Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
21
Favori
139.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    orada çalışmadığımdan beni pek ilgilendirmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashday

Ryanair, wizzair gibi firmalar bagaj hakkı vermiyor, mecburen çadırımı kabinde götürmem lazım. Sırt çantama sığabilen bir çadırı kabine sokmam mümkün mü?

bu firmalarda özellikle wızzair de şöyle bir kural var.

makul ölçüde kaldırabileceğiniz ağırlıkta bagajı kabine alabiliyorsunuz.
    wizzair de en son uygulama bu idi.

siz çadır almak istiyorsunuz sanırım çadırlarda metal çubuklar oluyor bu size güvenlik kontrolünden geçerken sıkıntı yaratabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

quote:

Orijinalden alıntı: crashday

Ryanair, wizzair gibi firmalar bagaj hakkı vermiyor, mecburen çadırımı kabinde götürmem lazım. Sırt çantama sığabilen bir çadırı kabine sokmam mümkün mü?

bu firmalarda özellikle wızzair de şöyle bir kural var.

makul ölçüde kaldırabileceğiniz ağırlıkta bagajı kabine alabiliyorsunuz.
    wizzair de en son uygulama bu idi.

siz çadır almak istiyorsunuz sanırım çadırlarda metal çubuklar oluyor bu size güvenlik kontrolünden geçerken sıkıntı yaratabilir.

Evet hocam, ağırlıktan çok metal çubuklar sıkıntı olacak gibi.

• Merhaba [Kunye=vassabbi] hocam, yaklasik 10 senedir Amerikada yasiyorum, cok gidip geldigim oldu valizli/valizsiz, hemen hemen tum havayolu sirketlerini denedim.

Fakat bu sefer ekstrem bir durum var. Yakinda kesin donus dusunuyorum ve buradaki bazi elektronik ve ufak esyalari yavastan Turkiye ye tasimam gerekiyor.
    Abarti fazla bir esyamda yok gerci ama Turkiye de tekrar mutlaka almam gereken ve burda satsam orada 3 kati fiyatina alamayacagim elektronik esyalar var malesef.
    O yuzden mumkunse suan kullandiklarimi Turkiye ye tasimak daha mantikli gibi geliyor.

Mesela 32"/82cm cok guzel bir led televizyonum var, bunu onumuzdeki gunlerde THY ile Houston dan Istanbul a gidecek ve valizi olmayan bir arkadasla gondermeyi dusunuyorum. Cihazin orjinal kutu boyutu 89-55-15 cm yani toplam 158cm sinirini sadece 1cm geciyor :) agirlik olarak zaten cok cok altinda limitin.

Valiz gibi kolayca tutma/tasima kolu var fakat benim 1. cekincem Houston checkin de diyelimki THY kabul etti, bu kutu ucaga varana kadar tasima bandinda nasil gidecek?
    2. cekincem sagsalim Istanbul a vardi diyelim. Valiz teslimde bagajlari aldigimiz kisimda diger valizlerle birlikte bandami koyarlar yoksa bir gorevli alip bandin kenarina getirme nezaketinde bulunurmu ? Son olarakta dis hatlardan cikarken surekli gordugumuz sanirim gumruk gorevlisi/masasindaki abiler bi killik cikartirmi bunun vergisini odeyecen vs diye?

Ayrica THY bunu normal 2 ucretsiz bagaj hakkindan biri olarak sayarmi yoksa ekstra bagaj sayip $150 mi ister? Websitesinde zarar gorebilecek bazi elektronik esyalarin tasinmasi kabul edilmeyebilir gibi ortada kalan bir aciklama var. Her ihtimale karsi burada ki ofislerini arayip soracagim ama sizin tecrubeleriniz nedir bu konuda sormak istedim ?

Tesekkurler.

