Şimdi Ara

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ (490. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Nike
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9.865
Cevap
368
Favori
737.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ses nasıl desem böyle çok tok çıkmıyor.. Sadece hoparlör değişimi ile çözülmez kapı içi yalıtımı yapıp dsp amfi falan takmak lazım... Buda extra masraf demek tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 25 bin km olduk maşallah diyelim.

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ

CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 18 Mart 2025; 22:11:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Değerli dostlarım aracımı sattım. Konuyu takiptem bir süre sonra çıkıyorum. Buradan aracımı almadan ve aldıktan sonra çok faydalandım. Herkese çok teşekkür ediyorum. Neden sattın diye soracaklar olacaktır. Aracımı çok severek kullanıyordum ama BMW 230e de sıra gelince fırsatı kaçırmak istemedim. Satış sırasındaki deneyimlerimi de anlatayım ileride satacaklara yol göstersin. Aracım 2024 Omoda 5 Luxury paket çift renkti. 16.000 km de 8 aylik hatasız bir araçtı. Cuma günü akşam hemen satılsın diye 1350 den satışa koydum. O kadar çok arayan oldu ki telefon hiç susmadı. Al-satcilar ağırlıklı çok telefon aldım. Binicisi bir gence kanım ısındı 1330 dan 1 saat içinde sattım. Belki 1400 e yakin rakamlar mümkündü ama yeni araç gelince iki gün içinde bakiye kapatmam gerektiği için riske atmak da istemedim. Sözün özü araç piyasada tutulmuş korkacak bir durum yok. Uygun bir fiyat yazılırsa araçlarınız kısa sürede gider. Umarım herkes kazasız belasız keyif ile kullanır araçlarını.

• omeric kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam Allah kaza bela vermesin. Ben de 230e için yükselmiştim valla yalan yok. Ev alma durumu olunca maalesef kaldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ALBAY kullanıcısına yanıt

Teşekkürler Albayım. Cümlemize

Hayırlı olsun güzel bir araca gecmissiniz tadından yenmez o motor omodadan sonra zaten omoda gibi giden araçtan sonra ancak öyle bir araç keser insanı

• alparslan03 A kullanıcısına yanıt

Resetleme olayını bilmiyordum.

Sayenizde öğrendim. Teşekkürler CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ 

Bakım için servise gittiğimde güncelleme olayını söyleyeyim.

hayırlı uğurlu olsun.. yeni aracınızın tam donanım ve model bilgisini paylaşabilir misiniz? bir de kaça patladı size?

• insane1907 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. BMW 230e Active Tourer Luxury line. 2140 a anlaştık. Kapora yolladım. Dövizdeki son gelişmelerden sonra ne olacak bilmiyoruz. Beklemedeyiz.

tekrar hayırlı olsun, çok iyi fiyat.. bu arada özelden de bir soru sordum. mümkünse cevap verebilir misiniz?

• Mrhabalar bende Chery Tiggo 8 Pro Excellent var. 2024 model Haziran ayında 0 aldım. Aktif acil durum freni ile ilgili sıkıntı yaşıyorum. Öndeki araca yaklaşınca durmuyor, yaya tanımıyor ve sevise gittiğimde bana sisteme bakıp bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar. Ben itiraz edip sorun olduğunu söyleyince ve test sürüşü isteyince de test sürüşünde adaptive cruse controlu anlatıyorlar aktif acil durumu olmadığını söyleyip onu test etmek istediğimi söylediğimde onu gösteremeyeceklerini söylüyorlar genel merkezden de böyle yanıt aldıklarını söylüyorlar. Aynı sıkınıtıları yaşayan var mı yada napmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilecek olan. Aşağıda şikayetvar da yayınladığım yazıyı paylaşmak da istiyorum ama site kurallarını bilmediğim için bunu yapmıcam google a chery aktif acil durum freni çalışmıyor yazarsanız muhtemelen benim paylaşımımı görürsünüz.

• KulHasanH K kullanıcısına yanıt

aşağıdaki koşulları dikkate aldınız değil mi? (AEB acil fren sistemi - FCW önden çarpışma uyarı sistemi)

 Hız <30 km/s olduğunda, FCW bir alarm çalmaz; Hız >85 km/s olduğunda, FCW ilerideki statik hedef için bir alarm çalmaz.

 AEB'nin çalışma hızı aralığı statik araç hedefi için 4 - 53 km/s; hareketli araç hedefi için AEB'nin çalışma hızı aralığı 4 - 80 km/s; yayalar ve bisikletçiler için AEB'nin çalışma hızı aralığı 4 - 64 km/s'dir.

 Sürücü emniyet kemerlerinin bağlandığından, kapıların kapalı olduğundan emin olmalıdır. Bunların gerçekleştirilmemesi halinde AEB çalışmaz.

