Şimdi Ara

Check disk hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LG bluray oynatıcı aldım. İnternetten indirdiğim filmi, belleğe atıp seyrettim sorun yok. Aynı filmi, bellekten
    DVD'ye kopyala yapıştır ile kaydettim. Film bilgisayarda gösteriyor ama bluray'a takınca "check disk" hatası
    ikazı ile diski geri veriyor. Sebebi ne ola ki.

• Muhtemelen diskte bozuk veya arızalı bölüm var. Geçemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emremergen

DVD ye kopyala yapıştır yaparak dosya yazılmaz.Nero tarzı dvd'ye yazma programlarıyla yapmalısın

Haklısın. Bir kaç dakika önce teknik servis ile görüştüm. O da aynı şeyi söyledi. Flash belleğe kopyala yapıştır ile kaydedince sorun yok.Ama aynı yöntemi DVD
    üzerinden uygulayınca sorun çıkıyor. Az önce nero kullanarak veri DVD si kaydetme seçeneği ile yaptım sorun yok. Acemilik işte.
    Arkadaşlar bir de genele sorayım hazır konu açılmışken. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
    Bluray dediğimiz format,çözünürlük açısından 1920x1080p/i dir değil mi ? Eğer öyle ise aşağıdaki hususlarda bilgilerinizi rica ediyorum.

1. Normalde,bluray formatı / ya da çözünürlüğü olan 1920x1080 ile kaydedilmiş filmler, herhalde ,DVD kapasitesi olan 4.7 GB'ın üzerinde bir yer kaplar. Bunun
    için de kapasitesi büyük olan bluray diskler kayıt ortamı olarak kullanılır. Peki internetten indirdiğim 1920x1080p formatlı bir film 4.6 GB nasıl oluyor ? Sıkıştırma
    sayesinde mi ? Sıkıştırma vasıtası ile mi bluray diske değil de DVD diske sığdırabiliyoruz ? Eğer öyle ise, aynı filmi sıkıştırılmamış hali ile (kaç GB ise ) blu ray
    üzerinden seyretmek ile herhangi bir format ile sıkıştırılmış ve DVD ye kaydedilmiş halini izlemek arasında çok fazla kalite farkı var mı ?
    Ben hiç izlemediğim için bilmiyorum.
    2. Bir de şu var : Aynı filmin aynı sahnesini iki ayrı çözünürlük ile 1280x1024 çözünürlüklü bilgisayarda izledim. 960x720 çözünürlüklü filmin belli bir sahnesini youtube'den , yine aynı sahnesini ama 1440x1080 çözünürlüğü ile internetten indirerek izledim. Sanki 720 çözünürlüklü olan 1080 çözünürlüklü olandan daha net gibi geldi.Sahneyi durdurup baktım yine aynı şey 720 çözünürlüklü daha pürüzsüz ,1080 çözünürlüklü de net olmakla beraber sanki,ne bileyim daha pikselleri belirgin mi diyeyin ,tabiri bilemiyorum, farklı gibi geldi.Acaba bilgisayarın çözünürlüğü olan 1024,720yi kapsayıp,1080'i kapsamadığı için mi 1080lik görüntü bilgisayarda öyle gözüktü.Henüz söz konusu 1080 lik filmi TV de izlemedim.Bilmem ne kadar fark eder.
    Belki anlatımım biraz karışık olmuştur ama idare ediverin. Gerek teorik gerek pratik bilgileriniz benim için önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simeli -- 21 Mart 2016; 14:50:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.