Şimdi Ara

CHERY TIGGO KULLANICI TECRUBESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Çin araçları hakkında birçok kişi araştırma yapıyor.Ve gerçek kullanıcıların yorumlarına ihtiyaç duyuyorlar araçlarımı alırken bende çok ihtiyaç duymuştum bu yorumlara o yüzden bu konuda araştırma yapan arkadaşlara bilgi olsun diye bu yazımı yazıyorum.2009 yılında 2008 model chery tiggo 1.6 bir araç aldım 2 yıl bindikten sonra ise 2011 de 2010 model 2.0 otomatik modelini aldım.yaklaşık 3.5 yıldır bu aracın kullanıcısıyım.Aracın ilk olarak gözlemlediğim eksilerini anlatayım en büyük eksisi ismi ve menşeiinin çin olması öncelikle bu aracı alacaklar bilmeliki ciddi ön yargılara maruz kalacaksınız fakat şu var eğer bu aracın amblemi bir alman fransız yada japon olsaydı bu araçları asla kimse bu derece yargılamaz daha yüksek paralarada gayet rahat satılırdı şahsi kanaatimce.İç plastik aksam yüksek kalitede değil ama ben çöp denecek bir kalitede olduğunuda düşünmüyorum ben ciddi bir eksiklik görmedim açıkcası bence yeterli.Araç ciddi seviyede içeri yol sesi alıyor motor sesini severim ve kulagıma hos geliyor fakat lastik sesi olduğu gibi içerde ekstra müdahalelerle belki azaltılabilir ben uğraşmadım şahsen .Yol tutuşunda hiçbir sorunla karşılaşmadım virajlarda bir tedirginlik yaşamadım ama normal binek araçlardan bu tip yüksek konumlu araçlara geçenler kısa bir süre tedirgin olabilirler ama çabuk alışılıyor ve araç güven veriyor.Frenler orta araca alışmakta önemli pedal oldukça derinde maksimum a ulaşıyor abs de gerektiği gibi işini yapıyor bir sorun görmedim.Motor a gelince 1.6 motor orta seviyenin biraz altında bir performans veriyor ama bence yeterli yüksek beklentiler olmamalı ama 2.0 otomatik gayet iyi 0-100 denemem 1.6 için 14-16 saniye 2.0 için 12-14 saniye arası.Yüksek hızlardada her iki araçtada bir sorun gözlemlemedim.Bu araçlarda ön takımlardan bir alman kalitesi beklememek lazım keza bol bol çukurlara girip bonus toplarsanız bir opel den çok daha önce servisin yolunu tutarsınız.Motor konusuna gelince motor için söyleyebileceğim hiç bir eksi görmedim yağ ve su kesinlikle eksilmiyor performansıda bence yeterli yakıt tüketimi de normal bir aşırılık söz konusu değil hız sabitleyicinizi açıp 90 km. sabit süratle ilerlerken ekranda göreceğiniz değer 6.7 lt. seviyelerinde oluyor 2.0 motor için. Kaporta aksamında şu ana kadar bir sorun yaşamadım metal kısımlardaki boya kaliteli ve yeterli fakat tampon boyası iyi değil en küçük dokunmada alttan siyah plastik ortaya çıkıyor servis tamponumu tekrar boyadığında ise bu sorunu tekrar görmedim gayet iyi oldu demekki fabrikadaki tampon boyası kötü.
    Araçtan gelen diğer genel ses durumuna baktığımda ise kapılarda ses yok hor kullanmadığınız sürecede ön takımdan hiçbir ses duyacağınızı sanıyorum düzenli servise gittiğimi söylemem gerek tabii.Servis bakımları ve parçaları gayet hesaplı korkmadan gidilebilir örneğin 1.6 aracımda triger seti diğer genel bakım yağ su filtreler vs. dahil 550 tl tutmuştu sanırım.İç deri döşemeler gerçek deri değil imitasyon ama ben bir fark göremedim kullanım açısından gerçek deselerdide inanırdım açıkçası,özellikle şöför bölümü için birçok eşya gözü mevcut iç mekan ferah sunroof gayet kaliteli su alma vs. problemi yok aynı şekilde kapılarda öyle,müzik sistemi orta kaliteli 6 lı cd changer çabuk arızalanıyor bu araç için dvd seti faydalı ve kaliteli olabilir ve ayrıca çok yakışıyor.Bagaj yeterli seviyede fakat lpg taktıranlar biraz zorlanabilir yer oldukça daralıyor.Aracın yol bilgisayarı vasat anlık tüketim değerinden başka birşey göstermiyor,yağmur sensörü far sensörü esp bu aracın donanımında asla yok ikinci el alırken ilanlarda yazıldığını gördüm bunlara aldanmayın.Araçta hız sabitleyici var ve gayet stabil çalışıyor bence başarılı,ön koltular ısıtmalı ve kış aylarında gayet verimli çalışıyor klima gayet başarılı performansı çok iyi ayrıca unutmadan triptronik şanzımanda gayet başarılı ben memnunum fakat 1.6 manuel in şanzımanını beğenmedim 2. vites geçişleri zorluyor bir sorun var sanırım ama alışan kullanıyorum sorun yokta diyebiliyor.1.6 model ile ciddi bir kaza yaptım kırmızı ışıkta duran araca 70-80 le giderken geç farkettim ve frenede oldukça geç bastım tam olarak kaçla çarptım bilmiyorum ama sol çamurluk tampon kaput hasar aldı 40-50 km. civarında olduğunu tahmin ediyorum hızımın airbagler açıldı fakat parçalar ucuz olduğundan sanırım kasko pert vermedi
    kısacası bu kaza bende araca bir güvensizlik oluşmasına sebep olmadı aracın durumu bana kortucu yada güvensizlik hissi vermedi allah beterlerinden korusun herkezi tabiiki bu olmuş yada olacak kazalara bir örnek değildir fakat bu araç için bir kaza tecrübesi olarak kabul edilebilir.Herkezin çok konuştuğu çarpışma testlerine gelince fikrim şu yönde ben aracın çok kötü olduğunu düşünmüyorum aracı yapan çin değilde başka büyük üreticilerden biri olsaydı eğer aracı hemen teste sokar ve ben eminimki bu araç en az 2-3 yıldız arası olur ve sonrasında olası eksiklikleri giderek aracı daha üst güvenlik seviyesine kolayca taşırlardı chery nin bu konudaki inadını anlamak imkansız mesela çin li gelly markası emgrand ec7 denen şu an türkiye de satılan aracıyla c-ncap te 5 yıldız euro-ncap te ise 4 yıldız alarak pekçok avrupalıyı bile geçti umarım chery de bu inadından vazgeçer ve test lere biran önce başlar.
    Araçla ilgili izlenimlerimi genel olarak aktarmaya çalıştım kimseye al yada alma demek haddime değil ben bu aracı aldım tepe tepe kullandım sonucunda ne gördüysem onları aktardım umarım bu araçlarla ilgilenen arkadaşlar için meraklarını giderebilecek sorularına kısmende olsa cevap bulacakları bir tecrübe olmuştur.Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizdost -- 4 Haziran 2012; 8:27:43 >

• bilgiler için teşekkürler. gerçekten çok fazla önyargı var ve kafa karıştırıyor.
  • güzel yazı lakin çin malı konfor kalite beklemek gereksiz sadece gitmek için ötesi yok .
  • Eline emegine saglik. Senin gibi yorumcularin artmasini dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emeğinize sağlık. araba değiştirmek gibi bir niyetim olmamasına rağmen okudum.aydınlatıcı bir yazı olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.