 ESP, FCW, AEB'yi açın, aksi takdirde FCW ve AEB çalışmaz.

 Gösterge tablosundaki “ " sarı gösterge yanık kalır, lütfen en kısa zamanda kontrol ve onarım için Chery yetkili servis istasyonuna gidin.

 Araç otomatik olarak frene basıldığında araç hareketsiz kalmadığı için sürücünün aracı teslim alması gerekiyor.

 AEB etkinleştirildiğinde, sürücü direksiyonu hızlı bir şekilde döndürür veya gaz pedalına sıkıca basar, AEB çıkacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

aşağıdaki koşulları dikkate aldınız değil mi? (AEB acil fren sistemi - FCW önden çarpışma uyarı sistemi)

 Hız <30 km/s olduğunda, FCW bir alarm çalmaz; Hız >85 km/s olduğunda, FCW ilerideki statik hedef için bir alarm çalmaz.

 AEB'nin çalışma hızı aralığı statik araç hedefi için 4 - 53 km/s; hareketli araç hedefi için AEB'nin çalışma hızı aralığı 4 - 80 km/s; yayalar ve bisikletçiler için AEB'nin çalışma hızı aralığı 4 - 64 km/s'dir.

 Sürücü emniyet kemerlerinin bağlandığından, kapıların kapalı olduğundan emin olmalıdır. Bunların gerçekleştirilmemesi halinde AEB çalışmaz.

 ESP, FCW, AEB'yi açın, aksi takdirde FCW ve AEB çalışmaz.

 Gösterge tablosundaki “ " sarı gösterge yanık kalır, lütfen en kısa zamanda kontrol ve onarım için Chery yetkili servis istasyonuna gidin.

 Araç otomatik olarak frene basıldığında araç hareketsiz kalmadığı için sürücünün aracı teslim alması gerekiyor.

 AEB etkinleştirildiğinde, sürücü direksiyonu hızlı bir şekilde döndürür veya gaz pedalına sıkıca basar, AEB çıkacaktır.

Evet eminiyet kemerleri her zaman takılı şehir içinde zaten 4 ile 80 km arasında sürüyorum genelde ortalama hızım 40-50 oluyor. 2 kere önceki araca sabit hızla frene basmadan yaklaşmayı denedim ama hiç bir şekilde fren vermedi FCW uyarısı aldım ama. hatta tarfikte öndeki araca da çarptığım bir olay yaşadım ve hızım da 15 ile 30 km arasındaydı ama 4 km sınırını bimiyordum ve erviste bana 30 yada 45 km tam hatırlamıyorum bu hızın altında çalışmıyor dedikleri için kendimi hatalı kabul etmiştim. o anda frene basmadığıma da eminim çünkü trafikte sol şerite geçerken aynalara hatta kafamı arkaya çevirip bakmama rağmen makas atarak gelen bi motor varmış ve sağıma geldiğinde fark ettim sonra geri şeridime geri oturdum ama motordan özür dilemeye çalışırken trafik sıkışmış ve önceki araçlar durmuş ve ona çarptım. Bazırlarından kartonla deney yaptıklarını ama çalışmadığını söylediklerini okumuştum kendeim de kartonlarla güvenli bir şekilde deney yapmaya karar verdim. Benimle aynı sorunu yaşayan var mı yada çözümünü bilen var mı onu öğrenmek istiyorum. Ha bu arada ilk gitiğim serviste aktif acil durum frenin çalışmadığını söylediğimde onun adaptive cruse controle entegre çalıştını söylemişlerdi bayide ki satıcılara sorduğumda olabileceğini çünkü kendilerinin test sürüşünde de çalışmadığını söylemişlerdi.

öncelikle çok geçmiş olsun..

şu bilgileri de vereyim,

 Sürücü aracı kontrol etmeli, tehlikeyi önlemek için tüm sürüş sürecinde gerektiği gibi çalışmalıdır.

 AEB size yardım teklif ediyor. Tüm sürüş koşullarında, hava koşullarında, trafik koşullarında veya yol koşullarında düzgün çalışmayabilir.

 AEB tarafından tespit edilebilen araç hedefleri arasında binek araçlar, otobüsler, kamyonlar yer almaktadır. Yeniden yapılandırılmış bazı araçlar için (çimento tankı kamyonları, daha yüksek veya daha düşük şasili özel araçlar gibi), AEB'nin tespitte belirli sınırlamaları vardır.

 AEB ancak normal insan yürüyüşü ile tutarlı bazı özellikler tespit ettiğinde en iyi rolü oynayabilir (baş sallama, kol sallama, bacak sallama gibi); AEB, aracın şeridinden geçen yayaları hedef olarak görür, ancak AEB, şeritte boylamasına yürüyen, bir virajda yürüyen veya diğer nesneler tarafından engellenen yayaları dikkate almaz.

