Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • youtube'da izlediğim bir kaç video da bizim 2011+ aveolar turbo diye gözüküyor. bizimkilerde de turbo mevcut mu? birde modeller sonic diye geçiyor.
  • valla forumda tukaka edilen bi araç olarak görüyordum ve gerçekten kötü olduğunu sanıyordum. ancak geçen hafta muadili araçların hepsini inceledim gittim aveo hb aldım :D dört dörtlük araç her şeyiyle kazasız belasız günlere..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis-83

valla forumda tukaka edilen bi araç olarak görüyordum ve gerçekten kötü olduğunu sanıyordum. ancak geçen hafta muadili araçların hepsini inceledim gittim aveo hb aldım :D dört dörtlük araç her şeyiyle kazasız belasız günlere..

allah kaza bela vermesin arkadaşım hayırlı uğurlu olsun. aramıza hoş geldin=) bende alalı tam 9gün oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapnZAFO

youtube'da izlediğim bir kaç video da bizim 2011+ aveolar turbo diye gözüküyor. bizimkilerde de turbo mevcut mu? birde modeller sonic diye geçiyor.

Sonic amerika versiyonun adı. Onlarda 1.8 atmosferik ve 1.4 turbo olmak üzere 2 farklı motorla satılıyor. Dizel kullanmıyorlar. Ayrıca uzaktan çalıştırma, tek tuşla cam açma, koltuk ısıtma gibi bikaç ek özelliği de olabiliyor. Bizde ki vergi ve yakıt fiyatları nedeniyle 1.2, 1.4 üzerine çıkılamıyor malesef. Adamlar dizelin yüzüne bakmıyor. Benzin o kadar uzuc ve sorunsuzki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

youtube'da izlediğim bir kaç video da bizim 2011+ aveolar turbo diye gözüküyor. bizimkilerde de turbo mevcut mu? birde modeller sonic diye geçiyor.

Sonic amerika versiyonun adı. Onlarda 1.8 atmosferik ve 1.4 turbo olmak üzere 2 farklı motorla satılıyor. Dizel kullanmıyorlar. Ayrıca uzaktan çalıştırma, tek tuşla cam açma, koltuk ısıtma gibi bikaç ek özelliği de olabiliyor. Bizde ki vergi ve yakıt fiyatları nedeniyle 1.2, 1.4 üzerine çıkılamıyor malesef. Adamlar dizelin yüzüne bakmıyor. Benzin o kadar uzuc ve sorunsuzki.

Ah su kullandıklarımız da bı 1.4turbo 136hp olsaydı ne güzel olurdu. Bide 6 vites yani git git bitmez devir kesicisi de yüksek zaten. Ama iste o zaman da bı Mercedes clk kadar yakardi.

Bu arada ortalama yaktınız kaç olarak gözüküyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ah su kullandıklarımız da bı 1.4turbo 136hp olsaydı ne güzel olurdu. Bide 6 vites yani git git bitmez devir kesicisi de yüksek zaten. Ama iste o zaman da bı Mercedes clk kadar yakardi.

Dün şanlıurfada döndüm. Besni-gaziantep-şanlıurfa biraz şehir içi ve dönüşte yarıyolda ortalamam 27 kuruşa indi. Gidişler 2 kişi ve bagaj, dönüş 4 kişi ve dolu bagaj, otoyol kullanımı yok. Tek şerit veya yeni zımpara asfalt ve kış lastikli değerlerdir. Sürekli zam gelmesine rağmen hala yakıtım düşüyor ama nereye kadar düşebilecek merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 18 Mart 2012; 11:26:20 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dün şanlıurfada döndüm. Besni-gaziantep-şanlıurfa biraz şehir içi ve dönüşte yarıyolda ortalamam 27 kuruşa indi. Gidişler 2 kişi ve bagaj, dönüş 4 kişi ve dolu bagaj, otoyol kullanımı yok. Tek şerit veya yeni zımpara asfalt ve kış lastikli değerlerdir. Sürekli zam gelmesine rağmen hala yakıtım düşüyor ama nereye kadar düşebilecek merak ediyorum.

