişirim. Yasaklanması muhtemelen LGBT+ ve liberal'den fazla liboş bir yapısı olması olmalı, test etmedim onları ama çocuklar falan denince konu onlar olmalı sanıyorum.
-
Fabrikada binlerce insanın yapacağı işi robotlara yaptırınca sorun olmuyor robotlar yasaklanmıyor, işsiz kalan kalsın kimse sallamıyor.
Ama elinden hiç bir iş gelmeyen masa başıcıların işi tehlikeye girince hemen yasaklama yolları aranıyor, ne güzel dünya değil mi. |
Konu veri gizliligi ise, ellerinden gelse sulalenizi satacak olan facebook google i yasaklayin, bos beles bahanelere siginip insanlari aptal yerine koymayin
|
İsterseniz kendiniz deneyin:
ChatGPT'de bir süre konuşun. Sonra "bu konuştuklarımızı silersem senin de sisteminden silinecek mi?" diye sorun... "Evet sileceğim için rahat olsun" diyecek. (Tabii ki silmiyor) "Silinmiyormuş kalıyormuş" derseniz bu sefer, "özür dilerim, silsen de sistemimizde kayıtlı kalır, bunları işleriz ve ama etik olarak kimseyle paylaşmayız" diyor. Şimdi nereye kadar inanacağız? Her hafta bakın FAQ kısmı güncelleniyor. Her gün yeni bir gelişme. Öyle bir belirsizlik dönüyor ki. Veri silme yok, hesap silme var. Hesabı silerseniz bir daha açılmamak üzere siliniyor. Farklı mail ve farklı telefon gerektiriyor. Bu işi eline yüzüne bulaştıracaklar ve çok büyük bir kişisel veri açığı ortaya çıkacak. Yani kasıtlı yapmasalar da hackerlar/istihbarat örgütleri ellerini ovuşturuyordur. Çünkü haddinden fazla özel bilgimizi paylaşıyoruz. Bugün örneğin kendimize ait özel bir konuyu gerekirse gizli sekme açarak arama motorlarında arayıp, ilgili sitelerde okuyabiliriz. Ama bu chat sistemi ise samimi bir ortamla sizi ele geçiriyor. Gizli, anonim bir oturum yok. Gerçekten çok tehlikeli. |
bu dediklerin 2010 üstü herhangi bir online program için geçerli. hangisi kapandı ki? millet kullanamya devam etti. ben watsap kullanmak istemiyorum misal. telegram istiyorum bu hususlardan ötürü ama kimsede telegram yüklü bile değil. |
Öyle yazınca bir ters köşe olmadım değil. Haklısın forumdaş. Saygılar :) |
Benzer içerikler
- whatsapp"ta engellendiğimi nasıl anlarım
- whatsapp mesaj düzenleme
- kitap okuma uygulaması
- whatsapp sohbet gizleme
- instagram arama geçmişi silme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X