 AEB, ancak vücut ve bisiklet konturu bilgilerinin yanı sıra normal bisiklet hareketlerini tespit ettiğinde en iyi rolü oynayabilir; AEB, yaklaşan bir bisikletçiyi hedef olarak görmez.

 AEB her zaman araçları, bisikletçileri veya yayaları algılayamaz ve sistem otomatik olarak gereksiz frenleme yapabilir veya çeşitli nedenlerle çalışmayabilir; AEB sadece çarpışma şiddetini azaltmak için bir sürüş yardımı sistemidir, hız aralığında çarpışmayı tamamen önlemek her zaman mümkün değildir.

Otomatik acil fren sistemi (AEB) için önlemler

1. AEB fizik yasalarını ihlal edemez ve belirli sınırlamalara sahiptir. Sürücü her zaman aracın kontrolünü elinde tutmalı ve araçtan tamamen sorumlu olmalıdır.

2. Sürücü, hava koşullarına, yol yüzey koşullarına, trafik koşullarına vb. göre hızı ve öndeki araçla olan mesafeyi kontrol eder.

3. AEB hayvanlara, karşıya geçen araçlara, gelen araçlara, bisikletlere ve yayalara tepki vermez.

4. Sistem performansı, şeride hızlı bir şekilde giren hedefler, araç şerit değiştirdikten sonra tespit edilen hedefler ve virajlardaki hedefler için büyük ölçüde sınırlandırılabilir.

5. AEB tetiklendiğinde tehlikeyi önlemek için tüm emniyet kemerlerini bağlayın ve tüm yükleri sabitleyin.

6. AEB arızalandığında, gösterge tablosundaki “ " sarı gösterge yanmaya devam eder, lütfen en kısa zamanda kontrol ve onarım için Chery yetkili servis istasyonuna gidin.

7. Bir varil test cihazı kullanarak aracı kontrol ederken, FCW ve AEB kapatılmalıdır.

8. Tam boyutlu olmayan stepneyi takarken, müşterinin FCW ve AEB'yi kapatması ve orijinal aracın tam boyutlu lastiklerini zamanında değiştirmesi önerilir.

9.Bazı özel durumlarda, AEB, yolun karşısına geçmek, yeraltı otoparkı dönüşüne girmek vb. gibi gereksiz uyarı ve frenleme yapabilir. Bazı koşullar sensör tespitini etkileyecek ve zayıflatacak, tünel, gelen aracın ışığı, kaygan yolun yansıması gibi sistemin ilgili işlevlerini etkileyecektir.

10.Aracın ön kısmına ve ön camın arkasına iki adet radar ve kamera sensörü takılmıştır; sensörün görüntüsünün kirletici maddeler ile kapatılmaması, ön veya çevresindeki alanların plaka çerçeveleri vb. ile değiştirilmemesi veya dekore edilmemesi gerektiğini lütfen unutmayın. Özellikle sensör tamamen karla kaplandığında sistem fonksiyonundan çıkılacaktır. Sensör titreşimi veya çarpışma nedeniyle AEB performansı düşebilir veya işlevi başarısız olabilir. Bu durumda en kısa zamanda sensörlerin yeniden kalibrasyonu için Chery yetkili servis istasyonuna gidiniz. Yukarıda belirtilen önlemler, AEB'nin normal çalışmasını etkileyebilecek tüm koşulları kapsamaz. AEB fonksiyonu diğer nedenlerden dolayı beklenen etkiyi sağlayamayabilir. Sürücü her zaman aracın kontrolü için tüm sorumluluğu üstlenmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insane1907 -- 21 Mart 2025; 15:51:30 >

• behliyetimi alalı 9 ay oldu ve aracı seçerken de bu sistemleri bilerek ve faydalanacaığımı düşünerek alıyorum sonuçta ne kadar dikkatli olsam da acemicilik üstümde ama bilgilendirme için teşekkürler 2 şey sormak isityorum. 1. aracın aktif acil durum freninin test edilmemesi yada edilememesi normal mi mantıklı mı? 2. adaptive cruse kontrol açık gidiyorum ve aktif acil durum freni bir araç ani önüme kırarsa hiç sıkıntı olmadan beni yavaşlatıyor yada durduruyor aynı durum adaptive cruse kapalıyken asla gerçekleşmiyor sadece AEB açıkken gerçekleşirse tepki almıyorum bu normal mi? Bu arada FCW ve ESP sürekli açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KulHasanH -- 21 Mart 2025; 16:15:29 >
    1. tabikide mantıklı değil fakat test edilmediği kanısına nasıl vardınız?
    2. açıkçası bende de 1 ya da 2 kere devreye girdi. yani özellikle de kontrol etmedim ne zaman giriyor diye. belki de riskli durumda hiç kalmıyorum onun için. ama bende devreye girdiğinde acc kapalıydı. zaten ben sadece uzun yolda açıyorum.