Valla ben henüz o kadar indiremedim. Hafta da 3-5kez kullanıyorum genelde kimse olmuyor olsa da uzun yol icin olmuyor yaptıgım kilometre de hafta da belki 100oluyordur ve su an ortalama yakıt 10.5 civarı. +-1 degisebiliyor ama 10dan aşağıya inemedim. Bu arada benim ki 1.4hb otomatik benzinli.

• Siz aveonun en fazla yakabilecek olanını seçmişsiniz. Hem 1.4 benzinli, hem de otomatik. Şehir içi yoğunluğu bilmesem de ben de o değerlere yaklaşıyorum bazen kısa mesafe binersem. Size ilerde LPG şart gibi.
  • quote:

Siz aveonun en fazla yakabilecek olanını seçmişsiniz. Hem 1.4 benzinli, hem de otomatik. Şehir içi yoğunluğu bilmesem de ben de o değerlere yaklaşıyorum bazen kısa mesafe binersem. Size ilerde LPG şart gibi.

İstanbul desem sehirici trafik yeterli olur sanırım :) haftaici kullanmıyorum zaten anca akşamları çıkıyorum haftasonu da oyle zorunda olmadıkça çıkarmıyorum veya trafiğe girmiyorum. Bundan önce abimin arabasını kullanıyordum cok 15-17lt ortalama yakislar gördüm. O yüzden az da olsa alisigim:)
  • O zaman az bile yakıyor diyebilliriz. Yine de LPG ile daha da az yakmak daha iyi olur tabi. Ben LPG uyumu ve garanti konusu iyice netleşmeden düşünmüyorum şuan için. İlerde benzin ve LPG fiyatlarına göre karar veririm artık.
  • quote:

O zaman az bile yakıyor diyebilliriz. Yine de LPG ile daha da az yakmak daha iyi olur tabi. Ben LPG uyumu ve garanti konusu iyice netleşmeden düşünmüyorum şuan için. İlerde benzin ve LPG fiyatlarına göre karar veririm artık.

Son zamanlarda LPGler cok değişti adamlar oyle bir saklıyor ki neredeyse hic bir sekilde bulunulmuo. Bı tane arabada gördüm adam benzin kapağının icine hemen yanına yerleştirmiş girişi. Eğer ki garanti konusu netlesirse böyle bisey yapabilirsiniz simit LPG ile. Şahsen LPGler bana göre değil sevmiyorum. Yakarsa yaksın keyif sonuçta:)
  • merhabalar...
    2008 model aveo hatchback / orjinal tüplü / 33000 km de / almak üzereyim.../çelik jant vs var.
    bu model kullanan arkadaşlar.. önerileriniz olur mu...
    fiyat olarak 18.500 nasıl... ama rot larda problem var mış sadece...
    aranıza katılmak üzereyim lütfen destek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuantum2019

merhabalar...
    2008 model aveo hatchback / orjinal tüplü / 33000 km de / almak üzereyim.../çelik jant vs var.
    bu model kullanan arkadaşlar.. önerileriniz olur mu...
    fiyat olarak 18.500 nasıl... ama rot larda problem var mış sadece...
    aranıza katılmak üzereyim lütfen destek...

Ben 2011 kullanıyorum hic bir şikayetim yok simdilik ama eskileri nasıl pek bı fikrim yok maalesef ki
  • Merhaba Arkadaşlar
    Aveo alırken tek korkum yakıtı idi. dün akşam depoyu fulledim. ve 8.58lt/100km ortalamayı görünce moralim bozuldu. aracım 2500 km de.
    Daha önce 2008 albea 1.4 aracım vardı. ortalama 6.8-7.2lt/100 km olarak değişiyordu. Aracı neredeyse tamamen eşim kullanıyor. genelde sakin bir kullanımı vardır. %30 şehir içi, %70 şehirdışı kullanmakta.
    Bu yakıt olayına bir çözüm bulmam gerekiyor.
    Sizin araçlarınızda durum nasıl?
    Kolay Gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: potlika