Son not: Kafamdaki bir cozum de overseas tasimacilik yapan gemi acentalari. Bunlar sanirim kesin donus yapan ailelerin esyalarini konteynerlara yukleyip goturuyormus.
    Bu konuda tecrubesi olan arkadaslar varmidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Explorer2001 -- 4 Nisan 2016; 3:34:03 >

• Explorer2001 kullanıcısına yanıt
    Haklısınızn...Burada ucu açık bir kural koymuşlar.
    Aslında o kutuyu kabul edip etmiyecekleri kontuar supervisor unun elinde olan bir şey.

Biz burada bu tür bagajları Limited release etiketi takarak uçağa kabul ediyoruz.
    Bu etiket taşınılan eşyanın herhangi bir zarar görmesi durumunda hava yolunu sorumluluktan kurtarıyor.
    Bu eşyayı kontuara teslim eden yolcuya etiket imzalatılarak eşya etiketlenim kontuara kabul ediliyor.

Bir diğer mesele bu eşyayı nereden teslim alacağınız.
    bu tip eşyalar kesinlikle banttan gönderilmez.El ile taşınarak uçağa yüklenir ve yine el ile uçaktan alınıp diğer bagajlar gibi banttan değil de oversize bölümlerine (bebek arabası vs gibi eşyaların bırakıldığı bölümlere) bırakılır.

3. Sorunuza gelirsek...
    gümrükleme konusunda pek bir bilgim yok.Fakat sizin için küçük bir arama yaptım

eğer bu konuda herhangi bir şey öğrenir isem size mesaj ile iletirim.

• Bu akşam onur air uçuşum var fakat cebimde 1 tl bile para yok. Valizin 15 kiloyu geçmesinden korkuyorum. Valizdekilerin birazını sırt çantama koyup valizi bagaja laptop çantası ve sırt çantamı kabine alabilir miyim ?

Özet olarak kabine bagaj olarak sırt çantası + laptop çantası alabilir miyim ?

• Halia kullanıcısına yanıt
    8kg yi geçmiyorsa alırsınız, 8kgyi geçsede alabilirsiniz ordaki kişinin insiyatifine bağlı. Hatta geçer diyorsanız bitanesini saklayın göstermeyin sadece laptop çantasını gösterirsiniz el bagajı olarak
  • vvassabi kullanıcısına yanıt
    Kardesim cok acil sana bir soru soracagim. Umarim cevaplar ve aksama kadar cevap verebilirsin. Simdi biz 2 yolcuyum. Biletleme islemlerimiz farkli yani rez.numaralarimiz. birimizin bagasi 18 digerinin 10 kilo. Aktarmali ucus yapacagiz ve gidecegimiz yer de ayni. Bizim valizimiz birlikte alinabiliyor mu?

• EYUP88 E kullanıcısına yanıt
    Kardesim sen soruna cevap aldin mi?yada nw yaptin. Bizde ayni durumdayim da

