< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Chery'den 1.6 TGDİ Motor Kargaşası !!! (33. sayfa)
-
-
Cuma denizli-izmir yapacağım. Yolun yarısı otoyol. 140 km süratlerde ne yakacak görücez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayırlısı olsun hocam motor konusundaki şüphelerim açıkçası yakıt vs gibi şeyler değil örneğin 2-3 yıl sonra
Problem çıkarsa ne kadar masraf çıkartır kronik sorunları var mı vs gibi şeyler merak ettiriyor.
Malum yeni gelmiş ülkemize hibritleri bu sene sonunda gelme ihtimali var.
100 km 2 lt az değil düşündürücü
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç 5 yıl garantili zaten. 2 yıl sonra motor yese bile götürür servisin kapısına atarsın 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Süprizi bozdun hocam ama unutmayın türkiyedeyiz 😂
Eski aracım 1.3 dizel linea ile denizli-adıyaman(gölbaşı) arası gidip gelirdim. Git gel tam 2000 km. Yazın klima açık, beş kişi, bagaj dolu, bölünmüş yollarda 120 sabit otoyolda 130 sabit 5.1 yakardı.
Sanırım bu araçla aynı tempoyu tuttursam 7.5-8 den aşağı yakmaz. Bu da git gel 60 litreye varan fazladan benzin demek. Yani 1200 lira ek maliyet 😁
konfor, güvenlik, donanım ve gösteriş farkına değer hocam
Ben de kendimi bu şekilde teselli ediyorum :D
Aracınız tiggo 7 pro mu 8 pro mu? Aracın konforundan,yol tutuşundan , ses yalıtımından memnun musunuz?
Hocam Fiat'da en boş pakette ortalama hız ve tüketim yok ama dolu paketlerinde var. Sizin araç dolu donanım değildi sanırım, acaba aynı durum Chery için de olabilir mi?
-
Benim linea da dolu paket değildi. En altın bir üstüydü.
Videolardan görebildiğim kadarıyla chery de orta pakette de bu veriler yok. En üst pakette de olduğunu sanmıyorum çünkü orta ve üst paket gösterge boyutu aynı.
Ama omoda 5 de görebildiğim kadarıyla ekran tamamen farklı. Bir sürü veri var. A B ayrı ayrı güzergah verisi bile var.
Sahip olduğum araçlar arasında yol bilgisayarı en yetersiz araç bu.
Yakın zamanda; kia stonic, skoda scala ve kia sportage sahibi oldum. Hepsinde de A-B noktası arası geçen süre yakılan yakıt vs gibi bilgiler mevcuttu. Bu araçta ( Tiggo 7 pro Comfort ) çok yetersiz. Katlanacağız :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şair-i Maderzat -- 18 Mayıs 2023; 10:57:25 > -
Bir yazılım güncellemesine bakar. Chery için zor olmamalı.
-
Aracım Tiggo 7 pro. Üzerinde atlas Batman A50 diye bir lastik var. Kötü lastikler. Değiştirilirse konfor ve yol sesi konusunda daha iyi olacağını düşünüyorum. Şu andan bahsedersek sınıf ortalamasını kesinlikle karşılıyor. Konforu da ses yalıtımı da gayet yeterli. Yol tutuş olarak aracın limitlerini hiç zorlamadım desem yeridir. Hızlı girdiğim virajlarda tedirgin etmiyor ama.
Lastiklerin etiketini bulabildiğim kadarıyla 69 desibel ses seviyesine sahip. Bana yanakları çok sert gibi geldi hiç esnemiyor. O yüzden çukurlara az hızlı girince bam diye vuruyor. Arkadaşda c3 var üzerinde michelin primacy3 var bundan iyi sönümlüyor. Muhtemelen lastik çok etkiliyor.
Siz de nasıl durumlar?
lastikleri full hava vurup satıyolar. Kontrol edin ondan olabilir. Bendeki 48psi vurulmuştu 32 ye indirdim. konforu arttı.
-
Basınçlar 32 de. O yönden sıkıntı yok. Ben aldığımda 36 idi.
2000km oldu aracı alalı, hala lastik havalarını kontrol etmedim. Bu akşam bakacağım bakalım :)
-
Araç gösteriyorya hocam. Hem sıcaklık hem de basıncı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X