Merhaba Arkadaşlar
    Aveo alırken tek korkum yakıtı idi. dün akşam depoyu fulledim. ve 8.58lt/100km ortalamayı görünce moralim bozuldu. aracım 2500 km de.
    Daha önce 2008 albea 1.4 aracım vardı. ortalama 6.8-7.2lt/100 km olarak değişiyordu. Aracı neredeyse tamamen eşim kullanıyor. genelde sakin bir kullanımı vardır. %30 şehir içi, %70 şehirdışı kullanmakta.
    Kolay Gelsin...

benim ki 1.4 otomatik benzinli şu an 9.7 gösteriyor ama genel de şehir içi seyirde.
  • Araç 1.3 95 hP LTZ Sedan yeni aveo daha önceleride yakıt ile mesaj atmıştım. Güncel verilerimi paylaşayım

Yer: İstanbul Avrupa yakası

Toplam yapılan km 4800

Hergün yapılan km 50

Şu andaki gösterge değeri 5.3

Başka bir arkadaşın dediği gibi fiyatlar artmasına rağmen sarfiyat giderek düşüyor daha ne kadar düşecek bilmiyorum

NOt: ilk zamanlar 6,5 - 7,0 arasında gösteriyordu şimdi 5,2' ye geriledi

Bence panik yapmayın hiç yoktan 5000 km olmasını bekleyin

Ancak şunuda söyleyeyim bende sabah akşam TEM' i (otobanı) kullanıyorum

Yani ortalama hızım 35 - 40 km arasında gözüküyor ama sürekli de dur kalk yapmıyorum

Saygılar
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar
    Kolay Gelsin...

Merhabalar

1.4 Manuel biraz farkli olsada eski kasa Aveo kullanicisiyim diyebilirim. Haftada 400-450 KM yapiyorum. Suan yakit sarfiyatim 5.4 ile 7.5 arasinda. Ortalama 6.2-6.5 civari tuketiyorum. Sanirim sizinde kullanim tarziniza bagli olarak kilometre yaptikca veya araca alistikca yakit tuketiminiz dusebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxturk

quote:

Merhaba Arkadaşlar
    Kolay Gelsin...

Merhabalar

1.4 Manuel biraz farkli olsada eski kasa Aveo kullanicisiyim diyebilirim. Haftada 400-450 KM yapiyorum. Suan yakit sarfiyatim 5.4 ile 7.5 arasinda. Ortalama 6.2-6.5 civari tuketiyorum. Sanirim sizinde kullanim tarziniza bagli olarak kilometre yaptikca veya araca alistikca yakit tuketiminiz dusebilir.

bu yakıt ortalaması nereye göre ve şehiriçi şehirdışı hangisine oranla veriyor?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar
    Kolay Gelsin...

Merhabalar

Genelde sehir disi kullaniyorum, ancak sehir icinde kullandigim zamanlarda da mutlaka trafige takiliyorum. Dur kalk cok yapiyorum. Ama oranlarsak Sayin Potlika nin belirttigi oranlar diyebilirim. %70 Sehirdisi %30 Sehir ici diyebilirim. Sanirim bir depo ile 780KM - 800KM sehir disi rahat yapabilirim. En son 650KM ye kadar denedim sonra ne olur olmaz benzin aldim. Gosterge son cegregin biraz altindaydi. Tabi yol ve hava kosullari bu olcumleri etkileyebilir. Ancak 6.5 ortalamayi hic gecmedigimden eminim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar
    Kolay Gelsin...

Merhabalar

Genelde sehir disi kullaniyorum, ancak sehir icinde kullandigim zamanlarda da mutlaka trafige takiliyorum. Dur kalk cok yapiyorum. Ama oranlarsak Sayin Potlika nin belirttigi oranlar diyebilirim. %70 Sehirdisi %30 Sehir ici diyebilirim. Sanirim bir depo ile 780KM - 800KM sehir disi rahat yapabilirim. En son 650KM ye kadar denedim sonra ne olur olmaz benzin aldim. Gosterge son cegregin biraz altindaydi. Tabi yol ve hava kosullari bu olcumleri etkileyebilir. Ancak 6.5 ortalamayi hic gecmedigimden eminim.

o zaman ne mutlu size bende bi 9'un altına düşürebilirsem çok iyi olacak!

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.