• Ya iki bavul yaptık her ihtimale karşılık ama görevli toplu tarttı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    ben internet üzerinden bir acentadan yurtdışı uçak bileti aldım. fkat isim ve soyisim yerlerini karıştırıp ters yazmışım.
    hatayı farkettikten sonra aradım ama biletimi iptal edip yeni bilet almam gerektiğini söylüyorlar.
    sizce bir sıkıntı olur mu? sonuçta harf eksikliği ya da yanlış isim değil sadece yerleri farklı.
  • htc_ist H kullanıcısına yanıt
    bır sıkıntı olmaz.
    bu sekılde kontuara gıdın ve hıc bırsey olmamıs gıbı işleminizi yaptırın.
  • vvassabi kardeşim emeğine sağlık çok teşekkürler bilgilendirmen için.Önümüzdeki günlerde pegasusla İzmirden İstanbula uçacağım.İlk defa uçağa bineceğim.Netten eşim ve kendim için rezervasyon yani bilet aldım.Bagaj hakkı için ortak olarakmı 15 kg bagaj hakkımız var yoksa herbirimiz için 15+15=30 kg bagaj hakkıvar.Yadakabin içi için ayrı ayrı eşim ve benim için 8 kg lık bagaj hakkı mı var.Ekonomik bölümden bilet aldım.Daha önce hiç uçağa binmişliğim olmadığından biraz heyecanlıyım.Pegasusta koltuk seçimi paralı.Cam kenarı denk gelir mi acaba.Check in de rica etsem önceden cam kenarı verilir mi bilmem.Yardımlarınız için teşekkür ederim.Saygılar.
  • Merhaba Hocam,
    Havaş'ın hangi uluslararası havayolu firmaları ile çalıştığını söyleyebilir misiniz? Listeleme imkanınız var mıdır? Merak ettim.
  • Arkadaşlar orta boy valizim var, ben onu seviyorum ve kirlenmesini istemiyorum.
    Hülasa, onu kabine almak istiyorum.
    Check in gişesinde valizi (görevli özellikle görmek istemezse) fazla göstermeden bileti alıp kabine gitmeyi düşünüyorum.
    Ne dersiniz uçağa binmek üzere biletimi kontrol eden görevli problem çıkarabilir mi?
    Veya böyle bir şey yapan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: merdem23

Arkadaşlar orta boy valizim var, ben onu seviyorum ve kirlenmesini istemiyorum.
    Hülasa, onu kabine almak istiyorum.
    Check in gişesinde valizi (görevli özellikle görmek istemezse) fazla göstermeden bileti alıp kabine gitmeyi düşünüyorum.
    Ne dersiniz uçağa binmek üzere biletimi kontrol eden görevli problem çıkarabilir mi?
    Veya böyle bir şey yapan var mı?

Kontuarda fazla göstermeden geçirebilirsin tahminimce. Ama siz en iyisi kalabalığa karışın.

• Merhaba pegasusta 8 kg çanta haricinde içinde fotoğraf makinesi ve 2 tane lens olan fotoğraf makinesi çantasını götürmem sorun olur mu? Diğer bir sorum da vizemdeki fotoğrafımada konsolosluktaki görevlinin dikkatsizliği sonucu saçımda mürekkep hafifçe dışarı doğru bulaşmış, ama baya hafif ve yüzümde falan da değil, bu fotoğraflar elektronik olarak okunuyor gibi bir şey duydum, böyle birşey oluyorsa bu bana sorun çıkartır mı?
  • Hocam iyi günler,
    1 ay sonrası için Thy den İstanbul-belgrad gidiş dönüş uçuşum var bileti yurtdışı bir acenta üzerinden aldım türkçe karakter olmadığı için adamlarda soy adım ALTINBULUT yerine ALTNBULUT yazıyor acenta thy na not gönderdik dahada başka bişey yapamayız diyor thy ise bilet basıldıktan sonra kesinlikle değişiklik olmaz diyor yurt içi uçuşlarda anlam bütünlüğü bozulmuyorsa sorun olmayacağı yazıyor thy müşteri hizmetleri garanti veremiyiz diyor bilet promosyan olduğu için değişiklik hakkı yok.. daha önce benzer bir olayla karşılaştınız mı? dönüşte pasaport kontrol den geçerken bir sorun çıkabilir mi?
  • hocam merhabalar iç hat bağlantılı dış hat uçuşları alacağımda hava yolları bazen fazla ücret çıkarabiliyor.Bu nedenle ayrı ayrı aldığım durumlar oldu.Bağlantıyı da check in görevlisi havalimanından yapabiliyor.Mesela pegasusta bağlantılı olmayan uçuşları online check-in yaptıktan sonra(maksat puan kazanmak) check-in görevlisi bu uçuşları bağlayabilir mi?Telefonla pegasusu arasak dakikası 1,5 tl o yüzden sordum.Saygılar.@vvassabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miker -- 14 Ağustos 2016; 18:28:42 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.