yani özetle bu araçlar çok civcivli ve çok fazla sensör var. bir de üstüne çin olması böyle ufak tefek sıkıntılar çıkarabiliyor. araçta son güncelleme mevcut değil mi? yani devreye girmemesinin bir çok nedeni olabilir. acc de araç mesafe ayarı nasıl mesela? en yakın? en uzak? sensörün kirli olması tozlu olması v.s. bir çok etken olabilir.

ben çin olduğunu bilerek ve çok da güvenmeyerek almıştım zaten. ciddi sorun çıkarmaması benim için yeterli, zaten yakın zamanda sarı siteye koyacağım.

çok da dert etmemek lazım böyle durumları. en kötü sensörü değiştirsinler. ama garantiden değişir mi bilemedim?

selamlar..

• En son bayide servise gittiğimde test sürüşünde tekrar adaptive cruse control göstermişlerdi ben bunu biliyorum bir sıkıntı yok aktif acil durum frenini görmek test etmek istiyorum deyince onu gösteremeyeceklerini birçok kişiden bu konu ile ilgili şikayet aldıklarını ama genel merkezle görüştüklerinde bunun için test yapılamayacağı cevabını aldılarını söylediler bunun üzerine genel merkezle görüştüğümde iste bunun doğru olduğunu aktif acil durum freni için test sürüşü yapılamayacağı cevabını aldım sebebini sorduğunmda, test sürüşü yapılamamasının nedenini ve de aracımda sorun olup olmamasından nasıl öğrenebilrim ve kanıtlayabilirm sorularımın cevabını vermeleri için teknik ekibe bildirdiklerini ve onların bana ulaşacağını söylediler onu bekliyorum.

Belkide sürüşümle alakalı bir durumdur ama sizde tahmin edersiniz ki emin olmak istiyorum. son güncelleme diye biliyorujm serviste de güncellemeye ile ilgili birşey söylemediler ama benim aldığım dönemde zaten yeni güncelleme gelmişti diye hatırlıyorum ve sonra da güncelleme gelmedi diye biliyorum Haziran ayında aldım.

Dilerim çok daha güzellerine de binersiniz

selamlar...

• yakin zamanda sanirim ön çarpisma mi acil fren mi herneyse kendilginden devreye girdi.sanirim belli hiz araliginda seyir ederken radar öndeki seyir halindeki araçta ani bir duraksama farkedip guvenli durma icin hesaplama yaptiginda frene basmak icin tepki vermediyseniz aniden aktif oluyor.eger dikkatiniz yerindeyse ve fren tepkiniz varsa zaten devreye girmiyor.

öndeki araç giderken önüne cikan set yuzunden aniden yavaslamis ve farketmedim,aniden fren yapmasa carpardim ve faydasini gördüm.sağa kirinca devreden cikti zaten.

• benim kullanma tarzımdan sürekli devreye sokuyorum artık araç bana alışana kadar sabır CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ 

• Chery;

2024 Omoda 5 İntelligent           1.565.000 TL (300k kredi 11 ay vade 333.339 TL toplam geri ödeme)

2024 Omoda 5 Exceptional        1.655.000 TL (300k kredi 11 ay vade 333.339 TL toplam geri ödeme)

2024 Omoda 5 Exceptional         1.619.000 TL

2024 Tiggo 7 İntelligent             1.620.000 TL (son araç, sonraki grup 1640 TL çift renkli)

2025 Tiggo 7 İntelligent         1.750.000 TL

2024 Tiggo 7 Exceptional           1.770.000 TL (çift renkli son 2 araç)

2025 Tiggo 7 Exceptional       1.875.000 TL

2024 Tiggo 8 İntelligent             1.800.000 TL

2024 Tiggo 8 İntelligent             1.855.000 TL (200k kredi 11 ay vade 222.226 TL toplam geri ödeme)

2024 Tiggo 8 Exceptional           1.975.000 TL (200k kredi 11 ay vade 222.226 TL toplam geri ödeme)

Tüm araçlarda, tüm kredi kartlarına limitsiz 12’ye kadar taksit avantajı.

Örn:Yeşil logolu banka için 1.000.000 TL kart çekimi 12 ay x 112.625 TL toplam geri ödeme 1.351.500 TL (12 ay için %35 vade farkı)

Fiyatlar stoklarla sınırlıdır. Bu sebeple anlık değişebilir.

Detaylı bilgi için (0216)706 00 00

• 
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.